Joulumieltä keuruulaisille perheille!

In Blogi by Noora Mäkiaho

Joulupuu on perinteinen hyvänmielen joulukeräys, jossa kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja.

Keuruulla keräyksen järjestää Keurusselän Nuorkauppakamari yhteistyössä Keuruun sosiaalitoimen kanssa, joka jakaa lahjat keuruulaisille lapsille. Keräyksen kaikki osapuolet toimivat korvauksetta. 

Me olemme osallistuneet keräykseen jo monena vuonna ja osallistumme tänäkin vuonna. Olemme lahjojen antamisen lisäksi antaneet omaa aikaamme projektille. Olemme olleet mukana kaikenlaisissa käytännön järjestelyissä kuten askartelemassa keräyskortteja, jakamassa mainoksia sekä paketoimassa tulleita lahjoja. Ihan parasta ovat olleet ne kaikki kohtaamiset lahjojen antajien kanssa paketointipisteellä. <3 Nämä kohtaamiset tuovat suurta iloa ja joulun odotus tuntuisi tyhjemmältä ilman tätä perinnettä. 

Järjestäjät ovat kohdanneet keräyksen myötä myös kritiikkiä. Miksi kerätä turhaa tavaraa tähän maailmaan, jossa on jo liikaa kaikkea? Usein kuitenkin tämän keräyksen kautta lahjoja saavat lapset ja nuoret eivät elä yltäkylläisyydessä. Keräyksen järjestäjä kysyy joululahjatoiveita ja vinkkejä Keuruun sosiaalitoimelta ja usein toiveet ovat kovin tarpeellisia asioita, kuten hygieniatarvikkeita tai nuorelle omaan ensimmäiseen asuntoon kattiloita ja kapustoja.

Kysymys turhasta krääsästä on kuitenkin mielestäni myös aiheellinen. On hyvä pohtia lahjojen saajien todellisia tarpeita sekä suosia mahdollisuuksien mukaan aineettomia lahjoja. Tässä linkki meidän aikaisempaan kirjoitukseen, jossa on vinkkejä ekologisista lahjoista. Kannustammekin tukemaan paikallisia yrityksiä ja hankkimaan joululahjat omalta kylältä. Tuosta julkaisusta saat ajankohtaisia vinkkejä keuruulaisiin palveluihin, jotka sopivat erinomaisesti pukinkonttiin. 

Kuinka voit osallistua Joulupuu-keräykseen Keuruulla?

Entä heräsikö sinulla mielenkiinto Joulupuu-keräyksen suhteen? Kaikki voivat osallistua lahjoittamalla uuden tai itse tehdyn lahjan tai lahjakortin. Keräykseen voi lahjoittaa myös lahjan koko perheelle.

Toimi näin: 

  1. Hanki lahja, joka voi olla uusi tai itse tehty käyttämätön lahja tai lahjakortti.
  2. Jos paketoit lahjan itse, kirjoita pakettikorttiin, mitä lahja sisältää ja kenelle se sopii, esim. ”nukke, tyttö 6v.”, ”lautapeli, koko perhe”. Keräyspisteeltä löydät myös valmiita pakettikortteja.
  3. Kiinnitä pakettikortti lahjanaruun, jolloin sen voi vaihtaa lapsen nimen sisältävään korttiin. Älä teippaa pakettikorttia lahjakääreeseen.
  4. Tuo lahja pakettikortin kanssa keräyspisteeseen joko paketoimattomana tai paketissa. 

Keräyspiste on Megamarketissa vielä sunnuntaihin 13.12.2020 asti. Pisteeltä löydät pakettikortit, joista löytyy lahjansaajan ikä ja sukupuoli. Mukana on myös ideoita lahjaa varten. Lahjat voit palauttaa Megamarketin kassalle pakettikortin kanssa 13.12. mennessä.

Nuorkauppakamarin tontut ovat paketoimassa ja opastamassa perjantaina 11.12. klo 13-19 ja lauantaina 12.12. klo 10-16. Ja saatatpa perjantaina iltapäivän aikana tavata siellä myös Noora- ja Nelli-tontut, tule käymään!

Osallistumalla tuot varmasti joulumielen sekä itsellesi että lahjan saajalle!

Lisätietoja Keuruun Joulupuu-keräyksestä löydät Facebook-tapahtumasta tai Keurusselän Nuorkauppakamarin verkkosivuilta.