Merenkurkku

26.04.2023 - 28.04.2023 | 3 pv

Merenkurkku, Vaasa

Tule kokemaan keväinen Vaasa, merenrannikko kevään tuulissa ja muuttolintujen keväinen saapuminen!

Vaasan seudun rannikko eli merenkurkku on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintöluettelossa. Merenkurkku on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen paikka nähdä. Se on täynnä viimeisimmän jääkauden mahtavaa voimaa ja sen muovaamaa ympäristöä, joka muuttuu koko ajan edelleen maan kohotessa saaristossa. Uusia karikoita ja ihmeellisiä moreeniharjanteita paljastuu jo yhden ihmisiän aikana.

Tällä matkalla pääset tutustumaan myös Vaasan alueen kiehtovaan historiaan sekä ihastelemaan saaristoalueelle tyypillisiä lintuja. Joka keväinen muuttolintujen saapuminen tuo tullessaan kevään ja joukossa saatat nähdä myös harvinaisuuksia. Hyvällä tuurilla pääset näkemään majesteettisen merikotkan liitelemässä meren yllä saaliin toivossa! Historian ja luonnon ihmeiden lomassa käymme tutustumassa myös huippusuositun ohjelman Strömsön kuvauspaikkaan.

Merenkurkku 26.-28.4.2023:

 • Matka Mäkelä Oy:n tilausajokuljetukset koko matkalle
 • Majoittuminen Sokos Hotel Vaasa Vaakunassa aamiaisella
 • Ohjelmassa mainitut retket paikallisoppaan ja tai matkanjohtajan/eräoppaan johdolla ohjelman mukaisesti
 • Kaikki ohjelmassa mainitut sisäänpääsyt
 • Lounaat (3 kpl)
 • Matka Mäkelän matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 26.-28.4.2023 ke-pe

Matkan hinta

Mikäli varaat matkasi 28.2.2023 mennessä:

 • 355 € / hlö / 2hh
 • 430 € / hlö / 1hh

Tämän jälkeen tapahtuvat varaukset:

 • 375 € / hlö / 2hh
 • 450 € / hlö / 1hh

Aikataulu

Bussiaikataulu ke 26.4.2023

07:30 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
08:00 Petäjävesi, Kyläsepän pysäkki
08:30 Keuruu, linja-autoasema
08:45 Haapamäki, Suojan piha
n. 12:00 Perillä Vaasassa

Majoitus

Sokos Hotel Vaasa Vaakuna 

Sokos Hotel Vaasa Vaakuna on persoonaa ja lämminhenkisyyttä täynnä oleva hotelli keskellä kaupunkia. Hotellia ympäröi kauniit arvorakennukset sekä kuvankauniit merimaisemat, jotka avautuvat vain kivenheiton päästä. Hotellin rakennuksen yhteydessä on myös Rewell kauppakeskus, josta löytyy loistavat ostosmahdollisuudet.

Alustava retkiohjelma

Keskiviikko 26.4. – Menomatka sekä museokäyntejä

Lähdemme aamuvarhain matkaan Jyväskylästä, nappaamme kyytiläiset Petäjävedeltä, Keuruulta sekä Haapamäeltä ja suuntaamme kohti Vaasaa. Pysähdymme matkanvarrella omakustanteiselle kahvitauolle Jalasjärvellä. Saavumme Vaasaan puolen päivän maissa ja suuntaamme suoraan Käsityön taloon Loftetiin, johon sinulla on mahdollisuus tutustua hetki ennen kuin lounastamme. Lounastauon jälkeen siirrymme Vaasan merimuseoon, jossa pääsemme paikallisoppaan johdolla tutustumaan merimuseoon sekä museon välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Salmipuistoon. Salmipuisto on meren äärellä sijaitseva viheralue. Museon ja puiston alueella pääsee paikallisoppaan johdolla tutustumaan myös 1800-1900- luvun alusta peräisin oleviin rantamakasiineihin.

