Murmansk – sotahistoriallinen ruskamatka

05.09.2019 - 09.09.2019 | 5 pv

Erilainen ruskamatka: opastettua sotahistoriaa ja Lapin ruskaa!

Kiertomatka bussilla Keski-Suomesta sotahistorian asiantuntijan, Timo Hakalan opastamana!

Tämä ruskamatka on suunniteltu sinulle, joka olet kiinnostunut ruskamaisemien ihailusta, kuunnellen samalla sotahistorian tarinoita. Matkan aikana vierailemme niin Suomen, Norjan kuin Venäjänkin Lapissa ja kaikki majoitukset ovat puolihoidolla. Kolmena päivänä nautimme matkanjohtajan ja kuljettajan kokkaamat kenttälounaat.

Huomioithan, että matkalla tulee olla mukana passi, joka on voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Lisäksi Venäjän viisumia varten tarvitse matkavakuutuksen. Ohjeet viisumin hakemista varten toimitamme n. 2 kk ennen matkaa. Jos sinulla on oma viisumi, laitathan siitä merkinnän varauksen lisätietoja kohtaan (omasta viisumista alennus 70 eur/hlö).

Majoitus

Hotelli Inari, Inari 5.-6.9.2019

Hotelli sijaitsee Inarijärven rannalla, ison tien vieressä. Hotellista löytyy ravintola, baari ja kahvila. Superior huoneiden varustukseen kuuluvat mm. kylpyhuone, TV, hiustenkuivaaja, lämmitys, puu- tai parkettilattiat, vedenkeitin ja wifi.

Park Inn Polarnie Zori, Murmansk 6.-7.9.2019

Tämä 4 tähden hotelli sijaitsee Murmanskin keskustassa tarjoten panoramanäkymät Kuolanvuonolle. Hotellissa on ravintola, yökerho sekä 2 baaria, joissa voi rentoutua päivän päätteeksi. Standard-huoneiden varustukseen kuuluvat mm. kylpyhuone, TV, puhelin, hiustenkuivaaja sekä teen- ja vedenkeitin.

Severnaya Kirovsk, Kirovsk 7.-8.9.2019

Hiipinätunturin ympäröimä 3 tähden hotelli, joka sijaitsee Kirovskin pääkadun varrella. Hotellilla on Wi-Fi, kuntokeskus sekä ravintola. Standard-huoneen varustukseen kuuluu mm. minibaari, TV, kylpyhuone, lämmitys, kokolattiamatto, vedenkeitin sekä hiustenkuivaaja.

Sallatunturin Tuvat, Salla 8.-9.9.2019

Mökkimajoitusta Sallan ulkoilumaastojen vieressä. Alueella on ravintola sekä baari, ja kaikissa tuvissa on modernit keittiöt, puulattiat, kylpyhuone ja olohuone, jossa on tv.

Matkustusasiakirjat

Matkalla tulee olla mukana passi, joka on voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeenkin. Viisumi tulee passiin, ohjeet lähetämme n. 2 kk ennen matkaa.

Lähtö

 • 5.-9.9.2019 | to-ma

Matkan hinta

 • 735 € / hlö / kahden hengen huone
  (alennus omasta viisumista 70 €/hlö)

Bussiaikataulu *

05:00 Keuruu, linja-autoasema
05:20 Petäjävesi, Kyläseppä
06:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
06:35 Äänekoski, Hirvaskangas ABC
07:35 Viitasaari, Viitasaari ABC
* paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Matkaohjelma

Torstai 5.9.2019 – Keuruu-Jyväskylä-Inari

Lähdemme matkaan varhain torstai-aamuna ajaen aina Inariin saakka. Mukana matkalla on niin Matka Mäkelän matkanjohtaja, kuljettaja kuin sotahistorian asiantuntijaopas Timo Hakala, jotka pitävät huolen, että pitkä matka taittuu mahdollisimman rattoisasti. Matkalla pidämme kahvitaukoja, sekä kuulemme Lapin sodasta 1944-1945. Illansuussa majoitumme Hotelli Inarin superior-huoneisiin ja nautimme illallisen hotellissa. Päivän ajomatka 909 km.

Perjantai 6.9.2019 – Inari-Petsamo-Murmansk

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme ensin kohti Norjan rajaa, vieraillen aikataulun puitteissa myös Kirkkoniemessä Jäämeren rannalla. Tämän jälkeen ylitämme Venäjän rajan ja suuntaamme Petsamon kautta Murmanskiin, jossa majoitumme Park Inn Polarnie Zori-hotelliin. Päivän aikana tutustumme Petsamon alueen sotatoimiin sekä käymme Ylä-Luostarilla ja saksalaisten sotilashautausmaalla. Kenttälounas matkalla ja illallinen hotellissa. Päivän ajomatka 411 km.

Lauantai 7.9.2019 – Murmansk-Kirovsk

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan suomenkielisen paikallisoppaan johdolla Murmanskin kaupunkiin. Tämän jälkeen lähdemme Monsegorskin kautta kohti Kirovskia, teemana Kuolan ja Hiipinätuntureiden ruska. Matkalla nautimme kenttälounaan ja illallinen on Severnaya Kirovsk -hotellissa. Päivän ajomatka 210 km.

Sunnuntai 8.9.2019 – Kirovsk-Kantalahti-Salla

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme takaisin kohti Suomea. Matkalla nautimme Vienanmeren ruskasta ja kuulemme Sallan suunnan taisteluista. Pysähdymme kenttälounaalle ja illallisen nautimme majapaikassa, Sallantunturin tuvilla. Päivän ajomatka 330 km.

Maanantai 9.9.2019 – Salla-Jyväskylä-Keuruu

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle. Matkalla pidämme omakustanteisia kahvi- ja lounastaukoja, ja alkuillasta olemme takaisin Jyväskylässä ja Keuruulla. Päivän ajomatka 694 km.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 5.9.2019

Hintaan sisältyy:

 • Matka Mäkelän tilausajokuljetus
 • 4 yön majoitus kahden hengen huoneessa
 • Hotelliaamiaiset (4)
 • Päivälliset (4)
 • Kenttälounaat (3)
 • Opastukset ja käyntikohteet
 • Viisumi
 • Matka Mäkelän matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • Järjestelykulut ja alv.

Varaukset:

Viimeistään 14.6.2019 mennessä. Matka vaatii toteutuakseen 30 lähtijää. Laskutus etukäteen. Ennakkolaskun (200 eur/hlö) eräpäivä 31.5.2019 ja loppulasku erääntyy maksettavaksi 31.7.2019. Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Poista

Murmansk keuruu-murmansk kuljetus

Poista

Murmansk majoitus

Poista

Varastossa

Valitse määrä:

Matkustaja 1

Anna matkustajan nimi.
Anna matkustajan syntymäaika.