Hiihtomatka Ylläkselle

02.04.2022 - 09.04.2022 | 8 pv

Hiihtomatka Ylläkselle

Järven jäällä, soilla, erämaametsissä, tunturin laella – hiihtomatka Ylläkselle mahdollistaa jokaiselle jotakin!

Ylläksellä on Suomen laajin hiihtolatuverkosto. Ensiluokkainen latujen hoito takaavat loistavat maastohiihtomahdollisuudet vaihtelevissa maastoissa ja monipuolisilla reiteillä. Hiihtolatujen varsilta löytyy myös talven ehdottomat helmet, ihanan tunnelmalliset erämaakahvilat. Voitkin pistäytyä tauolla jossain kahvilassa lähestulkoon jokaisen latureitin varrella. Muistathan varata matkaan myös hieman käteistä, sillä kaikkialla ei käy kortti. Ylläkseltä löydät myös useita muita aktiviteetteja, joita voit kokeilla viikon lomasi aikana halutessasi – tai lähteä kanssamme, pienestä lisämaksusta, viettämään hiihtopäivää Pallakselle ja Leville. Matkaan lähdemme aamuvarhain kohti Pohjois-Suomea ja mennen tullen bussimatkoilla pidämme kahvitaukoja sekä matkan hintaan sisältyvät lounastauot. Viikko vietetään nauttien Äkäslompolon kylän palveluista majoittuen Lapland Hotels Ylläskaltion saunallisissa 2-4 hengen huoneissa. Mukana matkalla on perinteisesti Matka Mäkelän matkanjohtaja sekä kuljettaja, jotka lähtevät myös ladulle viikon aikana.

Majapaikkamme, Hotelli Ylläskaltio, sijaitsee Äkäslompolon kylän keskustan tuntumassa. Kylä on kehittynyt 1930-luvulta alkaen merkittäväksi matkailualueeksi ja palvelut ovat sen pääelinkeino. Kylästä löytyy hyvät palvelut, niin meille turisteille kuin vakituisille asukkaille – vain harvoin tarvitsee käväistä Kolarissa rautakaupassa tai Kittilän kaupoissa. Palvelut ovat keskittyneet entisen kylän keskustaan ja sieltä löytyy vielä runsaasti asuinkäytössä olevia taloja – tämä tekee keskustasta omaleimaisen ja elävän. Kylän laidalta alkaa laaja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja Yllästunturi hallitsee maisemaa.

Hiihtomatka Ylläkselle 2.-9.4.2022

 • Matkanjohtajamme on matkakumppaninasi ja käytettävissä koko matkan ajan
 • Myös Matka Mäkelän bussi ja kuljettaja ovat koko matkan ajan mukana ja ryhmän käytettävissä
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta
 • 7 yön majoitus Lapland Hotels Ylläskaltion saunallisissa huoneissa
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Kiintiössämme on myös kolmen ja neljän hengen huoneistoja – kysy lisätietoja toimistoltamme
 • Hotelliaamiaiset (7)
 • Lounas meno- ja paluumatkoilla (2)
 • Läheisen Lapland Hotels Äkäshotellin saunan ja uima-altaan käyttö
 • Vapaa pääsy Äkäshotellin viihderavintola Pirtukirkkoon
 • Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle hiihtoretkelle Pallakselle tai Leville (30 eur/hlö sis. menopaluukuljetuksen)
 • Muutokset matkaohjelmaan on mahdollisia ja kelistä riippuen voimme kehitellä matkanjohtajan kanssa täysin uusia retkikohteita, säiden mukaan
 • Matkan aikana tiedottamisessa ja kuvien sekä fiilisten jakamisessa ryhmän kesken toimii matkanjohtajan luoma WhatsApp -ryhmä
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 2.-9.4.2022, la-la

Hinta

Tarjoushinta klubilaisille 31.12.2021 saakka:

 • 645 € / hlö / saunallinen 2hh
 • 615 € / hlö / saunallinen 3hh (varaukset toimistolta)
 • 575 € / hlö / saunallinen 4hh (varaukset toimistolta)

Normaali hinta:

 • 685 € / hlö / saunallinen 2hh
 • 655 € / hlö / saunallinen 3hh (varaukset toimistolta)
 • 615 € / hlö / saunallinen 4hh (varaukset toimistolta)

Huom! Tarjoushinta on voimassa vain 31.12.2021 saakka. Paikkoja rajoitetusti, joten varmistathan omasi pian!

