Keväinen Kemiönsaari

21.04.2022 - 23.04.2022 | 3 pv

Keväinen matka Kemiönsaarelle

Kemiönsaari – luonnonkaunis saaristokunta Varsinais-Suomessa!

Matkan aikana näemme mm. kaikkien majakoiden äidin, isoäidin ja kummitädin, Bengtskärin majakan. Vierailemme Saaristomeren kansallispuistossa, kuulemme alueen historiasta, nautimme paikallisia herkkuja uusia elämyksiä ja kokemuksia unohtamatta! Tuhansien saarten ja luotojen Kemiönsaari hurmaa niin kesällä kuin talvellakin. Saarella käy vuosittain tuhansia vierailijoita, vakituisia asukkaita on vajaa 7 000 ja vapaa-ajan asukkaita vähintään saman verran.

Kemiönsaari hurmaa kävijät monipuolisuudellaan. Täällä voimme kokea ainutlaatuisen saaristoluonnon sekä maalaismaiseman yhtä aikaa. Matkustammekin niin maanteitä kuin vesireittejä pitkin tutustuen mm. Söderlångvikin kartanon alueeseen, Taalintehtaan ruukkikylään, Bengtskärin majakkaan, Rosalan Viikinkikeskukseen, Suomen rauta-ajan historiaan sekä Örön saareen. Kotimatkalle vierailemme vielä Mathildedalin kylän ruukkimiljöössä.

Majoitumme kaksi yötä Kasnäsin kylpylähotellissa, josta on kätevä tehdä päiväretken saaristoon tutustuen. Perinteisesti matkalla on mukana meidän bussi ja kuljettaja sekä Matka Mäkelän matkanjohtaja, jonka lisäksi kohteissa on vielä paikallisopastus. Kuitenkin on huomioitava, mikäli talvi jatkuisi pitkälle kevääseen, että retkeen kohdistuu jäävaraus!

Keväisellä matkallamme Kemiönsaareen 21.-23.4.2022

 • Matkanjohtajamme on mukana matkakumppaninasi ja käytettävissä koko matkan ajan
 • Myös Matka Mäkelän bussi ja kuljettaja ovat koko matkan ajan mukana ja ryhmän käytettävissä
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta
 • Majoitus Kasnäs hotellissa (2 yötä)
 • Hotelliaamiaiset (2)
 • Hotellin kylpylän käyttö sen aukioloaikoina
 • Lounas (3)
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut vierailukohteet sisäänpääsymaksuineen
 • Paikallisoppaiden palvelut kohteissa
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 21.-23.4.2022, to-la

Matkan hinta

 • 395 € / hlö / 2hh
 • 455 / hlö / 1hh

Aikataulu

Torstai 21.4.2022 *

07:00 Keuruu, linja-autoasema
07:20 Petäjävesi, Kyläsepän piha
08:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
08:15 Muurame, Shell
08:50 Jämsä, Shell
09:25 Orivesi, ramppi
10:30 Tampere, Lahdesjärven ABC (kahvitauko)
* Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Majoitus

Hotelli Kasnäs

Kasnäsin hotellissa pääsemme kokemaan aitoa saaristotunnelmaa! Korkeatasoiset, simpukan muotoiset hotellirakennukset sijoittuvat rantakalliolle ja useasta huoneesta avautuu upea merimaisema. Näissä merihenkisissä huoneissa on oma suihku, wc, minibaari, puhelin, tv, parvi sekä terassi. Lisäksi hotellin kylpylän käyttö kuuluu majoituksen hintaan. Kylpylästä löytyy lasten allas, harjoitteluallas, poreallas ja kaksi rataa kuntouimareille sekä kylmäallas. Uinnin lisäksi voit myös rentoutua hotellin perinteisissä saunoissa tai höyry- ja infrapunasaunassa.

Matkaohjelma

Saaristomaisemia ja ruukkimiljöitä

Menomatkalla pysähdymme lounaalle Söderlångvikin kartanoon, joka kertoo tarinaa miljonääristä, liikemiehestä, taidemesenaatista ja ikuisesta poikamiehestä, Amos Andersonista. Kartanossa on meneillään mittava remontti, mutta miljöö itsessään on avoinna vieraille. Kartanosta matka jatkuu oppaan johdolla Kemiöön ja Taalintehtaalle, joka on koko historiansa ajan ollut ruukkikylä. Monet rakennuksista ovat kokonaan tai osittain kuonatiilestä rakennettuja ja puolivillisti kasvavat lehtipuut elävöittävät kylämaisemaa.

Opastetun kierroksen jälkeen siirrymme majoittumaan hotellille. Seuraavana retkipäivänä lähdemme meriretkelle (jäävaraus), jonka aikana tutustumme mm. ”maailman äärissä” sijaitsevaan ”maagiseen ja jylhään” Bengtskärin majakkaan ja ihailemme maisemia tornista käsin. Kun saavumme Rosalaan, siirrymme samalla 1000 vuotta ajassa taaksepäin. Nautimme keittolounaan ja kahvit viihtyisässä Päällikön hallissa, jossa kiemurtelee lohikäärmekuviot.

 

Lisäksi tutustumme video-opastuksen merkeissä Suomen rauta-ajan historiaan ennen kuin siirrymme Örön linnakesaarelle, joka on Saaristomeren kansallispuiston suosituimpia kohteita. Tyypillisen saaristoluonnon lisäksi saarelta löytyy myös ainutlaatuisia luontotyyppejä, kuten korvaamattomat paahdenummet ja hiekkarannat, jotka ovat säilyneet saaren ollessa suljettuna linnakkeena. Leivoskahvien ja opastetun kiertokävelyn jälkeen palaamme Kasnäsiin hotellille.

Seuraavan päivän kotimatkalla vierailemme vielä Teijon kansallispuiston kupeessa sijaitsevassa Mathildedalin hyväntuulisessa ja eläväisessä ruukkikylässä oppaan johdolla. Rouhea 1800-luvun ruukkimiljöö kätkee sisälleen modernin kyläyhteisön, jonka 130 asukkaasta moni on yrittäjiä. Vanhat tehdasrakennukset, sydämellinen palvelu ja vehreä ympäristö tarjoavat elämyksiä, rauhaa ja romuromanttista kauneutta kaikille aisteille! Nautimme lounaan vielä Mathildedalin Marinassa, ennen kuin jatkamme matkaa kotia kohti.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 21.4.2022

Varaukset:

18.3.2022 mennessä! Laskutus ennakkoon, eräpäivä 18.3.2022. Matka vaatii toteutuakseen 20 lähtijää – jäävarauksella!

Kuluton peruutus:
18.3.2022 mennessä

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Kemiönsaari kuljetus

Kemiönsaari majoitus

Matkustaja 1