Pohjois-Italian kolme järveä

calendar_month 20.08.2024 - 25.08.2024 / 6 pv
Varaukset 6.6.2024 mennessä! Laskutus sähköpostilla ennakkoon, 400 euroa/hlö ennakkomaksu 2 vko varauksesta, kuitenkin viimeistään 6.6.2024. Loppumaksusta lasku lähetään kesäkuussa 2024 ja se erääntyy 20.6.2024. Matka toteutuu!

Taianomainen Stresa ja sen ympäristö!

Tervetuloa unohtumattomalle matkalle Pohjois-Italian järviseudulle, missä lumoavat maisemat, historialliset kaupungit ja herkullinen ruoka yhdistyvät luoden ainutlaatuisen elämyksen matkailijoille. Lähde kanssamme matkalle halki Maggiore-, Como-  ja Ortajärvien, joilla on taikaa ja viehätystä joka kulmalla. Hyppää lomamatkalle mukaan kokemaan Pohjois-Italian kauniit vuoristo- ja järvimaisemat sekä kuulemaan niiden historia ja tarinat!

Kohteemme, Maggiorejärven rannalla oleva Stresan kaupunki sijaitsee n. 80 km Milanosta ja n. 40 km Malpensan lentokentältä pohjoiseen. Lago Maggiore on yksi Italian kauneimpia järvialueita. Järveä ympäroivät kukkulat ja vuoret, joten luonto on hyvin rehevää. Hotelli, jossa majoitumme koko reissun ajan, sijaitsee Stresan rantakadulla!

Maggiore-järvi hurmaa sinut kauniilla saarillaan ja vehreillä puutarhoillaan. Stresa on kuin satumainen keidas, jossa sijaitsee Mottarone-vuori, josta avautuu henkeäsalpaava näköala järvelle ja Alpeille.

Reissun aikana vierailemme myös Como-järvellä. Kuvittele itsesi kävelemässä Como-järven rantakaduilla, joiden varrella värikkäät talot heijastuvat kristallinkirkkaaseen veteen. Como on kuin postikorttimainen kaupunki, jossa voit nauttia rennosta ilmapiiristä, vierailla historiallisissa kirkoissa ja tutustua upeisiin puutarhoihin. Veneajelu järven aalloilla tarjoaa mahdollisuuden ihailla upeita huviloita,  joista jotkut ovat olleet monien elokuvien kuvauspaikkana.

Sokerina pohjalla on pikkuinen ja suloinen Orta-järvi, Italian helmi. Orta-järvi on lumoava paratiisiin, joka viehättää vierailijoita ainutlaatuisella kauneudellaan ja rauhallisella tunnelmallaan. Orta-järvi sijaitsee Pohjois-Italian Alppien juurella, ja se tarjoaa upeita maisemia, kulttuurisia aarteita ja unohtumattomia kokemuksia. Ainutlaatuinen tunnelma, kaunis maisema ja kulttuuriset aarteet tekevät vierailustasi unohtumattoman matkan tähän piilotettuun paratiisiin.

Matkan aikana pääset tutustumaan paikalliseenn ruokaelämykseen, joka herättää makunystyräsi eloon. Nauti herkullisista pastaruoista, tuoreista meren antimista, paikallisista juustoista ja viineistä, jotka ovat kuin taikajuomia Pohjois-Italian makumaailmasta.

Tule ja koe Pohjois-Italian järviseudun lumo, joka jättää sydämeesi ikuisen muiston upeista maisemista, kulttuurista ja herkullisesta ruoasta. Matka tähän taianomaiseen kohteeseen on kuin astuminen postikorttiin – täynnä kauneutta, elämyksiä ja unohtumattomia hetkiä.

Matkan hintaan sisältyy Keuruulta asti mukana olevan matkanjohtajan palvelut, joten tällä reissulla sinusta pidetään hyvää huolta. Lisäksi hintaan sisältyy puolihoito, joten pääset tutustumaan upeaan italialaiseen ruokakulttuuriin. Kaikki kuljetukset tehdään ryhmän omalla bussilla ja mukana retkillä onkin paikallinen matkaopas Eija.

Tutustu matkaan ja lue tarkempi matkaohjelma alta!

