Retki Helvetinjärvelle

25.05.2019 - 25.05.2019 | 1 pv

Helvetinjärven rotkolaakso ja Helvetinkolu, pari metriä leveä ja 40 metriä korkea kalliosola, syntyivät maankuorien liikkuessa miljoonia vuosia sitten. 

Tällä retkellä voit valita kahdesta eri vaihtoehdosta – ja mukana kulkee Keuruun Ladun edustaja johtamassa joukkoja.

Polku Helvetinkolulta Luomajärvelle ja takaisin – 7,4 km

Reitti kulkee puiston vanhimpien metsien läpi. Luomajärvi kuuluu samaan rotkojärvien muodostumaan kuin Iso Helvetinjärvikin – paluu samaa reittiä takaisin.
Palvelut: Helvetinkolulla on tulentekopaikka ja päivätupa, Luomajärvellä keittokatos ja telttailualue.

Helvetistä itään – luontopolku Kankimäestä Helvetinkolulle – 4 km

Sopii koko perheelle! Tämän rengasreitin suositeltu kulkusuunta on vastapäivään. Erkaannuttuaan Kankimäestä tulevalta metsätieltä polun pohjoinen osa kiemurtelee läpi puronvarsikuusikon, halki valoisten mäntymetsien ja ohi suopainanteiden kohti jylhää rotkolaaksoa. Helvetinkolulta aukeaa upea näkymä Iso Helvetinjärvelle. Polun eteläinen osa vie kulkijan yli märkien nevojen ja kituliaiden rämemänniköiden sekä halki puronvarsimetsien lopulta Kankimäkeen johtavalle metsätielle. Reitin varrella voi ihastella sateisista keleistä elpyvää vesiputousta tai istahtaa pöytäpenkin ääreen ja pitää tauon kauniissa suomiljöössä, jossa voi havaita merkkejä mm. pehkuturpeen nostosta. Uusi polku on saanut varrelleen myös alueen luonnosta ja kulttuurihistoriasta kertovat luontopolkutaulut.
Palvelut: Kankimäellä Ravintola Helvetin Portti, Helvetinkolulla tulentekopaikka ja päivätupa, jotka sijaitsevat järven rannassa, jonne pääsy edellyttää n. 200-askelmaisten portaiden kulkemista edestakaisin.

Bussin aikataulu:

09:00 Keuruu, tori
10:15 Helvetinjärven kansallispuisto, Ruovesi
15:00 Paluulähtö
16:15 Takaisin Keuruulla

Matkan hinta:

0 eur / hlö / Keuruun Ladun jäsenet
25 eur /hlö / muut

Varaukset 22.5.2019 mennessä. Hintaan sisältyy tilausajokuljetus ja alv.

Varmista paikkasi matkalla nyt! –

Varaukset:

22.5.2019 mennessä!

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Varaa matkasi tästä

x

Hinta:

Valitse määrä: