Verla ja Arboretum Mustila

08.06.2019 - 08.06.2019 | 1 pv

Lähde kanssamme päiväksi tutustumaan maailmanperintökohde Verlaan ja tarkistamaan joko Mustilan Arboretumin Rhodot ovat kukassa!

Maailmanperintökohde Verla on ainutlaatuinen nähtävyys. Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa, noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Tehdas on ollut kylän sydän 1870-luvulta lähtien, ensin toimivana tehtaana ja vuodesta 1972 alkaen tehdasmuseona.

Verlassa saa kokea metsäteollisuuden historian varhaisvaiheet elävänä kokonaisuutena: hyvin alkuperäisenä säilyneet tehdasrakennukset koneineen ja tehdasaluetta ympäröivä työväen asuinalue sekä Verlankoski voimalaitoksineen. Kesäisin vanhassa tallissa toimivat ruukkikylän pajat ja puodit tarjoavat palveluja ja nähtävää Verlassa vieraileville.

Verlan puuhiomoon ja pahvitehtaaseen voi tutustua ainoastaan oppaan johdolla. Opas toimii tehtaan tulkkina ja elävöittää museota siihen liittyvillä tarinoilla. Kierros alkaa noin 10 minuutin mittaisella dokumenttielokuvalla, joka näyttää tehtaan täydessä toiminnassa sen viimeisinä toimintaviikkoina kesällä 1964. Filmin jälkeen lähdetään tehdaskierrokselle katsomaan vaihe vaiheelta, kuinka kuusipuu muuttui oman aikansa markkinoilla hyvän maineen saaneeksi luonnonvalkoiseksi puupahviksi. Kierros kestää ryhmän koosta riippuen 50 – 60 minuuttia. Kierroksemme alkaa klo 12:00.

Opastetun kierroksen jälkeen nautimme lohikeittolounaan Ravintola Verlassa.  Lounaan jälkeen voit rauhassa tutustua alueeseen noin tunnin ajan.

Arboretum Mustila perustettiin vuonna 1902 valtioneuvos A.F.Tigerstedtin istuttaessa ensimmäiset puulajit Mustilan Elimäelle. Tänään alue on lajissaan ainutlaatuinen puu- ja koristekasvilajien kokeilualue koko Pohjois-Euroopassa. 120 hehtaarin alueella kasvaa lähes 100 havupuulajia, 200 lehtipuulajia sekä lukuisia pensaita, köynnöksiä ja perennoja eri puolilta maapalloa. Mustilan koristepensaista ovat tunnetuimpia alppiruusut ja atsaleat, joita on arboretumissa yli 150 lajia ja lajiketta. Alppiruusut kukkivat kesäkuussa, jolloin tuhannet pensaat pukevat metsänpohjan värikkääksi kukkamereksi. Teemme arboretumissa tunnin opastetun kierroksen.

Arboretum Mustilan esittelyvideo.

Mustilan viini “Satumetsän siimeksessä voit kuulla Koppelon Kujerruksen tai nähdä vilauksen Päivänsäteestä ja Karvajalasta. Kesäpolkan pyörteistä voi vaipua Syysunelmiin nauttimaan MariaMamman herkuista.” Koemme suomalaisen viinitilan saamme tietoa ja taustaa tilan viineistä ja maistelemme sen makoisia makuja, rosenteilla tai ilman. Viinin painikkeeksi myös paikallisia juustoja.

Matkan hinta

  • 92 € / aikuinen

Bussiaikataulu *

08:00 Keuruu, linja-autoasema
08:20 Petäjävesi, Kyläsepän pysäkki
09:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
takaisin Jyväskylässä n. klo 22:00, Keuruulla 23:00

* paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on etukäteen ilmoittautuneita lähtijöitä.

 

 

Varmista paikkasi matkalle nyt! –

Hintaan sisältyy:

  • Matka Mäkelä Oy:n tilausajokuljetus
  • Pääsymaksu ja opastus Verlassa
  • Lounas
  • Pääsymaksu ja opastus Mustilan Arboretumissa
  • Viinitilaesittely ja viinimaistiaiset
  • Järjestelykulut ja alv

Varaukset:

3.5.2019 mennessä. Laskutus sähköpostitse, eräpäivä 2 viikkoa varauksesta tai viimeistään 3.5.2019. Matka vaatii toteutuakseen väh. 30 matkustajaa. Varausmaksu 12 € / paperilasku. Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Poista

Verla tilausajokuljetus

Poista

Verla matkapaketti

Poista

Varastossa

Valitse määrä:

Matkustaja 1

This field can't be Empty