Aurinkoinen Benalmadena

calendar_month 05.10.2023 - 12.10.2023 / 8 pv
Matka loppuunmyyty - kysy lisä- tai peruutuspaikkoja toimistoltamme!

Aurinkoinen Benalmádena

Ota irtiotto arjesta ja vietä aurinkoinen viikko etelässä!  

Ota itsellesi syksyinen aurinkoloma ja lähde mukaamme viikoksi etelään Benalmádenaan Espanjaan! Benalmádena on kaunis Malagan läheisyydessä sijaitseva merenrantakaupunki, joka on oiva kohde lähteä karkuun syksyn pimeyttä ja kylmyyttä. Suurelle osalle päivistä täysin suunniteltua matkaohjelmaa ei pieniä lähiympäristön kävelymatkoja lukuunottamatta ole, joten luvassa on rentoa oleskelua välimeren rannalla aurinkoa ottaen ja merestä sekä hyvästä ruuasta nauttien. Voit joko hypätä mukaamme Pirkkalan lentoasemalta, tai lähteä mukaamme lisämaksusta bussireitiltämme.

Teemme myös kolmannen osapuolen järjestämiä retkiä, joissa pääsemme näkemään Espanjan rikasta historiaa. Retket järjestää Meriatur ja ne ovat yleisessä myynnissä kaikille. Me osallistumme heidän järjestämilleen retkille, joilla on muitakin asiakkaita. Kyseessä on alustava retkiohjelma, johon saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista retkiohjelman muutoksista tiedotetaan matkan varanneille ennen viimeistä mahdollista kulutonta peruutuspäivää. Retkenjärjestäjä pidättää mahdollisuuden muutoksiin ja peruutuksiin, jos minimilähtijämäärä ei täyty. Lisätietoja Meriaturin sivuilta, retkien kohdalla olevista linkeistä.

Varasto loppu

Aurinkoinen Benaldema 5.-12.10.2023:

 • Matkustamme mukavasti Matka Mäkelän bussin kyydissä
 • Matkanjohtaja mukana reissussa koko matkan ajan – jo bussin kyydistä lähtien!
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrella olevilta pysäkeiltä erikseen sovittaessa
 • Lennot Tampere-Malaga//Malaga-Tampere
 • Hintaan sisältyy 1 x 23 kg laukku ruumaan
 • Lentokenttäkuljetukset Malaga-Benalmádena välille
 • Majoitus kauniissa Hotelli Best Siricossa aamiaisella
 • Hotellin altaat ovat käytettävissämme sen aukioloaikojen mukaan
 • Puolipäiväretki Malagaan sis. sisäänpääsy Picasso-museoon
 • Muita retkiä lisämaksusta, kuten Ronda ja Gibraltar!
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

Ennakkovaraajan hinta 31.5.2023 asti:

 • 1195 € / hlö / 2 hh
 • 1370 € / hlö / 1 hh

Normaali hinta 1.6.2023 alkaen:

 • 1245 € / hlö / 2 hh
 • 1420 € / hlö / 1 hh

Lisämaksusta

 • 60 € / hlö / tilausajokuljetus Pirkkalan lentokentälle ja takaisin
 • 55 € / hlö / retki Rondaan perjantaina
 • 52 € / hlö / retki Caminito del Rey:hin tiistaina
 • 66 € / hlö / retki Gibraltarille keskiviikkona

Aikataulu

Bussiaikataulu to 5.10.

09:30 Jyväskylä, Harjukaduntilausajolaituri
10:00 Petäjävesi, Kyläseppä
10:30 Keuruu, linja-autoasema
11:00 Mänttä, linja-autoasema
12:30 Tampere, Pirkkalan lentoasema
Lento-aikataulu to 5.10. / to 12.10.
to 5.10. Tampere-Malaga 14:30-18:15 / AirBaltic BT525
to 12.10. Malaga-Tampere 18:55-00:30 / AirBaltic BT526 (paluu perjantain puolella)

Majoitus

Hotel Best Siroco * * * *

Benalmádenan rannikolla sijaitseva Hotelli Best Siroco on kaunis paikka viettää rentouttava ja stressitön viikko auringossa meren rannalla. Marmorintäyteiset käytävät tuovat paljon valoa sisätiloihinkin ja ulko huijovuat palmupuut tuovat huikean paratiisitunnelman hotelliin. Hotellin asukkaiden yhteisistä tiloista löytyy muun muassa uima-altaita, terassi, ravintola, kahvila sekä kampaamo.

