Lofootit

11.06.2019 - 16.06.2019 | 6 pv

Toivottu kiertomatka: Norjan satumaiset Lofootit!

Svolvær – Lofoottien “pääkaupunki”

Jo matkalla kohti Svolværia saamme nähdä ihania postikorttimaisemia. Ylitettyämme Norjan ja Ruotsin rajan muuttuvat maisemat yhä jylhemmiksi. Aikoinaan jo viikingit kutsuivat Lofootteja jumalten saariksi juuri niiden jylhien ja kauniiden maisemien vuoksi.

Svolværin talot ovat tyypillisiä, norjalaisia, kaksikerroksisia, koristeellisia ja värikkäitä. Kylä on ollut taiteilijoiden suosiossa ja siellä toimii edelleen joitakin taidegallerioita. Svolværista käymme myös Henningsværin kalastajakylässä pienellä Heimøyn ja Hellandsøyn saarilla. Kylään pääsee kahden sillan kautta ja siellä on vain muutama sata asukasta. Näemme myös idylliset Reinen ja Hamnøyn kylät ja jatkamme ihan Lofoottien eteläkärkeen, pittoreskiin Å i Lofoten kylään saakka.

Mo i Rana – luonnon ympäröimä kaupunki

Mo i Rana on Pohjois-Norjan kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on reilut 15000 asukasta. Myös Mo i Ranassa ihastelemme mahtavaa luontoa ja maisemia vuonojen ja tunturien keskellä. Kaupungista löytyy myös Havmannen, vuonojen keskellä sijaitseva 10 metriä korkea taideteos, kaupungin valvoja ja suojelija. Kaupungin vanhimman osan rakennukset ovat 1800-luvulta peräisin.

Majoitus

Scandic Gällivare, Jällivaara 11.-12.6.20189

Ensimmäisen yön vietämme Jällivaarassa, Ruotsissa. Scandic Gällivare sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä kaupungin keskustaa, sekä luontoa. Standard-huoneiden varustukseen kuuluvat mm. kirjoituspöytä, oma kylpyhuone, FACE Stockholm-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, internetyhteys, puulattia ja TV.

Thon Hotel Lofoten, Svolvær 12.-14.6.2019

Lofooteilla majoitumme ympäristöystävällisessä ja tyylikkäässä hotellissa, josta on upeat näköalat Svolværin satamaan sekä Svolværgeita-vuorelle. Hotellin ravintolassa on tarjolla mm. paikallisia erikoisuuksia, kuten kuivattua turskaa sekä Lofoottien karitsaa. Standard-huoneiden varustukseen kuuluu mm. oma kylpyhuone, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, silitysmahdollisuus, kylpytuotteet sekä TV. Joissakin huoneissa on parkettilattia.

Scandic Meyergården, Mo i Rana 14.-15.6.2019

Mo i Ranassa majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa, jolla on oma puutarha. Hotellin ravintola tarjoilee maukasta ruokaa alueella tuotetuista raaka-aineista ja aulabaarista löytyy laaja valikoima ruokia ja juomia. Huonevarustukseen sisältyy mm. oma kylpyhuone, FACE Stockholm-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, internetyhteys ja TV.

Nais- tai miespaikkavaraus

Meidän kauttamme voit myös varata matkasi nais- tai miespaikalla, mutta varaukset ovat alustavia! Varausta tehdessäsi valitse maksuvaihtoehdoksi lasku, sillä matkasi on lopullisesti vahvistettu vasta, kun vahvistamme, että huonetoveri on löytynyt. Mikäli huonetoveria ei löydy, niin otamme sinuun yhteyttä viimeistään viimeisenä varauspäivänä.

Matkustusasiakirjat

Matkalla tulee olla mukana voimassa oleva henkilötodistus: ajokortti, kuvallinen kelakortti, passi tai EU-henkilökortti.

Lähtö

 • 11.-16.6.2019 | ti-su

Matkan hinta

 • 995 € / hlö / kahden hengen huone
 • 1 215 € / hlö / yhden hengen huone

Bussiaikataulu *

06:00 Keuruu, linja-autoasema
06:25 Petäjävesi, Kyläseppä
07:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
* paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Matkaohjelma

Tiistai 11.6.2019 – Jällivaara, Ruotsi

Lähdemme Keuruulta Petäjäveden ja Jyväskylän kautta kohti Jällivaaraa, Ruotsia. Rajan ylitämme Haaparannassa ja matkalla pidämme taukoja. Illansuussa majoitumme Scandic Hotelliin, Jällivaaraan ja nautimme päivällisen.

Keskiviikko 12.6.2019 – Svolvær, Norja

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja jatkamme matka kohti Norjaa ja Lofootteja. Matkalla pidämme taukoja ja ohitamme mm. Ruotsin korkeimman tunturin, Kebnekaisen. Saavumme n. klo 15:00 Lofoottien epäviralliseen “pääkaupunkiin”, Svolværiin, ja hotelliin majoittumisen jälkeen on mahdollista lähteä matkanjohtajan johdolla kävelykierrokselle. Päivällinen hotellilla.

Torstai 13.6.2019 – Svolvær, Norja

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkanjohtajan kanssa päiväretkelle läpi Lofoottien saariryhmän aina ihastuttavaan Å i Lofoten kylään saakka. Kylä muistuttaa pientä ulkoilmamuseota ja sitä pidetäänkin Lofoottien kauneimpana. Retken aikana nautitaan päivällinen.

Perjantai 14.6.2019 – Mo i Rana, Norja

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Mo i Ranan kaupunkia. Siirrymme lautalla takaisin mantereelle ja ajamme yht. n. 470 km, kunnes majoitumme illansuussa hotelliin ja nautimme päivällisen.

Lauantai-sunnuntai 15.-16.6.2019 – Kotimatka

Aamupäivän vietämme kaupungissa, ennen kuin lähdemme kotimatkalle klo 11:30. Ajamme ensin Ruotsin halki Uumajaan, josta siirrymme laivalla Vaasaan klo 19:30 – 00:00. Laivalla nautimme päivällisen. Sunnuntain puolella ajelemme takaisin Keski-Suomeen.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 11.6.2019

Hintaan sisältyy:

 • Matka Mäkelä Oy:n tilausajokuljetus
 • 4 yön majoitus
 • Hotelliaamiaiset (4)
 • Päivälliset (5)
 • Lauttamatkat ja tiemaksut yms.
 • Matka Mäkelän matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • Järjestelykulut ja alv.

Varaukset:

Viimeistään 9.5.2019 mennessä – tai niin kauan kuin paikkoja riittää, vain pari huonetta on enää jäljellä! Laskutus sähköpostitse, eräpäivä 2 viikkoa varauksesta. Varausmaksu 12€/paperilasku. Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Poista

Lofootit Keuruu-Svolvaer

Poista

Lofootit majoitus

Poista

Valitse määrä:

Matkustaja 1

Anna matkustajan nimi.
Anna matkustajan syntymäaika.