Kolmen kansallispuiston kierros

21.09.2018 - 25.09.2018 | 5 pv

Oulanka – Riisitunturi – Hossa

Oulangan kansallispuiston monet reittivaihtoehdot ja riippusillat johdattavat sinut Suomen komeimpien könkäreiden äärelle. Karhunkierroksen jylhissä maisemissa näet ikiaikaisen veden voiman, villin taimenen hypyt, koskikaran sukellusta, aapasoiden ääretöntä kauneutta ja piilottelevia neidonkenkiä.

Riisitunturin maisemissa pääset kulkemaan pitkin Euroopan mahtavimpia rinnesoita ja ihailemaan Kitkajärveä, Euroopan suurinta lähdettä. Vesi on luonut Koillismaan satumaisen tunturi- ja vaaraluonnon kauneuden.

Hossan kansallispuistossa mäntyjen lomassa harjulta toiselle johdattavat helppokulkuiset polut ja kristallinkirkkaat vesistöt ihastuttavat kauneudellaan. Mystiikkaa maisemaan tuovat ikiaikaiset Värikallion maalaukset ja jykevä kanjonijärvi Julma-Ölkky. Hossa on ollut jo pitkään erämaan ja rauhasta nauttivien retkeilijöiden suosikki.

Kaikki kolme kansallispuistoa sopivat koko perheelle, kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille retkeilijöille. Voit valita reittisi aina 200 m lihapyörteen esteettömästä polusta (Hossa) lähtien pidempiin päiväreitteihin.

Nais- tai miespaikkavaraus

Meidän kauttamme voit myös varata matkasi nais- tai miespaikalla, mutta varaukset ovat alustavia! Varausta tehdessäsi valitse maksuvaihtoehdoksi lasku, sillä matkasi on lopullisesti vahvistettu vasta, kun vahvistamme, että huonetoveri on löytynyt. Mikäli huonetoveria ei löydy, niin otamme sinuun yhteyttä viimeistään kuukautta ennen matkaa.

Oivangin nuoriso-ja luontomatkailukeskus (2 yötä)

Oivanki on aloittanut toimintansa vuonna 1982 erikoistuen nuorille suunnattuihin leireihin, mutta myös kaikki muut asiakkaat ovat tervetulleita. Asiakkaat tukevatkin Oivangissa majoittuessaan nuorison hyväksi tehtävää työtä, koska tulot toiminnasta ohjataan nuorisotoiminnan hyväksi. Majoitukseen sisältyy aamiainen, retkieväät sekä päivällinen. Lauantai-iltaisin myös sauna lämpiää.

Kylpylähotelli Kiannon Kuohut (2 yötä)

Hotelli tarjoaa laadukkaita majoituspalveluita aivan Suomussalmen ytimessä. Hotellin kaikki huoneet ovat savuttomia, ja siellä on langaton Wi-Fi yhteys. Ravintolasalissa ruokaillessasi voit samalla nauttia Kainuun karun kauniista luonnosta. Alueen ulkoilureitit lähtevätkin aivan hotellin pihasta. Majoitukseen sisältyy aamiainen sekä päivällinen.

Matka tehdään yhteistyössä Keski-Suomen Keliakiayhdistyksen kanssa.

Lähtö

  • 21.-25.9.2018

Matkan hinta

  • 455 € / hlö / 2hh

Bussiaikataulu *)

06:00 Keuruu, linja-autoasema
07:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
*) Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Matkaohjelma

Perjantai 21.9.2018 – Kohti Kuusamoa

Lähdemme Keuruulta klo 06:00 Jyväskylän kautta kohti Kuusamoa. Matkan varrelta olevilta bussipysäkeiltä pääsee kyytiin, kunhan ilmoittaa lähtöpaikan varausta tehdessään. Majoitumme illansuussa Kuusamoon, Oivangin nuoriso- ja luontomatkailukeskukseen, jossa nautimme myös päivällisen.

Lauantai 22.9.2018 – Oulangan kansallispuisto

Aamiainen majapaikassa, jonka jälkeen lähdemme päiväksi Oulangan kansallispuistoon. Bussi voi viedä halukkaat myös Kuusamon keskustaan tai Kuusamon Tropiikkiin (pääsymaksu omakustanteinen). Majapaikasta saamme lähtiessä retkieväät mukaan, tai jos vietät päivän Oivangissa, voit nauttia lounaan siellä. Päivällinen majapaikassa palattuamme takaisin päiväretkeltä.

Sunnuntai 23.9.2018 – Riisitunturin kansallispuisto

Aamiainen majapaikassa, auton pakkaus, uloskirjaus ja lähtö kohti Riisitunturia ja Posion kylää. Retkieväät saamme Oivangista mukaan. Aamupäivän vietämme Riisitunturilla patikoiden, josta jatkamme Posiolle ostoksille Pentik-mäelle. Illansuussa n. klo 18:30 saavumme Suomussalmelle majoittumaan Kylpylähotelli Kiannon Kuohuihin.

Maanantai 24.9.2018 – Hossan kansallispuisto

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähtö Hossan kansallispuistoon ja luontokeskukseen. Omia eväitä kannattaa varata mukaan, ja halutessaan voi nauttia lounaan Luontokeskuksessa. Iltapäivällä palataan takaisin hotellille. Päivällinen hotellissa.

Tiistai 25.9.2018 – Kotimatka

Aamiainen hotellissa, auton pakkaus, uloskirjaus ja lähtö kotimatkalle. Jyväskylässä ollaan n. klo 17:00 ja Keuruulla n. klo 18:00.

Varmista paikkasi matkalle nyt! –

Lähtöpäivä:

  • 21.9.2018

Hintaan sisältyy:

  • Matka Mäkelä Oy:n tilausajokuljetus
  • 4 yön majoitus 2-4 hengen huoneissa
  • Aamiaiset majapaikoissa (4)
  • Päivälliset majapaikoissa (4)
  • Retkieväät / lounas (2)
  • Kiannon Kuohuissa kylpyläosaston ja kuntosalin käyttö aukioloaikojen puitteissa
  • Järjestelykulut ja alv

Varaukset:

Viimeistään 15.8.2018 mennessä! Matka vaatii toteutuakseen minimilähtijämäärän. Laskutus sähköpostitse, eräpäivä 2 viikkoa varauksesta tai viimeistään 1 kk ennen matkaa. Varausmaksu 12 eur/paperilasku. Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Poista

Keuruu-Kuusamo kuljetus

Poista

Kuusamo matkapaketti

Poista

Valitse määrä:

Matkustaja 1

Anna matkustajan nimi.
Anna matkustajan syntymäaika.