Hiljaiset perivät maan -ooppera

13.06.2020 - 13.06.2020 | 1 pv

Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi?

Hiljaiset perivät maan -ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön.

Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.

“Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka,” kommentoi ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2020. Oopperan säveltää näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa oopperan myös ohjaava Tuomas Parkkinen.

Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. Parkkinen on aiemmin myös ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta.

Kesällä Kyrönjoen rannan perinnemaisemissa nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukkokohtauksia.

Päärooleissa nähdään baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri ja näyttelijä Taneli Mäkelä.

Nautimme Seinäjoella ensin seisovan pöydän lounaan viehättävässä Ravintola Almassa, jonka jälkeen siirrymme Ilmajolle, ooppera-areenalle. Esityksen aikana nautitaan väliajalla leivoskahvit, ja kotimatkalle lähdetään välittömästi oopperan päättymisen jälkeen.

Matkan hinta

  • 190 € / hlö

Tarjoushinta

  • 175 € / hlö, kun varaukset 30.10. mennessä

HUOM! Sitovat varaukset ja tarjoushinnalla laskun eräpäivä jo 30.11.2019. Paikkoja rajoitetusti!

Bussiaikataulu *

08:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
08:35 Petäjävesi th, pysäkki (Kyläsepän luona)
09:00 Keuruu, linja-autoasema
09:20 Haapamäki, Suojan pysäkki
11:00 Seinäjoki, Ravintola Alma
12:30 Ilmajoki, ooppera-areena
n. 16:00 paluulähtö esityksen päätyttyä
n. 18:15 Keuruulla
n. 19:15 Jyväskylässä

* paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on etukäteen ilmoittautuneita lähtijöitä.

Varmista paikkasi matkalle nyt! –

Hintaan sisältyy:

  • Tilausajokuljetus
  • Noutopöytälounas
  • Oopperalippu (riveiltä 5-9)
  • Väliaikakahvit
  • Järjestelykulut ja alv.

Varaukset:

30.1.2020 mennessä – Matka toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 20. Laskutus etukäteen, eräpäivä 30.1.2020. Paitsi tarjouspaikkojen eräpäivä jo 30.11.2019!

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Poista

Ilmajoki kuljetus

Poista

Ilmajoki matkapaketti

Poista

Varastossa

Valitse määrä:

Matkustaja 1

This field can't be Empty