Hinta alk. 1 745.00€

Italian kolme järveä 20.-25.8.2024:

 • Tilausajokyytiläiset matkustavat mukavasti Matka Mäkelän bussin kyydissä
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrella olevilta pysäkeiltä erikseen sovittaessa
 • Matkanjohtaja mukana reissussa koko matkan ajan – jo bussin kyydistä lähtien!
 • Lentomatkat mukavasti suorin lennoin Finnairin lentokoneilla
 • 1 x 23 kg matkalaukkua
 • Lentokenttäkuljetukset ryhmän olla bussilla Italian päädyssä
 • Majoitus kahden hengen huoneessa puolihoidolla (aamainen ja lisäksi lounas tai päivällinen ohjelman mukaisesti)
 • Kaikki ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen ja opastuksineen (pois lukien erikseen mainittava lisäretki vapaapäivänä Villa Tarantoon)
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 20.-25.8.2024, ti-su

Matkan hinta

Mikäli varaat matkasi clubilaisena 6.4.2024 mennessä:

 • 1695 € / hlö / 2hh
 • 1845 € / hlö / 1hh

Tämän jälkeen tapahtuvat varaukset:

 • 1745 € / hlö / 2hh
 • 1895 € / hlö / 1hh

Lisämaksusta

 • 100 € / hlö / meno-paluu kuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle

Aikataulu

Bussiaikataulu ti 20.8.

01:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
01:35 Petäjävesi, Kyläsepän piha
02:00 Keuruu, linja-autoasema
02:30 Mänttä, linja-autoasema
06:00 Helsinki-Vantaan Lentokenttä

 

Lentoaikataulut ti 20.8. / su 25.8.

ti 20.8. Helsinki-Milano 08:00-10:05
su 25.8. Milano-Helsinki 11:05-15:05

 

 

Alustava retkiohjelma

Tiistai 20.8.2024 - Lago Maggiore

Lähdemme tilausajokyytiläisten kanssa varhain yöllä suuntaamaan kohti Helsinki-Vantaan Lentokenttää, jonne saavumme aamulla kello 6. Lentomme Milanoon lähtee kello 8 ja saavumme Milanon Malpensan kentälle paikalliseen aikaan kello 10:05, josta vajaan tunnin kuljetus Maggiorejärvelle.

Alkuun nautimme hotellimme ravintolassa puolihoitoon sisältyvän lounaan. Tämän jälkeen lähdemme jalkaisin Stresan satamaan, josta siirrymme venekyydillä Isola Bellan saarelle. Saarella sijaitsee Borromeo-suvun edelleen omistama loistelias palatsi sekä siihen kuuluva teatraalinen puutarha patsaineen, istutuksineen ja valkeine riikinkukkoineen. Tutustumiskierroksen jälkeen omaa aikaa, vaikka matkamuisto-ostoksiin tai kahvitteluun. Paluu veneellä takaisin Stresaan. Ilta vapaa-aikaa.

Keskiviikko 21.8.2024 - Legendaarinen junamatka

Aamupäivällä matkaamme bussilla Sveitsin puolelle Locarnoon. Pysähdymme matkan varrella Cannero Rivieran kaupungissa, jossa mahdollisuus lounastaa omatoimisesti. Locarno on tunnettu mm. filmifestivaaleistaan.

Jokaisella on vähän vapaa-aikaa ennen kuin aloitamme junamatkan iltapäivällä niin kutsutulle sadan laakson reitille. Rautatieosuus on tunnettu vehreistä maisemistaan, vesiputouksistaan ja jylhistä vuoristaan. Junamatka päättyy Domodossolaan, 800m korkeuteen, josta on mahtavat maisemat vuoristoon ja järviseudulle. Täältä bussikuljetus takaisin Stresaan. Puolihoitoillallinen hotellissa.

Torstai 22.8.2024 - Lago Como

Aamulla lähtö hotellilta kohti Comoa, jossa hieman vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä ostoksia. Comon keskustan merkittävimmät rakennukset ovat tuomiokirkko sekä sen vieressä kohoava hallintorakennus eli Broletto. Lounas omatoimisesti ja omakustanteisesti.

Lounaan jälkeen matka jatkuu järvilautalla Tremezzon kylän tuntumaan, jossa vierailemme 1600-luvun
lopulla rakennetussa Villa Carlotta –huvilassa. Matkan aikana näemme järveltä käsin kuuluisia luksushuviloita, mm. Versacen ja George Clooneyn huvilat. Villa Carlottan upea sijainti takaa huikean näköalan järven toisella puolella sijaitsevaan Bellagion kylään ja myös järveä ympäröiville vuorille. Villan kahdessa yleisölle auki olevassa kerroksessa on näytteillä arvokkaita taidetöitä ja antiikkihuonekaluja. Tutustumme myös Villa Carlottan upeaan botaaniseen puutarhaan, josta löytyy yli 150 eri kukkalajia atsaleoista, alppi-ruusuihin, kamelioihin ja sitruunapuihin. Vierailun jälkeen paluu takaisin Stresaan.

