Agung-vuoren purkautuminen Balilla

Seuraamme aktiivisesti Agung-tulivuoren purkausta Balilla.

Kansainvälisen median perusteella Balilla, Indonesiassa syksyn mittaan aktiivisuuttaan näyttänyt Agung-vuori on alkanut jälleen syöstä savua tiistaina 21.11.2017 klo 17:00 paikallista aikaa. Olemme seuranneet tilannetta aktiivisesti viime viikkojen mittaan, jotta tiedämme, onko saarelle turvallista matkustaa. Nyt näyttää siltä, että tulivuori on jälleen aktivoitunut, mutta edelleen esimerkiksi Denpasarin kansainvälinen lentokenttä, Ngurah Rai, on auki ja lentoliikenne kulkee normaalisti.

Saarella olevia turisteja on kehotettu seuraamaan paikallisen median uutisointia, noudattamaan paikallisen hallinnon ohjeita, ja pysymään poissa evakuointialueelta, joka ulottuu noin 6-7,5 km:n säteelle kraatterista. Helmikuinen Balin matkamme suuntautuu Sanurin alueelle, joka sijaitsee noin 60 km:n päässä Agung-vuoresta. Tulivuorenpurkaus on vaikuttanut viiden lähellä olevan kylän elämään, Pipidin, Nawakertin, Bukit Galahin, Sebudin ja Abangin kyliin. Kuitenkin kyliin valunut tuhkan määrä on vielä vähäistä, eikä evakuoidun alueen laajuutta ole tällä hetkellä syytä laajentaa.

Photo by Wang Dongxu on Unsplash

Meille on tullut kyselyitä, kuinka tämä Agung-vuoren aktiivisuus vaikuttaa tulevaan Balin matkaamme 23.2.-10.3.2018. Seuraamme tulivuoren tilannetta niin mediasta, ulkoasiainministerin matkustustiedotteista sekä keskustelemme paikallisen kontaktimme kanssa. Teemme lopullisen päätöksen reissuun lähdöstä 14.12.2017. Mikäli tällöin päätämme matkan peruuttaa, palautamme asiakkaillemme meille maksetut ennakko- sekä mahdolliset loppumaksut kokonaisuudessaan. Me emme kuitenkaan korvaa välillisiä kuluja, kuten esimerkiksi asiakkaiden rokotuksia tai tämän reissun takia uusittuja passeja. Tämä on normaali käytäntö muissakin matkoissamme, mikäli joudumme matkan perumaan varauspäivään mennessä esimerkiksi vähäisen lähtijämäärän takia.

Photo by Resa Cahya on Unsplash

Balin matkamme on valmismatka, ja tällöin sinua asiakkaanamme suojaa yleiset valmismatkaehdot. Meillä matkanjärjestäjänä on oikeus peruuttaa matka, jos mahdollisuutemme toteuttaa matka sovitulla tavalla ovat sopimuksen päättämisen jälkeen olennaisesti vaikeutuneet matkakohteessa tai sen läheisyydessä ilmenneiden sotatoimien, luonnonmullistuksen, lakon tai vastaavan tilanteen takia, tai jos matkaa ei muusta odottamattomasta syystä voida toteuttaa vaarantamatta matkustajan henkeä tai terveyttä. Tällaisista peruutustapauksista matkustajalle on ilmoitettava niin pian kuin mahdollista, ja me matkanjärjestäjänä olemme velvoitettuja palauttamaan matkustajan maksusuoritukset viivytyksettä, jollei matkustajalle tarjota korvaavaa matkaa.

Myös sinulla matkustajana on oikeus peruuttaa matka, jos siihen on perusteltua aihetta (esim. ulkoasiainministeriön suositus), ja uskotaan, ettei matkaa voida toteuttaa matkustajan henkeä tai terveyttä vaarantamatta. Kuten sanottu, seuraamme aktiivisesti tilannetta, ja teemme päätökset sen perusteella. Tällä hetkellä voit siis huoletta varata matkan Balille, sillä niin sinulla asiakkaana, kuin meillä matkanjärjestäjänä on mahdollista peruuttaa varaus täysin kuluitta 14.12.2017 saakka.

Mikäli sinulle jäi vielä mitään kysyttävää, ota meihin yhteyttä, niin vastaamme mielellämme.

Pehmeitä kyytejä toivotellen!

 

Alkuperäiset artikkelit:

Express (23.11.2017)

News.com.au (22.11.2017)