Kiertomatka Riika-Tartto

19.08.2019 - 23.08.2019 | 5 pv

Kaksi ihanaa Baltian kaupunkia samalla reissulla paikallisoppaan johdolla!

Riika on milloin Baltian Praha, milloin Pariisi – kumpi tahansa, Riika on kokemisen ja näkemisen arvoinen kaupunki. Riika houkuttelee kohtuullisella hintatasolla, hyvillä ostosmahdollisuuksilla, mielenkiintoisella yöelämällä sekä Jürmalalla, joka on Baltian legendaarisin ranta-ja kylpylälomakaupunki.

Matkalla Riikasta Tarttoon, poikkeamme Metsäveljien tilalla. Paikkaa isännöivä Meelis Möttus on perustanut paikan isänsä muistoksi. Isän, joka oli monen virolaisen tavoin, piileskellyt neuvostomiehittäjiltä metsissä, ja tullut pois vasta Stalinin kuoltua.

Yliopistokaupunki Tarttoa kutsutaan Etelä-Viron keskukseksi, Viron kulttuurin ja sivistyksen kaupungiksi sekä Viron henkiseksi pääkaupungiksi. Opastetun kiertoajelumme aikana nähdään niin Raatihuoneen tori kuin laitakaupunkikin, Kasvitieteellistä puutarhaa sekä Jaanin kulttuurikortteli.
Matka Mäkelän kyydissä voit aina luottaa reissuseuraan – meillä kenenkään ei tarvitse olla matkalla yksin! Ei olekaan vain yksi tai kaksi kertaa, kun matkoillamme on solmittu uusia ystävyyssuhteita.

Kiertomatka Riika – Tartto 19.-23.8.2019

 • Tilausajokuljetus omalla bussillamme, ammattilainen ratissa
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta tai saapua omalla kyydilläsi satamaan
 • Laivamatkat Tallinkilla kansipaikoin, menomatkalla Megastar, paluumatkalla Star
 • Matkalaukut kulkevat mukavasti bussin tavaratiloissa koko matkan ajan
 • Suomenkieliset kohdeopas matkalla mukana Tallinnasta Tallinnaan
 • Retket ja ohjelmassa mainittu ruokailu sisältyy hintaan
 • Monenmoista nähtävää: Jürmala, Sigulda, Metsäveljien tila, Turaidan linna, Viron kansallismuseo (lisämaksusta), Kau:n kartano, Tallinnaakin vilaukselta
 • Aikaa omatoimiselle kohteisiin tutustumiselle
 • Hotelliyöpyminen kahdessa kaupungissa, Riiassa ja Tartossa
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Vierailemme kohteissa, jotka ovat meille, ehkä myös sinullekin aivan uusia ja mielenkiintoisia!

Lähtö

 • 19.8.2019

Matkan hinta

 • 455 € / hlö / 2hh tai nais/miespaikka jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 555 € / hlö / 1hh

Lisämaksusta

 • Buffetaamiainen menolaivalla 16,50 €/hlö
 • Opastettu vierailu Viron kansallismuseossa 18 €/hlö

Bussiaikataulu ma 19.8. *

05:00 Keuruu, linja-autoasema
05:30 Mänttä, linja-autoasema
07:15 Tampere, ABC Lahdesjärvi
09:30 Helsinki, Länsiterminaali 2
*) Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Laiva-aikataulu ma 19.8. // pe 23.8. **

Ma 19.8. klo 10:30 – 12:30 Helsinki-Tallinna / Megastar
Pe 23.8. klo 16:30 – 18:30 Tallinna-Helsinki / Star
** Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Matkamme hotellit – City Hotel Teater ****, Riika, yöpyminen maanantai-keskiviikko

City Hotel Teater on 4 tähden hotelli, joka sijaitsee kauniissa jugendtyylisessä rakennuksessa Riian vilkkaalla kulttuurialueella. Hotellissa on ravintola, aulabaari, terassi, sauna ja 3 kokoushuonetta. Hotellin tilavat huoneet ovat tyyliltään klassisia: huoneissa on monipuoliset mukavuudet ja kaikista tiloista löytyy maksuton WiFi. Hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevasta Etage-ravintolasta on panoraamanäköala Riikaan ja siellä on tarjolla latvialaisia ja kansainvälisiä ruokia sekä laaja viinivalikoima. Aamuisin ravintolassa tarjoillaan monipuolinen buffetaamiainen. Lasikaton alla olevassa aulabaarissa voi nauttia erilaisia juomia ja cocktaileja.

