Gardajärvi Italia

21.09.2019 - 26.09.2019 | 6 pv

Gardajärvi – koe Italian kaunein matkakohde huolettomasti matkaoppaidemme johdolla

Sanotaan, että se joka Gardajärvelle matkustaa, kokee Italian sen kauneimmillaan. Kun haluat kokea jylhät vuoristomaisemat, italialaisen keittiön aidot maut ja pikkukaupungit oppaiden johdolla, valitse Matka Mäkelän ryhmämatka Gardajärvelle!

Ryhmämatkallamme Italian tunteva matkanjohtajamme on matkalla mukana heti Keuruulta lähtien. Suomenkieliset kohdeoppaamme johdattavat sinut Italian suurimman järven maisemien, mehevimpien makuelämysten ja kaupunkien nähtävyyksien saloihin.

Olitpa matkaamassa Italiaan ensi kertaa tai jo antanut sydämesi tälle aina ystävälliselle maalle, Gardajärvi tarjoaa aina uutta nähtävää. Matkalla pääset tutustumaan sinisenä kimaltelevan Gardajärven kohteisiin niin hyvin varustellun bussin, tilavan risteilylaivan kuin tunnetun köysiradan kyydissä.

Sinulla on mahdollisuus vierailla muun muassa elokuvista tutulla Monte Baldon vuorella, paikallisella viinitilalla ja tutustua Gardajärven kaupunkien ja kylien nähtävyyksiin. Unohtamatta tietenkään italialaisen keittiön basilikan, tomaattien ja juustojen tuoksuisia herkkuja!

Ja kun Italiassa ollaan, sinulle on tietenkin varattu aikaa rentoutumiseen viinilasin ääressä, omatoimiseen ostosten tekoon ja kaupunkien nähtävyyksien kiertelyyn.

Matka Mäkelän kyydissä voit aina luottaa reissuseuraan – meillä kenenkään ei tarvitse olla matkalla yksin! Ei olekaan vain yksi tai kaksi kertaa, kun matkoillamme on solmittu uusia ystävyyssuhteita.

Matka Gardajärvelle  21.9. – 26.9.2019

 • Matkanjohtaja mukanasi Keuruulta lähtien
 • Suora bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle lisämaksusta
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta tai saapua omalla kyydilläsi lentokentälle
 • Finnairin suorat lennot Helsinki – Milano – Helsinki kuuluvat hintaan
 • Ruumaan menevä matkatavara (á 23 kg)
 • Milanon lentokentältä bussikuljetus Gardajärvelle
 • Suomenkieliset kohdeoppaamme opastavat paikan päällä
 • Retket ja yksi ruokailu päivässä sisältyvät hintaan*
 • Retkiä moneen makuun: useita eri kaupunkeja, viinitila, Monte Baldon vuori, ristely Gardajärvellä
 • Aikaa omatoimiselle kohteisiin tutustumiselle
 • Hotelliyöpyminen kahdessa kaupungissa, Riva del Gardassa ja Desenzano del Gardassa
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa ja rentoa lomatunnelmaa!

*poislukien omatoimipäivänä keskiviikkona

Lähtö

 • 21.9.2019

Matkan hinta

 • 1 395 € / hlö / 2hh tai nais/miespaikka jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 1 555 € / hlö / 1hh

Lisämaksusta

 • Meno-paluu tilausajokuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle Keski-Suomesta
  • Aikuinen 100 eur/hlö 
 • Salon retki 25.9. 40 eur/hlö
 • Illallinen 25.9. 35 eur/hlö

Bussiaikataulu la 21.9. *

01:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
01:30 Petäjävesi, Kyläseppä
01:50 Keuruu, linja-autoasema
02:20 Mänttä, linja-autoasema
03:40 Tampere, ABC Lahdesjärvi
*) Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Lentoaikataulu 21.9. // 26.9. **

La 21.9. klo 8:00 – 10:05 Helsinki-Milano | AY1751
To 26.9. klo 19:00 – 22:55 Milano-Helsinki | AY1756
** Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Matkamme hotellit – Hotel Gabry ***, Riva del Garda, yöpyminen lauantai-tiistai

Hotellin sijainti on mitä mainioin – rantaan ja keskustaan kävelee tuossa tuokiossa, mutta kaupungit äänet eivät kantaudu hotellille. Ja ikkunasta näet vuoristomaisemat!

