Ostoskori on tyhjä.

Käsityömatka Mikkeliin

06.08.2021 - 06.08.2021 | 1 pv

Idyllisiä maaseutuyrityksiä Mikkelin seudulla

Käsityömatka Mikkeliin – Kuinka suomalaisen lampaan villasta tulee lankaa?

Tämä inspiroiva käsityömatka tehdään yhteistyössä paikallisen yrittäjän, Taijan Puodin Taijan kanssa, joka toimii Keuruulla Pirtin Kehräämön jälleenmyyjänä. Taija on mukana matkalla itseoppineena kokemusasiantuntijana. Hän kutoo vuoden ympäri päivittäin ja kokemusta löytyy laajasti erilaisista langoista. Voit ottaa vaikka oman keskeneräisen työsi mukaan ja bussimatka sujuu lempiharrastuksesi parissa samalla vaihdellen vinkkejä muiden samanmielisten matkalaisten kanssa!

Onko islantilainen villa ylivoimainen, vai voisiko Suomen lampaan villa laittaa kampoihin tuontilangoille?

Saavuttuamme Mikkeliin pysähdymme ensin lähiruokalounaalle Raijan Aittaan, jossa nautimme kauden kasviksista valmistetun keiton. Yrityksen palveluihin kuuluu lounaan lisäksi myös pellavakauppa pellavatekstiileillä, -vaatteilla ja -kankailla sekä maatila ja mökkivuokraus. Lounaan jälkeen pääsemme hypistelemään ihania pellavatuotteita, oletko tutustunut kestosuosikkiin, pellavaiseen reissupyyhkeeseen? Se on juuri sopivan kokoinen ja käytännöllinen matkapyyhkeenä tai urheiluharrastuksissa. Ohuehko pellavapyyhe kuivaa hyvin ja kuivuu nopeasti.

Lounaan ja ostoshetken jälkeen siirrymme tunnelmalliseen Kenkäveroon, jossa on ostos- ja kahvitteluaikaa omatoimisesti. Kenkäveron uniikeista myymälöistä löytyy erilaisia suomalaisia ja paikallisia designtuotteita ja herkkuja sekä käsityömateriaaleja- ja tarvikepaketteja.

Viimeisimpänä pääsemme vielä Pirtin Kehräämöllä näkemään, kuinka villasta saadaan lankaa 70-vuotiaan suomalaisen lampaanvillan suurimman jatkojalostajan kokemuksella. Vierailun aikana koemme lisäksi mihin kaikkeen suomalainen lampaan villa käy sekä pääsemme vaihtamaan kokemuksia villan käytöstä.

Mukana matkalla olevat saavat vierailun aikana tehdyistä Pirtin Kehräämön tuotteista 10 % alennuksen, jonka lisäksi saat vielä Taijan Puotiin 10 % alennuskupongin Pirtin Kehräämön tuotteisiin. Kuponki on käytettävissä yhteen kertaostokseen. Halutessasi voit siis ostaa matkalta yhden villapaidan langat, ja jos innostut, niin saat vielä myös seuraavan paidan langat -10% paikallisesta kivijalkamyymälästä!

Käsityömatka Mikkeliin 6.8.2021:

 • lähdemme matkaan mukavasti bussilla, eikä sinun tarvitse murehtia ajamisesta tai parkkeerauksista
 • nautimme herkullisen kauden kasviksista valmistetun lähiruokalounaan Raijan Aitassa
 • mahdollisuus tehdä ostoksia Raijan Aitan pellavapuodissa
 • omatoimista aikaa hypistellä ja kahvitella idyllisessä Kenkäverossa
 • Villasta langaksi -opastettu kierros Pirtin Kehräämöllä
 • 10 % alennus Pirtin Kehräämön ostoksista vierailun aikana
 • Taijan Puodin Taijan vinkit matkan aikana
 • 10 % alennuskuponki Pirtin Kehräämön tuotteisiin yhdestä kertaostoksesta Taijan Puodista
 • saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Hinta

 • 65 eur / hlö

Lisämaksusta

 • Omakustanteiset ostokset vierailukohteissa
 • Kahvit Kenkäverossa

Aikataulu

Perjantai 6.8.2021 *

08:30 Keuruu, linja-autoasema
08:50 Petäjävesi, Kyläsepän pysäkki
09:30 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
11:30-13:00 Lounas ja ostosaikaa Raijan Aitassa
13:15-14:15 Omakustanteiset kahvit ja ostosaikaa Kenkäverossa
14:30-16:00 Tilaesittely ja ostosaikaa Pirtin Kehräämössä
n. 18:30 paluu Jyväskylään
n. 19:30 paluu Keuruulle

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 6.8.2021

Varaukset:

Varaukset 22.7.2021 mennessä. Laskutus etukäteen, eräpäivä 22.7.2021. Matka toteutuu! Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Kuluton peruutus:
22.7.2021 mennessä.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Käsityömatka kuljetus

Käsityömatka matkapaketti

Matkustaja 1