Hotelli on 900 metrin päässä Riika-areenalta ja vain 100 metrin päässä Dailes-teatterilta. Vanhaankaupunkiin on 1,5 km:n matka City Hotel Teaterista. Galleria Riga -ostoskeskus, Royal-kasino, olympiaurheilukeskus, Pyhän Gertruden kirkko ja Skonto-areena ovat kaikki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

Dorpat Conference Hotel ***, Tartto, yöpyminen keskiviikko-perjantai

Tämä 3 tähden Dorpat Conference Hotel sijaitsee Tartossa Emajoen lähellä. Huoneissa on kaapeli-tv ja ilmainen WiFi. Dorpat-hotellin huoneissa on perinteinen sisustus, vaaleat seinät ja puuhuonekalut, kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hotellin ravintolassa tarjoillaan eurooppalaisia ruokia. Aamuisin on saatavilla buffetaamiainen.

Vanhakaupunki on 600 metrin päässä hotellista. Tarton linja-autoasema on 100 metrin päässä ja kaupungin suurin ostoskeskus 50 metrin päässä. Viron kirjallisuusmuseo sijaitsee 1,2 km:n päässä. Tarton tuomiokirkko on 1,4 km:n päässä ja Tiedekeskus AHHAA vain muutaman sadan metrin päässä Dorpatista.

Matkalla tulee olla mukana voimassa oleva henkilötodistus:
passi tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti.

Matkaohjelma

Maanantai 19.8. – lähtöpäivä

Matkaan lähdetään Keuruulta aikaisin maanantai-aamuna kohti Helsinkiä ja Länsiterminaalia. Linja-autoissamme on latauspisteet, säädettävät penkit ja oma WC. Ja kokenut ja takuulla hyväntuulinen kuljettaja!

Helsingistä matkaamme Tallinnaan Tallinkin laivalla klo 10:30-12:30. Laivalla on mahdollista, lisämaksusta 16,50 eur/hlö, nauttia runsas buffetaamiainen. Tallinnassa seuraamme liittyy suomenkielinen opas, ja lähdemme hänen johdollaan kohti Riikaa, Latviaa. Matkalla opas kertoo mielenkiintoista tarinaa Viron historiasta, nykypäivästä ja virolaisesta kulttuurista.

Ajoaika Riikaan on 5 tuntia, vähän ruuhkista riippuen. Matkalla pidetään taukoja tarpeen mukaan. Illansuussa, noin klo 20:00, majoitumme kaupungin keskustan laidalla sijaitsevaan City Hotel Teateriin.

Tiistai 20.8. – tutustumme Riikaan ja Jürmalaan

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kiertoajelulle Riikaan – väliin bussilla ja väliin kävellen. Kierroksen aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja kuullaan kaupungin tarinaa.

Kaupunkikierrokselta jatkamme Jürmalaan, jossa on aikaa viettää iltapäivä omatoimisesti tai oppaan kanssa kierrellen. Jürmala tarkoittaa merenrantaa, ja se onkin aikoinaan ollut Venäjän tsaariperheen sekä Venäjän Kurzemen aateliston kesäpaikka.

Valkoisen kvartsihiekan peittämä merenranta on jopa 32 kilometriä pitkä, ja kaupungissa on entiseen loistoonsa hienosti kunnostettuja pitsihuviloita sekä kylpylöitä.

Illan suussa palataan takaisin Riikaan ja loppuilta on vapaata omaa aikaa. Mahdollisuus varata lisämaksusta esim. baletti- ja oopperalippuja, kun teatterin aikataulut julkistetaan.

Halutessasi voit viettää myös koko päivän omatoimisesti Riiassa.

Keskiviikko 21.8. – matka jatkuu Viron puolelle Tarttoon

Hotelliaamiaisen jälkeen on aika sanoa hyvästit Latvialle ja suunnata bussin nokka kohti Tarttoa.

Matkalla pysähdymme ensin Siguldassa, joka sijaitsee Gaujan kansallispuiston alueella. Teemme mm. kierroksen Turaidan linnassa, joka on osa Turaidan museoreservaattia, suojeltua kulttuurimonumenttia. Liiviläisten kielellä Turaida tarkoittaa “Jumalan tarhaa”, ja alue onkin tunnettu kauniin ympäristönsä ja historiansa ansiosta. Ennen kuin jatkamme matkaa, pidämme kahvitauon.

