Kaupunkimatka Prahaan

21.04.2018 - 25.04.2018 | 5 pv

Praha, Tšekki

Monipuolinen kaupunkikohde – yksi Euroopan suosituimmista!

Tšekin tasavallan pääkaupunki, Praha, tunnetaan paitsi historian aarreaittana, myös monipuolisena kaupunkikohteena, jossa voit shoppailla, herkutella ja nauttia yöelämästä. Prahaa on kutsuttu mm. Euroopan uudeksi Pariisiksi, ja se lukeutuukin Euroopan suosituimmaksi kaupunkikohteeksi värikkään historian sävyttämällä kaupunkikuvallaan sekä vireällä kulttuurillaan.

Prahan historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat vanhankaupungin lisäksi Prahan raatihuoneen astronominen kello, kuvankaunis Kaarlensilta sekä kuninkaanlinna. Kaupunkihulinan lisäksi Prahassa on myös paljon puistoja ja viihtyisiä pikkukatuja, joista löytyy kiinnostavia oluttupia ja peritšekkiläistä ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Nais- tai miespaikkavaraus

Meidän kauttamme voit myös varata matkasi nais- tai miespaikalla, mutta varaukset ovat alustavia! Varausta tehdessäsi valitse kahden hengen huone ja maksuvaihtoehdoksi lasku, sillä matkasi on lopullisesti vahvistettu vasta, kun vahvistamme, että huonetoveri on löytynyt. Kirjoita kommenttikenttään, että “naispaikka” tai “miespaikka”. Mikäli huonetoveria ei löydy, niin otamme sinuun yhteyttä viimeistään 19.2.2018.

Majoitus

Hotel Tyl

Historiallisessa rakennuksessa oleva hotelli sijaitsee vain noin 500 metrin päässä Wenceslas-aukiosta ja kansallismuseosta. Aivan hotellin läheisyydessä on myös kaksi metroasemaa Namesti Míru ja I.P. Pavlova, sekä raitiovaunu- ja bussipysäkit, joista pääsee esimerkiksi helposti vanhaankaupunkiin ja Kaarlensillalle. Vanhankaupungin aukiolle kävelee myös noin 20 minuutissa. Hotellissa ei ole ravintolaa, mutta sen välittömästä läheisyydestä löytyy erilaisia ravintoloita, baareja ja yökerhoja.

Hotellin ilmastoidut huoneet on remontoitu täysin helmikuussa 2015. Huonevarustukseen kuuluu mm. satelliitti-tv, oleskelualue, tallelokero, vedenkeitin, minibaari, wc, suihku tai kylpyamme ja hiustenkuivaaja. Maksuton Wi-Fi koko hotellissa.

Lähtö

 • 21.-25.4.2018

Matkan hinta

 • 675 eur / hlö / 2hh

Aikataulu

Bussiaikataulu (pe-la 20.-21.4. välinen yö)*
02:10 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
02:45 Petäjävesi, Kyläsepän pysäkki
03:10 Keuruu, linja-autoasema
03:40 Mänttä, linja-autoasema
03:50 Vilppula, kunnantalo
04:30 Orivesi, Neste
05:30 Tampere, Lahdesjärven ABC
07:40 Helsinki-Vantaan lentokenttä

*Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Lentoaikataulu 21.-25.4.**
09:40 – 10:50 Helsinki – Praha | Finnair AY 1221
11:35 – 14:40 Praha – Helsinki | Finnair AY 1222

**Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Lennot ovat Finnairin reittilennot, joihin sisältyy ruumaan menevä matkalaukku. Lentoaikataulu sitoumuksetta, siihen saattaa tulla meistä riippumattomia muutoksia.

Retkiohjelma

Kaupunkikiertoajelu, la 21.4.

Saavuttuamme Prahaan on meitä suomenkielinen opas vastassa lentokentällä, josta lähdemme ryhmän omalla bussilla Prahan linnakaupunkiin lounaalle ja teemme kiertoajelun keskusta-alueella. Näin saamme heti kättelyssä hyvän ensikuvan kohteesta. Päätämme kiertoajelun hotellille n. klo 14:30.

Retki sisältyy matkan hintaan.

Opastettu kävelykierros, su 22.4.

Sunnuntaina lähdemme klo 10:00 kävellen hotellista suomenkielisen oppaan johdolla Prahan kävelykierrokselle. Kierroksen aikana perehdymme Prahan uuteenkaupunkiin sekä historialliseen keskustaan ja kuulemme tarinoita menneisyydestä, nykyhetkeä unohtamatta. Kierroksen aikana saamme vielä vinkkejä oppaalta lomaamme sekä keskusta-alueella liikkumista varten. Kävelyn päätteeksi istahdamme vielä yhdessä paikalliseen kuppilaan yksille.

Retki sisältyy matkan hintaan. 

Panimovierailu ja tšekkiläinen illallinen, su 22.4.