Huonevarustukseen kuuluu parveke, kylpyhuone hiustenkuivaajalla, puhelin, satelliitti TV, minibaari, ilmastointi, lämmitys sekä talletelokero.

Matkaohjelma

Torstai 5.10. – Kohti aurinkoista Espanjaa!

Lähdemme matkaan kello 9:30 Jyväskylästä tilausajokyytiläistemme kanssa ja matkaamme kohti Pirkkalan lentoasemaa, jossa tapaamme sinne valmiiksi saapuneet. Lentomme lähtee kello 14:30 ja on perillä Malagassa kello 18:15. Malagan lentokentältä saamme matkan hintaan kuuluvan kuljetuksen kohti hotelliamme, jonne majoitumme paikallista aikaa noin kello 19:15. Loppuilta vapaata aikaa.

Keskiviikko 11.10. – Gibraltar

Euroopan viimeinen siirtokunta Gibraltar tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää lomaan pienimuotoisen ulkomaanmatkan. Tämä niemenkärki on kiehtonut ihmisiä läpi historiansa ja erikoisen sijaintinsa vuoksi se on ollut tärkeä kauppapaikka jo vuosisatojen ajan. Muinainen mytologian mahtihenkilöiden temmellyskenttä on viime vuosina kasvattanut itsensä yhdeksi Euroopan suosituimmista matkailukohteista pystyen kuitenkin säilyttämään omaleimaisuutensa.

Kaupungin katukuva kaksikerrosbusseineen ja ”poliisi-bobbyineen” sekä mm. englantilaistyyliset, perinteikkäät pubit tuovat väistämättä mieleen brittiläisen pikkukaupungin tunnelman. Vaikka Gibraltar yleisesti ottaen onkin nykyisin melko hinnakas, pääkadun lukuisista pikkuliikkeistä teet helposti hyviä ja edullisia löytöjä.

Gibraltarin tunnetuin maamerkki, luonnonsuojelualueeksi julistettu kalkkikivivuori jylhine rinteineen ja huikeine maisemineen, tippukiviluolineen ja magottiapinoineen houkuttelee tutustumaan.

Päivän aikana tutustut Gibraltarin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Gibraltarille saavuttaessa on rajatarkastus ja sen jälkeen jatketaan matkaa pikkubusseilla. Noin puolentoistatunnin kiertoajelulla oppaana toimii hurmaava gibraltarlainen kuljettaja. Kiertoajelun aikana ajetaan kaupungin läpi kalkkivuoren kapeille pikkuteille, joilta aukeavat henkeäsalpaavat näkymät Gibraltarin kaupungin sekä meren ylle – kirkkaalla säällä aina Afrikan rannikolle saakka. Kiertoajelun aikana pysähdytään muun muassa tutustumaan San Miguelin tippukiviluolaan sekä magottiapinoiden mielialan salliessa myös apinatasanteelle ottamaan kuvia Euroopan ainoista villiapinoista. Kiertoajelun päätteeksi minibussi tuo kaupungin keskustaan, jossa on vapaa-aikaa noin 2 tuntia mm. lounastamiseen tai ostoksiin.

Retken hinta 66 euroa/hlö. Retken kesto noin 9 h. Hintaan sisältyy kuljetukset hotellin läheiseltä bussipysäkiltä alkaen, suomenkielinen opastus bussissa, Gibraltarin kiertoajelu ja sisäänpääsy tippukiviluolaan.

Perjantai 6.10. – Ronda, yksi Espanjan vanhimmista kaupungeista

Ronda sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sisämaan vuoristossa. Aluetta ovat asuttaneet keltit, foinikialaiset, roomalaiset ja maurit, jättäen jokainen jälkensä historiaan. Kaupunki itsessään on levittäytynyt erikoisen 100 metriä syvän rotkon molemmille puolille, jonka seinämät putoavat lähes pystysuoraan alaspäin.