Siguldasta matka jatkuu kohti Viron ja Latvian rajaa, jonka kupeessa pysähdymme Metsäveljien tilalla. Ohjelmallisen vierailun aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus etsiä metsäveljiä piilopaikoistaan, oleskella bunkkerissa, kuunnella tositarinoita sekä laulaa isännän kanssa metsäveljien perinteistä ruokaa.

Paikan on perustanut Meelis Möttus metsäveli-isänsä muistoksi entisen metsäveljien tukikohdan alueelle. Bunkkerimäellä on useita maanalaisia bunkkereita, jotka toimivat metsäveljien asumuksina. Bunkkereiden lisäksi alueella on isohko, hirsinen päärakennus, jossa nautimme matkaan kuuluvan herkullisen päivällisen metsäveljien tyyliin. Paikka vaalii metsäveljien muistoa ja siellä on monipuolisesti esillä tarpeistoa sekä tietoa metsäveljien elämästä ja toiminnasta.

Noin klo 19:30 majoitumme Dorpat hotelliin, Tarttoon.

Torstai 22.8. – Tere Tulemast Tarttuse!

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kaupunkikiertoajelulle Tarttoon. Kaunista ja historiallista yliopistokaupunkia kutsutaan mm. Etelä-Viron keskukseksi, Viron kulttuurin ja sivistyksen kaupungiksi sekä Viron henkiseksi pääkaupungiksi.

Kaupungissa on paljon nähtävää, niin Raatihuoneen kupeesta kuin laitakaupungiltakin. Kaupungin sydämessä on mm. Baltian vanhin kasvitieteellinen puutarha ja historillinen Jaanin kulttuurikortteli – molemmat näkemisen arvoisia kohteita. Kaupunkikierroksella mennään taas väliin bussilla, väliin jalkaisin.

Opastus päättyy Viron kansallismuseon pihaan, jossa jokainen kiertää näyttelyn omatoimisesti. Normaalihintaisen lipun hinta on ovelta ostettuna 14 eur/hlö. Mahdollisuus on varata opastettu tutustuminen ennakkoon, 18 eur/hlö. Oma paikallisoppaamme on myös museon auktorisoitu opas ja voi johdattaa läpi hyvin laajan ja mielenkiintoisen näyttelyn.

Viron kansallismuseo on virolaisuuden tulkki, kansan perusarvojen kantaja ja jatkuvuuden haltija. Museossa avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu vierailijan löytämään, tietämään ja osallistumaan itse.

Lisämaksullinen opastus, kesto 2 h, järjestetään, kun sen on varannut etukäteen 10-20 hlöä.

Museolla on mahdollisuus myös nauttia lisämaksullinen lounas. Kierroksen jälkeen palataan hotellille tai keskustaan, ryhmän toiveiden mukaan.

Perjantai 23.8. – kotiinlähdön aika

Hotelliaamiaisen jälkeen pakataan bussi ja lähdetään kohti Tallinnaa.

Matkalla pysähdytään päiväkahville Kau:n kartanoon. Kartano on Jaan Krossin pojan, Erik-Niiles Krossin ja hänen vaimonsa omistuksessa. He itse ovat asuneet viime aikoina Yhdysvalloissa ja Tallinnassa, joten nykyään ulkopuolisetkin pääsevät ihastelemaan heidän kartanoaan.

Klo 14 aikoihin saavutaan Tallinnaan ja hyvästellään paikallisoppaamme. Sataman läheisissä kaupoissa on vielä hetki aikaa tuliaisostoksille, ennenkö siirrytään terminaalin kautta laivalle. Laiva lähtee klo 16:30 ja saapuu Helsinkiin klo 18:30.

Kotimatka Keuruulle ajetaan samaa reittiä kuin tullessa – ja kotikonnuilla ollaan ennen puolta yötä.

Varmista paikkasi matkalle nyt! –

Lähtöpäivä:

 • 19.8.2019

Varaukset:

Matka on loppuunmyyty!

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Poista

Baltia majoitus

Poista

Baltia-Keuruu-Helsinki-kuljetus

Poista

Baltia aamiainen laivalla

Poista

Baltia museovierailu

Poista

Varasto loppu

Valitse määrä:

Matkustaja 1

Anna matkustajan nimi.
Anna matkustajan syntymäaika.