Muutoksia liikennöintiin 3.12.2020 alkaen

In Blogi by Nelli

Jyväskylän kaupunki on tehnyt uusia koronasuosituksia, jotka vaikuttavat myös meidän linjaliikenteeseemme.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt tänään perjantaina 27.11. kaupungin ottavan käyttöön uusia suosituksia tartuntojen leviämisen hillitsemiseksi. Kaikki suositukset voit lukea täältä.

Meidän toimintaan vaikuttaa suoraan toisen asteen ja korkeakoulujen etäopetusta koskeva suositus. Kaupunki suosittelee, että korkeakouluissa ja toisen asteen opetuksessa siirrytään kokonaisuudessaan etäopetukseen 30.11.-13.12.2020 väliseksi ajaksi. Ainakin jo Gradia on ilmoittanut siirtyvänsä etäopetukseen Jyväskylässä maanantaista alkaen. Lisäksi Suomen hallitus on suositellut aikaisemmin, että etätöitä jatketaan vuoden loppuun asti kaikissa niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Muun muassa näistä linjauksista johtuen tulemme siis jälleen sopeuttamaan Keuruu-Petäjävesi-Jyväskylä -välillä linjaliikennettämme.

Liikennöimme toistaiseksi torstaista 3.12. alkaen maanantaista perjantaihin seuraavasti:

 • Keuruu – Petäjävesi – Jyväskylä
  • 07:50 lähtö Keuruulta
  • 16:10 lähtö Keuruulta
 • Jyväskylä – Petäjävesi – Keuruu
  • 06:50 lähtö Jyväskylästä
  • 18:10 lähtö Jyväskylästä

Liikennöimme 23.12.2020-5.1.2021 seuraavasti:

 • Keuruu – Petäjävesi – Jyväskylä
  • 05:45 lähtö Keuruulta
  • 16:10 lähtö Keuruulta
 • Jyväskylä – Petäjävesi – Keuruu
  • 06:50 lähtö Jyväskylästä
  • 17:10 lähtö Jyväskylästä

Myös kaikki lauantain ja sunnuntain vuorot lopetetaan toistaiseksi. Pyrimme jatkamaan normaalimpaa vuorotarjontaa jälleen 7.1.2021 alkaen, mikäli Jyväskylässä korkeakoulut ja toisen asteen opetus siirtyy takaisin lähiopetukseen.

Busflix

Mikäli sinulla on meidän Busflix-kortti käytössämme, eivätkä nämä ajat sovi sinulle, niin olethan meihin yhteydessä mahdollisen kortin sulun suhteen tiistaihin 1.12. mennessä. Voit lähettää kortin sulkuilmoituksen esim. tämän Ota yhteyttä -lomakkeen kautta. Ilmoitathan samalla haluatko sulkea kortin tietyksi kuukaudeksi, vai toistaiseksi, jolloin ilmoitat meille vielä erikseen, kun kortille olisi jälleen tarvetta.

Olemme pahoillamme jälleen nopeasti tehdyistä muutoksista, ja seuraamme käyttäjämääriä edelleen päivittäin. Yllä olevat muutokset ovat voimassa toistaiseksi, kunnes toisin ilmoitamme.

Tämä on todella harmillista, ja toivomme, että tilanne helpottuu, ja voimme lisätä tarjontaa sekä palvella sinua paremmin! Suosittelemmekin tällä hetkellä aina tarkistamaan ajankohtaiset bussiliikenteen yhteydet Matkahuollon sivuilta, josta näkee myös muiden liikennöitsijöiden vaihtoehdot. Meidän muutokset päivittyvät sivuille parin arkipäivän sisään, kunhan Matkahuolto ehtii tehdä tarvittavat toimenpiteet.

Toki toivomme, että vuoroillemme olisi kysyntää, ja nousisit meidän kyytiin! Tästä alta löydätkin vielä vinkkejä turvalliseen matkustamiseen, jotka huomioiden voimme yhdessä ehkäistä koronaviruksen tarttumista.

Vinkkejä turvalliseen matkustamiseen.