Rondaan saavuttaessa tehdään ensin kävelykierros, jossa kierretään Rondaa jalkaisin rauhallista tahtia. Matkan varrella nähdään muun muassa, kuinka vanhan kaupungin viehättävät matalat talot, kapeat kujat ja pienet idylliset puistot. Kävelykierroksen jälkeen istahdamme viiinilasilliselle rotkon äärellä olevaan ravintolaan. Kierroksen päätteeksi on vapaa-aikaa, jonka saa hyödyntää joko lounastamiseen, ostoksiin tai voit vaikkapa istahtaa rotkon laitaan aurinkoiselle terassille kahvittelemaan ihaillen upeaa laaksoa.

Tämän jälkeen jatkamme n. 15 km päässä olevaan Setenil de las Bodegaan joka on yksi Cádizin provinssin kauneimmista ja omaperäisimmistä valkoisista kylistä. Setenil de las Bodegassa on noin tunti vapaa-aikaa kierrellä ja katsella vuoristoon upotettuja taloja tai istahtaa kahville.

Retken hinta 55 euroa/hlö. Retken kesto noin 9 h. Hintaan sisältyy kuljetukset hotellin läheiseltä bussipysäkiltä alkaen, suomenkielinen opastus (bussissa, kävelykierroksella) ja viinilasillinen rotkon äärellä. Retken järjestää Meriatur. Tästä linkistä voit lukea lisää retkestä.

Torstai 12.10. – Malaga & kotimatka

Torstaina kirjaamme itsemme ulos hotellista, pakkaamme auton ja matkaamme kohti Malagaa, jossa meitä odottaa mahdollisuus vierailla Picasso-museossa. Museo Picasso Málagan kaunis taide tuo sinut huippusuositun taiteilijan Pablo Ruiz Picasson taiteen juureen. Picasson perhe on lahjoittanut 285 eri Pablo Picasson teosta nähtäväksemme museoon. Museovierailun jälkeen sinulla on muutama tunti omaa aikaa Malagassa, jonka jälkeen suuntaamme kohti Malagan lentokenttää, josta lentomme takaisin kotiin lähtee kello 18:55. Saavumme Suomeen paikallista aikaa 00:30, jossa hyvästelemme lentokentälle jäävät ja lähdemme tilausajokyydillä takaisin kotiin.

Tiistai 10.10. – Caminito del Rey, Kuninkaan polku

Tätä et voi jättää kokematta! Caminito del Rey – Kuninkaan polku on jokaisen luontoihmisen ja huikeista maisemista nauttivan ehdoton käyntikohde. Upea vaellusreitti kulkee vuoren seinään tehtyjä polkuja pitkin jopa 100 m korkeudessa, rotkon pohjalla virtaavan Guadalhorce-joen yläpuolella. Reitin kokonaispituus on 8 kilometriä.

Retki vie sinut Andalusian suosituimpiin kuuluvaan vierailukohteeseen El Chorron vuoristoon Los Gaitanesin solaan. Bussimme kuljettaa meidät patikointipolun pohjoispäätyyn ja hakee patikointipolun lopusta, eteläpäädystä. Kävelyä kertyy yhteensä noin 8 kilometriä. Patikointipolku on osin lankutettua vuoren seinämää kulkevaa reittiä sisältäen portaita ja osin luontopolkua. Kävellä voit joko ryhmän mukana tai vapaasti ja kokoontua oppaan osoittamaan aikaan ja paikkaan reitin lopussa. Patikoinnin päätteeksi bussi kuljettaa suoraan takaisin rannikolle.

Retken hinta 52 euroa/hlö. Retken kesto noin 7 h. Hintaan sisältyy kuljetukset hotellin läheiseltä bussipysäkiltä alkaen, suomenkielinen opastus bussissa ja Caminito del Rey-sisäänpääsylippu. Tästä linkistä voit lukea lisää retkestä.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 5.10.2023, torstai

Varaukset:

Matka loppuunmyyty! Kysy lisä- tai peruutuspaikkoja suoraan toimistoltamme puh. 0207 438 310 tai sähköpostitse matka.makela@matkamakela.fi.

Kuluton peruutus:
14.7.2023 mennessä

Clubialennus:

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.