Voihan korona!

In Ajankohtaista by Tiina Oksanen

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi haluamme toimia viranomaisohjeiden mukaisesti, vastuullisesti ja ennaltaehkäisevästi sekä minimoida mahdolliset terveys- ja toiminnalliset riskit, joita matkustaminen voi nyt aiheuttaa. Olemme todella pahoillamme vallitsevasta tilanteesta, joka koskettaa meitä kaikkia ja on todella ikävä. Seuraamme tilannetta ja pyrimme sopeuttamaan tilanteemme sen mukaan, kun tietoa on ollut, päivä päivältä ja nyt, tunti tunnilta.

Viime viikolla yhden päivän aikana myynnistämme hupeni tulevan kahden viikon ajalta 100000 euron edestä tilausajoja ja reagoimme siihen antamalla lomautusilmoituksen, joka koskee koko henkilökuntaamme.

Bussimme siivotaan päivittäin ja erityistä huolellisuutta kohdistamme paikkoihin, joiden kanssa asiakkaat ovat eniten kosketuksissa, kuten esimerkiksi linja-autojen sisäännousukahvat. Kuljettajamme käyttävät rahastaessaan ja hallintalaitteita käyttäessään käsineitä – suojatakseen paitsi itsensä, myös asiakkaitamme mahdolliselta tartunnalta.

Olemme nyt käyneet myyntituotantoamme kriittisesti läpi ja olemme aloittaneet neuvottelut lähitulevaisuuden matkojen peruutuksesta ja kulujen minimoinnista. Kaikkia asiakkaitamme emme ole vielä ehtineet kontaktoida – käymme maalis- ja huhtikuun matkavarauksia läpi matka kerrallaan.

Kun akuutein tilanne on ohi, otamme käsittelyyn toukokuun matkat, jotka hyvin suurella todennäköisyydellä perutaan. Keitä asia koskee, olemme heihin henkilökohtaisesti yhteydessä.

Kesän osalta olemme vielä luottavaisin mielin, mutta katsomme kesän matkojen tilanteen matka kerrallaan, noudattaen hallituksen ja THL:n ohjeita.

Olemme olleet yhteydessä kaikkiin huhti-toukokuun ryhmämatka-asiakkaisiimme ja suositelleet heille matkojen perumista tai siirtämistä johonkin tulevaan ajankohtaan. Maaliskuun ryhmämatkojen osalta noudatamme palveluntarjoajien peruutusehtoja ja seuraamme heidän toimenpiteitään aktiivisesti.

Toimistomme on toistaiseksi suljettu – olemme lomauttaneet kaksi toimihenkilöä ja muut tekevät etätöitä. Hoidamme kaikki asiakaskontaktit puhelimitse tai sähköpostilla.

Kannustamme kaikkia harkitsemaan vakavasti matkalle lähtemistä. Haluamme kiittää henkilökuntaamme erittäin positiivisesta ja joustavasta suhtautumisesta tähän ikävään tilanteeseen – olisimme pulassa ilman heitä!