Lisämaksusta

 • 189 € / hlö / 3-ruokalajin päivällinen (7)
 • 294 € / hlö / saunallinen 1 hh
 • 30 € / hlö / hiihtopäivä Pallaksella
 • 30 € / hlö / hiihtopäivä Levillä

Aikataulu

Lauantai 2.4.2022 *

06:00 Multia, matkahuolto
06:20 Keuruu, linja-autoasema
06:45 Petäjävesi, Kyläsepän piha
07:20 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
07:50 Hirvaskangas, ABC
09:35 Pihtipudas, Shell (omakustanteinen kahvitauko)
10:10 Pyhäjärvi, ABC
Matkan hintaan sisältyvä lounastauko matkalla
n. 18:00 Majoittuminen Lapland Hotels Ylläskaltioon
* Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Majoitus

Lapland Hotels Ylläskaltio

Majoitumme mutkattomasti saunallisissa ja savuttomissa Lapland Hotels Ylläskaltion standard huoneissa. Ladut ja kelkkareitit lähtevät ihan hotellin pihasta ja Äkäslompolon keskustaan on vain n. 650 metrin kävely. Standard kahden hengen huoneet ja parvihuoneet 3-4 henkilölle sijaitsevat hotellin päärakennuksessa. Huoneissa on kaksi erillistä sänkyä ja oma sauna, jonka lisäksi avoparvellisissa huoneissa on kaksi sänkyä myös parvella. Huonevarustukseen kuuluu myös hiustenkuivaaja, minibaari, TV ja vedenkeitin. Huonehintaan sisältyy aitoihin pohjoisen makuihin ja puhtaisiin raaka-aineisiin nojaava hotellin aamiainen päivittäin. Lisäksi voit varata ennakkoon lisämaksusta 3-ruokalajin puolihoitopäivällisen.

Lisätietoja hotellista löytyy täältä.

Ylläs – Äkäslompolo

Hiihtoladut aivan omaa luokkaansa!

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto alkaa aivan Ylläksen kupeesta ja sen upea luonto lumoaa upeilla Tunturi-Lapin maisemilla, jotka vaihtelevat jylhistä tunturimaisemista luonnontilaisiin metsiin ja soihin. Nämä kauniit tunturimaiset ja puhdas luonto ovat jatkuvasti läsnä yhteensä 330 km mittaisen latuverkoston varrella. Valaistuja latuja on 30 kilometriä – ja kaikki ladut soveltuvat sekä perinteiseen että luisteluhiihtoon. Haastetta halutessaan voi nousta tunturiin ihailemaan avaria, kauaskantoisia tunturimaisemia. Koko latuverkosto avataan yleensä hiihtolomille ja latuja hoidetaan lumi- ja sääolosuhteiden salliessa aina 1.päivään toukokuuta saakka.

Lisätietoja Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta löytyy täältä.

Matkaohjelma

Lauantai 2.4. – Menomatka Äkäslompoloon

Matkaan lähdetään erillisen aikataulun mukaan ja matkalla pidetään omakustanteisia kahvitaukoja sekä matkan hintaan sisältyvä lounastauko ennen kuin n. klo 18:00 saavumme majoittumaan hotellille. Ilta on omaa aikaa asettua taloksi ja rentoutua pitkän ajomatkan jäljiltä.

Sunnuntai 3.4. – Perjantai 8.4.

Päivät vietetään hiihdellen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston upeasta latuverkostosta nauttien. Jonain päivänä saatetaan pakata sukset ja sauvat kyytiin ja poiketaan hiihtelemässä Pallaksella tai Levillä!

Lauantai 9.4. – Kotimatka

Pakkaamme auton ja lähdemme kotimatkalle aamiaisen jälkeen. Matkalla pidetään jälleen omakustanteisia kahvitaukoja sekä matkan hintaan sisältyvä lounastauko. Takaisin Keski-Suomeen saavutaan illansuussa.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 2.4.2022, lauantai

Varaukset:

14.2.2022 mennessä! Laskutus ennakkoon, eräpäivä 17.2.2022 (pl. tarjousvaraukset, joissa eräpäivä 14.1.2022). Clubitarjous -40 eur/hlö myönnetään seuraavalla sivulla! Matka vaatii toteutuakseen 30 lähtijää. Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Kuluton peruutus:
14.2.2022

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Ylläs kuljetus

Ylläs majoitus

Club Mäkelä 40

Ylläs ruokailut

Ylläs retket

Matkustaja 1