Merimuseokiertueen loputtua siirrymme Pohjanmaan museolle, jossa nautimme puolen tunnin omakustanteisen kahvitauon. Tauon jälkeen tutustumme Pohjanmaan museoon museon oppaaan johdolla. Museossa on vuosittain 3-5 vaihtuvaa näyttelyä. Lisäksi museossa on 3 pysyvää kokoelmanäyttelyä. Näistä pysyvistä näyttelyistä keskitymme erityisesti Terranova näyttelyyn. Terranova on latinaa ja tarkoittaa ”uutta maata”, jota Merenkurkussa syntyy 9mm:n maankohoamisen seurauksena. Terranovassa esitellään Merenkurkun ja Vaasan seudun luontoa jääkaudesta aina nykypäivään saakka. Terranovalla on myös kunnia esitellä ainutlaatuista luonnonperintökohdetta: Merenkurkun saaristo kirjattiin 2006 Suomen toistaiseksi ainoana luontokohteena Unescon maailmanperintöluetteloon. Näyttely virittää osallistujia seuraavan päivän aiheeseen: vierailuun maailmaperintö kohteessa.

Pohjanmaan museokierroksen jälkeen majoitumme n. kello 17 maissa Sokos Hotel Vaasa Vaakunaan. Majoittumisen jälkeen loppuilta on vapaata-aikaa.

 

Torstai 27.4. – Raippaluoto, maailmanperintöportti & Strömsö

Hotelliaamupalan nautittuamme lähdemme kohti Raippaluotoa, jossa pääsemme tutustumaan Granösundin saaristolaismuseoon paikallisoppaan johdolla. Tutustuamme Granösundin saaristolaismuseoon siirrymme Svedjehamiin. Perillä Svedjehamnissa käymme Saltkaret näköalatornissa, josta avautuu upeat maisemat moreeniselänteille. Ainutlaatuinen moreenisaaristo on todiste viimeisimmän jääkauden mahtavasta voimasta Merenkurkussa. Näköalatornista pääsee ihastelemaan myös saaristoille tyypillisiä lintulajeja, kuten nokikanoja, tiiroja ja merikotkia. Eli kiikarit mukaan! Näköalatornin vierailun yhteydessä kierretään halukkaiden kanssa Bodvattnetin luontopolku 4km. Näköalatornin jälkeen siirrymme Maailmanperintöportille Raippaluodon sillalle, jossa nautimme matkan hintaan kuuluvan lounaan Berny’s lounasravintolassa. Saamme myös tutustua Maailmanperintöporttiin lounaan yhteydessä. Lounaan nautittuamme siirrymme Strömsöön, jossa saamme 45 minuutin opastuksen sekä omaa aikaa alueeseen tutustumiiseen. Palaamme hotellille n. klo 17 maissa, jonka jälkeen on ilta vapaa-aikaa.

Perjantai 28.4. – Kotiinpaluu

Hotelliaamupalan nautittuamme lähdemme halukkaiden kanssa kiertämään Risön luontopolun. 4,9 kilometrinen Risön luontopolku on helppokulkuista polkua, jossa on pitkospuita. Reitin varrella sijaitsee lintutorni, josta aukeaa upeat maisemat yhdelle maamme parhaista lintuvesistä. Kevät- ja syysmuuton aikaan sadat hanhet, joutsenet, kahlaajat ja tuhannet vesilinnut käyttävät aluetta levähdys- ja ruokapaikkanaan. Eli kiikareille on jälleen käyttöä! Palaamme hotellille n. klo 11, vaihdamme vaatteet ja luovutamme huoneet. Huoneista luovuttuamme matkaamme Vaasan kauppahalliin ostoksille. Goottilaistyylinen kauppahalli rakennus on palvellut yli 100 vuoden ajan, jossa on tarjolla on myös monenmoisia makuhermoja hemmottelevia erikoisherkkuja, joita on tarjolla vain kauppahallissa. Shoppailtuamme tarpeeksi, siirrymme tutustumaan Vanhaan Vaasaan paikallisoppaan johdolla. Vanha Vaasa on Vaasa ennen vuotta 1852, jolloin sen aikainen kaupunki paloi maan tasalle. Kierroksen päätyttyä nautimme lounaan Ravintola NamNam:issa. Lähdemme kotimatkalle kello 15 maissa.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 26.4.2023, keskiviikko

Varaukset:

27.3.2023 mennessä! Laskutus sähköpostilla ennakkoon, eräpäivä tarjousvarauksissa 28.2.2023 ja normaalilla hinnalla tehdyissä varauksissa 27.3.2023. Matka vaatii toteutuakseen 25 lähtijää.

Peruutukset:

Kuluttomat peruutukset viimeistään 27.3.2023.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Varaa matkasi tästä

Merenkurkku kuljetus

Merenkurkku matkapaketti

Club Mäkelä

Matkustaja 1