Ostoskori on tyhjä.

Ruskamatka Äkäslompoloon, Ylläkselle

12.09.2020 - 19.09.2020 | 8 pv

Lähdetään retkeilemään Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon!

Huipuilta toisille elävien tunturikylien välissä!

Tunturi-Lapin taival vie huipuilta huipuille ja eläviin tunturikyliin Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Täältä löytyy Suomen vanhimmat vaellusreitit hyvien palvelujen ympäröimänä ja täällä hengitämme maailman puhtainta ilmaa huimissa tunturimaisemissa sekä taigametsien keskellä. Matkaan kohti Äkäslompoloa lähdemme Keski-Suomesta aamuvarhain lauantai-aamuna, ja illalla majoitumme Lapland Hotel Äkäshotelliin. Seuraavat kuusi päivää nautimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston mahtavista maisemista ja monipuolisista retkeilyreiteistä. Hotelliaamiaisella pärjäämme pitkälle, mutta halutessasi voit varata ennakkoon hotellin valmistamat retkieväät ja/tai puolihoitopäivällisen. Retkieväisiin sisältyy täytetty leipä, hedelmä, suklaapatukka, mehutetra sekä omaan termariin kahvi, tee tai kuuma mehu. Äkäslompolon kylässä on myös mm. maankuulu Jounin Kauppa, jossa voi käydä ostamassa makkaraa tai muuta evästä retkipäiviä varten.

Ruskamatkallamme Äkäslompoloon 12.-19.9.2020

 • Matkanjohtajamme mukana 24/7
 • Matka Mäkelän tilausajokuljetus
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta
 • Majoitus Lapland Hotels Äkäshotellissa (7 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Buffetaamiaiset (7)
 • Hotellisaunan ja uima-altaan käyttö aukioloaikojen puitteissa (klo 17-21)
 • Vapaa pääsy hotellin tanssiravintolaan
 • Yhteisiä retkiä hotellin lähimaastossa
 • Päiväretkiä perillä bussilla tai kävellen, kelistä ja kohteesta riippuen
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa

Lähtö

 • 12.9.2020

Hinta

Tarjoushinta 13.7. saakka:

 • 645 € / hlö / 2hh tai nais/miespaikka jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 981 € / hlö / 1hh

Hinta tämän jälkeen tehdyille varauksille:

 • 695 € / hlö / 2hh tai nais/miespaikka jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 1031 € / hlö / 1hh

Lisämaksusta:

 • puolihoito 196 eur / 7 päivää
 • retkieväät 14 eur/hlö/päivä (oma termari mukaan, varaukset toimistoltamme ennen matkaa)

Aikataulu

Lauantai 12.9.2020 *

06:10 Multia, matkahuolto
06:30 Keuruu, linja-autoasema
06:55 Petäjävesi, Kyläsepän piha
07:30 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
08:00 ABC Hirvaskangas
n.18:00 Saavutaan Äkäslompoloon
* Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Majoitus

Lapland Hotels Äkäshotelli – Ylläksen maamerkki

Majoitumme noin 700 metrin päässä Äkäslompolon keskustasta ”kirkkomaisen” ulkomuodon omaavassa Äkäshotellissa. Perinteinen Pirtukirkko, hotellin ravintola, tanssittaa halukkaita pikkutunneille ja Pirtun Kellarista tai Parvelta löytyy vielä jatkopaikkakin. Päivittäisen retkeilyn lisäksi voit hemmotella itseäsi myös hotellin Feelgood-palveluilla sekä lämmitellä ja rentoutua saunassa iltaisin klo 17-21.

Standard-huoneet sijaitsevat hotellin päärakennuksessa. Niissä on kaksi erillistä vuodetta ja ne ovat yhdessä tasossa. Huonevarustukseen kuuluu mm. hiustenkuivaaja, internet-yhteys, minibaari, TV sekä vedenkeitin. Hotellilla on myös lomahuoneistoja (alk. 38m2), joiden hinnan ja saatavuuden voimme kysyä erikseen halukkaille

”Matka onnistui erinomaisesti. Palvelut toimi hyvin ja hienoa, että perillä kuljetetaan autolla myös kauemmas. Ametistin kaivuu oli todella mielenkiintoista ja kiva nähdä ja kokeilla miten se toimii. Kiitos, että matkan järjestäjät jaksavat nähdä vaivaa ja etsiä mielenkiintoisia paikkoja perillä.”

-Ruskamatkalainen, 09/2019

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Suomalaisten suosikki!

Pitkänhuiskeana levittyvä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on suomalaisten suosikki, mutta myös palkittu kansainvälisesti yhdeksi maailman parhaista matkakohteista. Vaikka kansallispuisto on suosittu levittäytyy se myös neljän kunnan alueelle, joten sielläkin pääsee kyllä unohtamaan kiireen ja stressin sekä muun maan menon. Kansallispuiston alueelta löytyy useita lyhyitä sekä hieman pidempiäkin päiväreittejä. Esimerkiksi Ylläksellä Kesänkijärven kiertävä Hillapolku on tunnelmallinen kierros tunturien lomassa, jonka varrella voi nauttia puhtaasta ilmasta, vanhojen metsien hengestä sekä notskimakkarat taukopaikalla ja odotella tulisiko Kuukkeli seuraksi.

Luontokeskus Kellokas sijaitsee Äkäslompolossa, ja sieltä lähtee mm. Varkaankurun luontopolku (3,5 km) joka on upeimmillaan mm. ruskan hehkuvissa väreissä, sillä polku vie satumaisen rehevään puronvarsilehtoon, jossa kasvaa kuusten lomassa pihlajia, tuomia ja raitoja sekä niiden katveessa väinönputkia, hiirenportaita ja pohjasinivalvatteja.

 

Kesänkijärven pysäköintialueelta lähtevä Hillapolku (6 km) kiertää Kesänkijärven ja avustajan kanssa se sopii myös esteettömäksi kohteeksi. Haasteita haluava voi myös nousta rakkakivikkoista Pirunkurua pitkin Kesänkitunturille ihailemaan maisemia ja tulistelemaan kodalle.

Reittejä löytyy varmasti jokaiselle oman kunnon mukaan, ja matkanjohtaja sekä kuljettaja lähtevät perinteisesti luontoon myös mukaan. Voit siis valita oman reitin, tai lähteä heidän matkaan samalle polulle. Viikon aikana järjestetään myös kuljetuksia eri lähtöpaikoille Äkäslompolon sekä Ylläksen alueella sään sekä ryhmän toiveiden mukaisesti. Näistä tiedotetaan erikseen aina matkan aikana.

Varmasti paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 12.9.2020

Varaukset:

Matkalle on vapautunut pari peruutuspaikkaa! Varaukset suoraan toimistolta sähköpostitse matka.makela@matkamakela.fi tai puhelimitse 0207 438 310. Laskutus ennakkoon, tarjousvarausten eräpäivä 13.7.2020 ja normaalilla hinnalla 12.8.2020.

Kuluton peruutus:
1.8.2020 mennessä

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Äkäslompolo kuljetus

Äkäslompolo majoitus

Ruskan lisämaksulliset ateriat

Varasto loppu

Matkustaja 1