Puolihoitoillallinen hotellissa.

Perjantai 23.8.2024 - Lago Orta

Aamiaisen jälkeen lähdemme päiväretkelle pikkuiselle mutta valloittavalle Orta-järvelle. Järven ympärillä kasvavat kastanja- ja pyökkimetsät, Mottaronen rinteillä männyt. Järven rannalla sijaitsevat viehättävät pikkukylät.

Nousemme yksityisveneen kyytiin Pellassa ja nousemme maihin vastarannalla Ortassa. Teemme pienen kävelykierroksen, jonka jälkeen hieman vapaa-aikaa.

Paluumatkalla Pellaan pysähdymme San Giulion saarella. Orta San Giulio, on kuin satumaailma, jossa kapeat kujat ja historialliset rakennukset kätkevät sisäänsä salaisuuksia menneiltä vuosisadoilta. Vierailu Isola San Giulion saarella on kuin astuminen ajassa taaksepäin. Saarella sijaitseva luostari ja sen ympärillä olevat vanhat rakennukset ovat kuin tarina menneiltä vuosisadoilta.

Pellasta jatkamme kohti Borgomanerossa sijaitsevaa Fontechiaran viinitilaa, jonne pysähdytään tutustumiskäynnille ja nautitaan kevyt lounas viinimaistiaisten kera. Fontechiaran viinitila on Piemonten koilisosassa toimiva perheyritys ja paikkakunta on Borgomanero Novaran lähettyvillä sijaitsevilla kukkuloilla. Fontechiara on lisäksi bioviinitila, jonka metodit ja tuotanto painostavat ympäristön suojeluun.

Tämän jälkeen matkaamme bussilla takaisin majapaikaamme Stresaan. Puolihoitoillallinen hotellissa.

Lauantai 24.8.2024 - Vapaa päivä

Lauantaina saat viettää vapaapäivää Stresassa tai voit lähteä matkanjohtajamme mukaan käymään Villa Tarantossa. Retki on lisämaksusta/omakustanteinen ja liput ostetaan paikan päällä.

Villa Taranto on yksi kauneimpia ja huomattavimpia kasvitieteellisiä puutarhoita koko maailmassa, todellinen helmi. Terassipuutarhat loistavat kesäisin kukkaloiston eri väreissä ja satoja vuosia vanhat kasvit ja puut saavat vierailijat haukkomaan henkeään. Villa Taranto ei häviä Versaillesin puutarhoille, 16 hehtaarin alueella kasvaa yli 200 000 eri lajia. Perillä on aikaa kierrellä puutarhassa ja vierailla omatoimisesti villan sisällä. Paluu Stresaan järvilautalla. Iltapäivä vapaata Stresassa ja illalla puolihoitoillallinen hotellissa..

Sunnuntai 25.8.2024 - Kotimatka

Kirjaudumme ulos hotellista aamulla ja matkaamme kohti lentokenttää, jossa olemme kello 9. Lentomme koti-Suomeen lähtee kello 11:05 ja on Helsinki-Vantaalla kello 15:05. Tästä jatkamme tilausajokuljetuslaisten kanssa tuloreittiä pitkin kohti Keski-Suomea.

Majoittuminen

Hotel Milan Speranza Au Lac * * * *

Pitkän ja rikkaan historian omaava Hotel Milan Speranza Au Lac sijaitsee Stresan keskustassa aivan Maggiorejärven rannalla. Hotellin asukkaiden käytössä on kaunis Grand Hotel Regina Palace puutarha, jossa on myös uima-allas. Hotellin aamupalatarjoilu on myös maukas ja värikäs. Se myös tarjoillaan järvinäköalaisella parvekkeella, joten saat loistavan aloituksen lomapäivällesi.

Hotellihuoneet ovat valoisia ja jokaisessa on ilmastointi, satelliitti-tv, ilmainen Wi-Fi, hiustenkuivaaja ja kylpyhuone.

Lähtöpäivä:

 • 20.8.2024, tiistai

Varaukset:

6.6.2024 mennessä! Laskutus sähköpostilla ennakkoon, 400 euroa/hlö ennakkomaksu 2 vko varauksesta, kuitenkin viimeistään 6.6.2024. Loppumaksusta lasku lähetään kesäkuussa 2024 ja se erääntyy 20.6.2024.

Kuluton peruutus:
6.6.2024 mennessä. Sen jälkeen kulut 20.6.2024 saakka ennakkomaksun verran ja 21.6.2024 alkaen kulut 100 %. Matka toteutuu!

Clubialennus:

-50 EUR ENNAKKOVARAAJAN ALENNUS CLUBILAISILLE! Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.