Viehättävä Välimeri

Terveisiä Välimereltä! Meitä oli matkassa pieni ja pippurinen ryhmä, osana isompaa Kristiina Cruisesin porukkaa, Thomson Celebration laivalla. Nautimme laivan antimista alkaen varhaisesta aamiaisesta aina myöhäisillan iltapalaan – suurella ruokahalulla ;). Välillä tanssittiin salsaa, pulahdettiin uima-altaaseen (kuka tarkeni) – ja käytiin saunassa. Saunaosastolla tosin taisi olla vakiasiakkaina ainoastaan meidän miehet. Englantilaiset risteilymatkustajat valloittivat tehokkaasti laivan baarit ja ravintolat, mutta sopu sijaa antoi ja meillekin paikat löytyivät. Iltaisin saimme seurata lahjakkaiden taiteilijoiden tanssiesityksiä laivan Broadway Loungessa. Ja ne satamat!

Malaga

Saavuimme Malagaan aamupäivällä ja meitä oli siellä paikallisopas vastassa. Ajelimme lentokentältä ensin näköalapaikalle Malagan kaupungin yläpuolelle – ja näimme sieltä risteilyaluksemme jo odottamassa meitä satamassa. Kaupungin keskustassa teimme kävelykierroksen ja mieleen jäi kaihertelemaan, että Malagaankin kannattaisi tulla tutustumaan uudelleen, oikein ajan kanssa.

Cartagena

Oppaamme Pekka  Cartagenan kaupungin tarina lohduttomasta satama- ja kaivoskaupungista merkittäväksi turistikaupungiksi oli todella mielenkiintoinen. Merkittävin turistinähtävyys oli löytynyt aivan kaupungin sydämestä: roomalainen amfiteatteri. Kävimme katsomassa rauniot sekä niiden kylkeen rakennetun museon. Oppaamme, Franzesko, oli Cartagenasta kotoisin oleva argeologi, joka kertoi ylpeänä kaupunginsa historiasta.

Meripäivä

MyFairLady  Seilasimme Espanjasta aina Sisiliaan saakka: laivalla oli mahdollista nauttia vaihtelevasta säästä kannella – tuuli vei ainakin hilseet mennessään, sen verran kova oli merenkäynti Välimerellä. Kuvassa odotellaan että My Fair Ladyn alkamista laivan Broadway Loungessa.

Trapani

Vappupäivää vietimme Trapanissa – kaupunki oli hiljainen ja suurin osa kaupoista oli kiinni. Hyppäsimme satamassa junan kyytiin ja teimme sillä puolen tunnin kiertoajelun Trapanin keskustassa, kiertäen kaikki merkittävimmät nähtävyydet.Istuskelimme katukahvilassa, seuraillen Trapanin verkkaista kaupunkia, nautiskellen cappucinot ja croissantit.

Malta

St John´s Catherdral  Vallettan kaupunki kylpi ihanassa auringonpaisteessa kun saavuimme kaupungin kauniiseen satamaan. Ajelimme vanhaan pääkaupunkiin Mdinaan ja matkalle ihailimme Rooman Pantheonin replikaa. St Johnin katedraalissa hiljennyimme maltanritarien tarinan – ja Caravaggion taulun “Johannes Kastajan mestaus” äärellä.

Messina

Melkein pääsimme Messinaan, mutta sitten laivan kapteeni päättikin toisin: johtuen huonosta säästä ja kovasta tuulesta, kapteeni päätti jatkaa matkaa kohti Corfun saarta. Ensin vähän harmitti, mutta kun aurinko ryhtyi oikein paistamaan, kannella tarkeni ottaa aurinkoa – haihtui harmistuskin taivaan tuuliin. Messinassa oli tarkoitus tehdä retki Etnalle – eikähän siellä olisi juuri mitään nähnyt niin huonolla säällä. Toisen kerran sitten!

Corfu

Sissi

Corfun retkemme pääkohteena oli Achilleen palatsi – tai kuten tuttavallisemmin sitä kutsuimme, keisarinna Sissin kesämökki. Sissi oli ihastunut saareen ja hankkinut palatsin kesäpaikakseen. Palatsi oli ollut milloin sotavoimien, milloin orpojen ja sairaiden hoitokotina, mutta nyt sitä kunnostetaan pikku hiljaa entiseen loistoonsa. Palatsin puutarhassa oli komea 11 metrinen Achilleen patsas – katsellen kohti merta. Ja toinen, jossa Pariksen nuoli oli keihästänyt kuolemattomaksi väitetyn Achilleen kantapään ja niin hän tämän jälkeen olikin mennyttä miestä.

Dubrovnik

Dubrovnik kuja  Risteily päättyi Kroatian Dubrovnikiin ja mikäs tämän helpompaa – laukkumme siirtyivät yön aikana itsestään laivan partaalle, ihan bussin kylkeen. Siitä tunnistimme omat laukkumme ja bussinkuljettaja nosti laukut kyytiin. Ajelimme Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin ja teimme sielä vielä tunnin kävelykierroksen – ja meille jäi vielä tunti omaa aikaa ihastella kaupungin kapeita kujia – ja ostaa vielä vihoviimeiset tuliaisetkin. Dubrovnikista lensimme Tukholman kautta Helsinkiin ja Keuruulle saavuttiin puolilta öin – ihastellen viikon aikana kotikonnuille saapunutta kesää!