Paikallisia herkkuja notkuva aamiaispöytä, uima-allas ja ilmastoidut huoneet kuuluvat Hotelli Gabryn varustukseen.

 • Rauhallinen hotelli lähellä keskustaa
 • Ilmastointi, tallelokero ja TV kuuluvat huoneen varustukseen
 • Gardajärven kaunis ranta kävelymatkan päässä
 • Uima-allas ja saunaosasto rentoutumiseen
 • Paikallinen aamiainen
 • Voit lainata hotellista polkupyörän ja tutustua kaupunkiin myös polkien

Hotel Bonotto ***, Desenzano del Garda, yöpyminen tiistai-torstai

Vain sadan metrin päässä Gardajärven rannasta sijaitseva kolmen tähden hotelli tarjoaa yöpymistä järvinäköalalla. Vietä iltaa panoraamaterassilla, paikallisia herkkuja nauttien baarissa tai hyvin varustellussa huoneessa!

 • Ilmastointi ja ilmainen Wifi joka huoneessa
 • Panoraamaterassilta näkymä kauniilla Gardajärvelle
 • Jokaisessa huoneessa äänieristys
 • Tallelokero, minibaari ja LCD-televisio joka huoneessa
Matkalla tulee olla mukana voimassa oleva henkilötodistus:
passi tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti.

Matkaohjelma

Matkaohjelma tarjoaa täyden palvelun ja monipuoliset matkakohteet

Lauantai 21.9. – Keski-Suomesta Milanon kautta kohti kaunista Gardajärveä

Bussimme starttaa aamuyöllä kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Linja-autoissamme on latauspisteet, säädettävät penkit ja oma WC. Ja kokenut ja takuulla hyväntuulinen kuljettaja!

Matkanjohtajamme avustaa sinua lähtöselvityksessä Finnairin lennolle, joka saapuu Milanoon noin kello 10.

Milanosta suuntaamme suomenkielisen matkaoppaamme kera kohti Gardajärveä. Maisemien katselun lomassa pidämme levähdys- ja ruokailutauon maatilamatkailutilalla.

Vajaan kolmen tunnin matkanteon jälkeen saavumme perille Riva del Gardan hotelliimme. Illan voit viettää joko hotellilla rentoutuen, tai lähteä matkanjohtajamme kiertokävelylle historialliseen kaupunkiin.

Sunnuntai 22.9. – risteily Gardajärvellä ja vierailu kuuluisalla Monte Baldo -vuorella

Sunnuntaina tutustumme Gardajärven maisemiin laivasta ja vuoristolta käsin. Aamulla siirrymme joko kävellen (1,8 km) tai lisämaksusta taksilla risteilylaivamme satamaan.

Matkalla Malcesinesin kylään näet myös ihastuttavat Torbolen ja Limonen kylät. Malcesinessa pääset kokemaan ikonisen köysiradan ja elokuvista tutun Monte Baldon vuoren. Kuinka kauniilta Gardajärven luonto näyttääkään yläilmoista!

Köysiratamatkan jälkeen saat mahdollisuuden tutustua omatoimisesti Monte Baldon kasvillisuuteen ja luontoon. Lounaan aika koittaa idyllisessä vuoristomajaravintolassa. Palattuamme samaa laivareittiä Riva Del Gardaan, voit viettää loppuillan matkanjohtajamme seurassa tai tutustua kaupunkiin omassa tahdissasi.

