Vuorotarjonta supistuu

Jatkamme supistetulla vuorotarjonnalla

In Blogi by Noora Mäkiaho

Jyväskylän toisen asteen oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa Jyväskylän poikkeusolojen johtoryhmän 4.1.2021 tekemän suosituksen mukaisesti helmikuun loppuun saakka. Etäopiskelusuositus astui voimaan 30.11.2020, jolloin mekin siirryimme supistettuun vuorotarjontaan. Koska etäopiskelu jatkuu eivätkä toisen asteen opiskelijat palaa bussin penkeille, on meidän jatkettava supistetulla vuorotarjonnalla. Ennakkotiedoista poiketen emme siis palaa laajempaan vuorotarjontaan 7.1.2021 alkaen.  

Keuruu – Jyväskylä -vakiovuoro

Liikennöimme toistaiseksi maanantaista perjantaihin seuraavasti: 

Keuruu – Petäjävesi – Jyväskylä 
07:50 lähtö Keuruulta 
16:10 lähtö Keuruulta 

Jyväskylä – Petäjävesi – Keuruu 
06:50 lähtö Jyväskylästä 
17:10 lähtö Jyväskylästä 

Pohjaamme Keuruu-Jyväskylä vuoron aikataulut toisen asteen oppilaitosten tekemiin päätöksiin etäopetuksesta, sillä valtaosa kyseisen vuoron käyttäjistä ovat toiseen asteen opiskelijoita. Lisäksi päätöksiimme vaikuttaa voimassa oleva etätyösuositus, sillä vuoroillamme kulkee myös toimistotyöntekijöitä, joita nyt luonnollisesti ei busseissa näy.  

Näiden tietojen valossa tarkastelemme vuorotarjontaa seuraavan kerran helmikuun 2021 lopussa. Hiihtolomaa vietetään täällä Keski-Suomessa viikolla 9, joten todennäköisesti palaamme laajempaan vuorotarjontaan aikaisintaan maanantaina 8.3.2021. Muuten, vanha kansa (lue allekirjoittanut) tietää, että tuosta päivästä alkaa virallisesti kevät!

Muu liikenne

Lisäksi Keuruu-Haapamäki-Pihlajavesi sekä Mänttä-Vilppula vuorot ajetaan koulupäivisin eli nämä vuorot ajetaan alkaen 7.1.2021 normaalin aikataulun mukaisesti. Näihin vuoroihin ei vaikuta toisen asteen etäopiskelusuositukset, vaan ainoastaan perusopetukseen tehtävät linjaukset vaikuttaisivat näiden vuorojen tarjontaan.

Kaikki aikataulumme voit tarkistaa aikataulut-sivuiltamme. Lisäksi sekä meidän että muidenkin liikennöitsijöiden ajantasaiset aikataulut voit aina tarkistaa Matkahuollon aikatauluhaun kautta.

Busflix-asiakkaille olemme lähettäneet tiedon muutoksesta sähköpostilla. Mikäli olet Busflix-asiakkaamme, etkä ole saanut sähköpostia, tässä vielä lyhyt kertaus. Normaalisti kortit laskutetaan aina 1. arkipäivä kuluvaa kuukautta, mutta nyt laskutamme kuukausikortit vasta 8.1.2021, jotta jokainen voi vielä halutessaan sulkea kortin, mikäli supistettu vuorotarjonta ei palvele häntä.  

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa, mutta näissä olosuhteissa meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin jatkaa supistetulla tarjonnalla. Mutta tiedämme sinun ymmärtävän päätöksemme. Vaikka olemme soutaneet ja huopaneet aikataulujemme kanssa optimoidaksemme tarjonnan sekä tehneet erittäin nopeitakin muutoksia, ovat teidän viestit olleet lähes poikkeuksetta erittäin ymmärtäväisiä, kannustavia ja mieltä lämmittäviä. Kiitos että olette, tuette ja jaatte kokemuksia kanssamme somessa sekä toivottavasti pian kasvotustenkin.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, vastaamme mielellämme. Kaikkea hyvää vuoteen 2021!