Olut on merkittävässä roolissa tšekkiläisessä kulttuurissa, ja sen juonnissa paikalliset ovat keskikulutukselta mitattuna maailman ykkösiä. Lähdemmekin oppaan johdolla klo 18:30 hotellista uudenkaupungin Panimoravintolaan, joka on rakennuskompleksina jo mielenkiintoinen nähtävyys. Ravintolassa tutustumme aluksi oluen panemiseen ja maistelemme panimon omaa olutta. Tämän jälkeen siirrymme toiseen ravintolaan nauttimaan kolmen ruokalajin illallisen, johon kuuluu ruokajuomat rajoituksetta (oluet, viinit, virvoitusjuomat, vedet). Illallisen jälkeen palaamme yhdessä hotellille matkanjohtajan johdolla.

Retki lisämaksusta: 80 €/hlö.

Malá Strana ja jokilaivaristeily, ma 23.4.

Hotelliaamiaisen jälkeen klo 09:30 lähdemme julkisilla kulkuneuvoilla kohti Malá Stranan pientä ja viehättävää kaupunginosaa. Malá Strana lukeutuu Unescon maailmanperintökohteisiin ja sanotaan, että se on säilyttänyt prahalaiset kasvonsa aidoimmillaan. Kävelemme ensin alueen puutarhojen, mutkikkaiden pikkukatujen, kirkkojen ja historiallisten rakennusten lomassa noin 1,5 tunnin ajan, jonka jälkeen teemme noin tunnin mittaisen jokilaivaristeilyn Vltava-joella. Laivalta käsin monet kaupungin nähtävyyksistä avautuu meille aivan uudella tavalla. Retki päättyy jokisatamaan Kaarlensillan kupeeseen, josta on helppo jatkaa kaupunkiin tutustumista omatoimisesti.

Retki lisämaksusta: 40 €/hlö.

Illallinen, ma 23.4.

Mahdollisuus osallistua yhteiselle illalliselle matkanjohtajan johdolla. Lähdemme yhdessä hotellilta klo 19:00, ja siirrymme ravintolaan. Nautittuamme illasta yhdessä, voit jatkaa iltaa kaupungilla, tai palata matkanjohtajan mukana takaisin hotellille.

Retki lisämaksusta: 35 €/hlö.

Karlovy Varyn kylpyläkaupunki, ti 24.4.

Hotelliaamiaisen jälkeen klo 09:00 lähdemme yhteen Tšekin kuuluisimpaan ja kauneimpaan kylpyläkaupunkiin, Karlovy Varyyn. Kaupunki sijaitsee noin 130 km:n ajomatkan päässä Prahasta, ja se on perustettu jo vuonna 1370 kuuluisan hallitsijan Kaarle IV:n määräyksestä. Paikka tunnetaan ennen kaikkea kuumista lähteistään, ja tänä päivän kohde kuuluu Euroopan merkittävimpiin kylpyläkaupunkeihin, jonne matkailijoita virtaa ympäri maailmaa nauttimaan niin kylpylähoidoista kuin myös kaupungin omaperäisestä ilmapiiristä. Paikan päällä teemme suomenkielisen opastetun kävelykierroksen vanhassa historiallisessa keskustassa, tutustumme kylpyläkolonnadeihin ja testaamme parantavia lähdevesiä. Retkeen sisältyy myös kahden ruokalajin lounas, jonka jälkeen on mahdollisuus omatoimisesti hieman nauttia kaupungin tunnelmasta ennen kuin lähdemme paluumatkalle. Prahaan palaamme noin klo 19:00.

Retki lisämaksusta: 85 €/hlö.

Retkipaketti

Mikäli haluat osallistua kaikille lisämaksullisille retkille, kannattaa sinun ostaa retkipaketti ja säästät!

Retkipaketin hinta: 215 €/hlö. 

 

Retkiohjelma.pdf

Varmista paikkasi matkalle nyt! –

Lähtöpäivä:

 • 21.4.2018

Hintaan sisältyy:

 • Lennot Helsinki-Praha-Helsinki
 • Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • Lentokenttäkuljetukset Prahassa
 • 4 yön majoitus
 • Hotelliaamiaiset
 • Opastettu kiertoajelu ja lounas menopäivänä
 • Opastettu vanhankaupungin kävelykierros
 • Matka Mäkelän matkanjohtajan palvelut
 • Järjestelykulut ja alv.

Lisämaksusta

 • Bussikuljetus Keuruu – Helsinki – Keuruu
  • Aikuinen 100 eur / hlö
  • Lapsi 13-18v. 50 eur/hlö
  • Lapsi alle 13 v. ilmaiseksi
 • Retkipaketti 215 eur / hlö (sis. kaikki retket)
 • Retket yksittäin erillisen retkiohjelman mukaisesti
 • Yhden hengen huone 155 eur / hlö

Varaukset:

Viimeistään 19.2.2018 mennessä! Matka vaatii toteutuakseen 20 lähtijää. Laskutus sähköpostitse, eräpäivä 2 viikkoa varauksesta (väh. 200 eur/hlö), ja loppumaksu 28.2.2018. Varausmaksu 12 eur/paperilasku.

Varaa matkasi tästä

Keuruu - Helsinki Praha kuljetus

Poista

Praha majoitus

Poista

Retket - Praha - Retkipaketti

Poista

Retket - Praha - Panimovierailu

Poista

Retket - Praha - Mala Strana

Poista

Retket - Praha - Illallinen

Poista

Retket - Praha - Karlovy - Vary

Poista

Valitse määrä:

Matkustaja 1

Anna matkustajan nimi.
Anna matkustajan syntymäaika.