Maanantai 23.9. – visiitti italialaiselle viinitilalle ja Toblinojärvelle

Uuden viikon aloittaa retki luomuviinitilalle ja kuvankauniin Toblinojärven maisemiin. Matkustamme paikalliselle luomuviinitilalle, jossa pääset maistelemaan viinejä sekä tutustumaan perinteisen viininvalmistuksen menetelmiin. Perhetilalla valmistetaan sekä perinteisiä viinejä, kuohuviinejä kuin aitoa italialaista grappaa.

Lounaan vietät paikassa, jonka maisemien veroista saat hakea!  Toblinojärven historiallisen linnan ravintola sijaitsee vehreän luonnon, sinisen järvimaiseman ja kauniin arkkitehtuurin miljöössä. Ruokailuhetken jälkeen suuntaamme Riva del Gardaan, jossa voit viettää iltapäivän vapaasti kaupungin putiikkeihin, arkkitehtuuriin ja kahvilaelämään tutustuen.

Tiistai 24.9. – oliivipuurivistöjen ohitse kohti eteläistä Gardajärveä

Matkasi jatkuu seuraavaan kaupunkiin kuuluisan luontomaiseman kautta. Aamulla suuntaamme bussilla kohti eteläisempää Gardajärveä ja Riva del Desenzanon kaupunkia. Ajamme läpi tuhansien oliivipuiden reunustaman “oliiviriviera”-maiseman. Matkalla tutustut Bardolinon kaupungin saloihin oppaamme johdolla.

Lounaan pidämme historiallisessa Lazisessa matkan varrella. Iltapäivällä saavut Riva del Desenzaoon, jossa majoitumme viihtyisään hotelliimme. Voit viettää iltaa matkaoppaamme johdolla tai jalkautua kaupungille omatoimisesti. Olisiko vuorossa rento ravintolailta, keskiaikaiseen linnaan tutustuminen tai ostoksia keskustan putiikeissa?

 

Keskiviikko 25.9. Vapaapäivä – tutustu kaupunkiin omassa tahdissa tai lähde linjalaivaretkelle

Keskiviikko on matkallamme vapaapäivä, jolloin voit tutustua Gardajärven suurimman kaupungin maisemiin, shoppailumahdollisuuksiin ja ravintoloihin omassa aikataulussasi.

Omatoimisen kaupunkipäivän sijaan voit vaihtoehtoisesti suunnata matkanjohtajamme kanssa linjalaivalla Salon kaupunkiin, jonka nähtävyyksiin lukeutuu muun muassa vuosisatoja vanha katedraali.

Viimeisen kokonaisen matkapäivän iltaa voit viettää matkanjohtajamme luotsaamassa illanvietossa. Perinteinen italialainen pitsa kuuluu kokemuksiin, joista et halua jäädä paitsi!

Torstai 26.9. – aamupäivä Gardajärven maisemissa ja kohti lentokenttää

Viimeisenä matkapäivänä saat nauttia vielä aimo annoksen eloisan pikkukaupunki Sirmionen tarjontaa. Voit tutustua omatoimisesti historialliseen keskustaan, sympaattisiin putiikkeihin ja kahviloiden herkkuihin. Sirmionen ehdoton nähtävyys on 1200 -luvulta peräisin oleva Scala -sivun jykevä järvenrantalinna.

Iltapäivällä on aika suunnata kohti lentokenttää matkamuistojen kera. Saavumme Milanon lentokentälle kello 17, ja olemme takaisin Helsingissä klo 22:55. Matka jatkuu suoralla bussikuljetuksella kohti Keski-Suomea!

Varmista paikkasi matkalle nyt! –

Lähtöpäivä:

 • 21.9.2019

Varaukset:

Matka on loppuunmyyty – kysy lisäpaikkoja toimistoltamme!

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Poista

Gardajärvi Jyväskylä-Helsinki kuljetus

Poista

Gardajärvi majoitus

Poista

Varasto loppu

Valitse määrä:

Matkustaja 1

Anna matkustajan nimi.
Anna matkustajan syntymäaika.