Ennen lintuja, Seinäjoen kaupunginteatteri

calendar_month 17.02.2024 - 17.02.2024 / 1 pv
Varaukset: 15.1.2024 mennessä!

Rakkaan Laatokan rannalta sotaa karkuun Seinäjoelle. 

Ennen Lintuja on kuvaus vuodesta 1940, jolloin karjalan kansalaiset joutuvat lähteä evakkoon. Nuoren Allin täytyy jättää Laatokka ja samalla haave kalastajan ammatista, jota hän on vaalinut perheensä vastustuksesta huolimatta. Jalan evakkoon lähtenyt Alli oppii matkallaan, että lujimmat liitot solmitaan yllättävien ihmisten kesken. Allin evakkotaival rinnastuu matkaan lapsuudesta aikuisuuteen — onhan kasvaminenkin sopeutumista ja luopumista, uskallusta astua tuntemattomaan.

Seinäjoen kaupunginteatterissa esitettävä Ennen lintuja on itsenäinen, visuaalinen ja intensiivinen teatteriteos, joka pohjaa Merja Mäen romaaniin, mutta ei edellytä sen tuntemista. Näytelmän on dramatisoinut Iira Halttunen, sen ohjaa Hanna Ojala.

Lähdemme aamulla Jyväskylästä liikkeelle, otamme kyytiläiset muilta paikkakunnilta mukaan ja suuntaamme kohti Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskusta Seinäjokea, jonne saavumme hieman puolen päivän jälkeen. Saavuttuamme siirrymme suoraan kaupunginteatterille nauttimaan Ennen Lintuja -teatteriesityksestä (kesto n. 2h 45min). Esityksen päätyttyä jatkamme matkaa Koskenkorvan Trahteriin, jossa pääsemme nauttimaan päivällistä sekä opastetun kierroksen Koskenkorvan kylän tuotantoon sekä historiaan. Trahteerivierailumme jälkeen noin kello 18:30 aloitamme kotimatkamme.

Tässä esityksen saamia arvioita:
”Karjalaisuutta tuodaan esiin niin, että se sykähdyttää sellaistakin katsojaa, jolla ei ole rajantakaisia juuria. Allin Laatokka elää näytelmässä runollisena, lähes myyttisenä paikkana.”
– Anne Puumala, Ilkka-Pohjalainen 12.11.2023 (tilaajille)

“Merja Mäen Ennen lintuja -romaanista tehty näyttämösovitus Seinäjoella yllättää tanssilla ja visuaalisuudella.”
– Kirsi Haapamatti, Kulttuuritoimitus.fi 13.11.2023

“Pysäyttävä ja vaikuttava. Heti alussa nousi pala kurkkuun. Hienoja, vahvoja näyttelijäsuorituksia.”
– Katsojapalaute

“Evakon tarinan kertova Ennen lintuja on parasta, mitä Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä on pitkään aikaan nähty.”
– Anne Puumala, Ilkka-Pohjalainen 12.11.2023

 

Hinta alk. 149.00€

Ennen lintuja 17.2.2024:

  • Matka Mäkelä Oy:n tilausajokuljetukset koko matkalle
  • Teatterilippu Ennen lintuja esitykseen
  • Opastettu museovierailu Koskenkorvan Trahteeriin
  • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

  • 17.2.2024, la

Matkan hinta

  • 149 € / hlö

Aikataulu

Bussiaikataulu la 17.2.

09:30 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
10:05 Petäjävesi, Kyläsepän piha
10:30 Keuruu, linja-autoasema

Varaa matkasi täältä!

Lähtöpäivä:

  • 17.2.2024, lauantai

Varaukset:

Varaukset 15.1.2024 mennessä! Laskutus sähköpostilla ennakkoon, eräpäivä 15.1.2024. Matka vaatii toteutuakseen 20 lähtijää.

Kuluton peruutus: 15.1.2024 mennessä.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.