Pohjolan rengasreitti

calendar_month 25.06.2024 - 27.06.2024 / 3 pv
Varaukset 24.5.2024 mennessä!

Koe ainutlaatuinen Hailuoto sekä sykähdyttävät Manamansalon gneissikalliot!

Matkan aikana kierrämme kohteita ns. Pohjolan rengasreittiä mukaillen. Pääsemme tutustumaan tarina rikkaaseen vanhaan Raaheen, kauniiseen Hailuotoon sekä Euroopan Unionin vanhimpaan kallioperäalueeseen; Manamansalon gneissikallioihin!

Majoitumme matkan ajamme Oringinal Sokos Hotel Arina. Eläväinen kaupunkihotelli Sokos hotel Arina sijaitsee Oulun rotuaarilla paraatipaikalla.

Hinta alk. 470.00€

Pohjolan rengasreitti! 25.-27.6.2024:

 • Matka Mäkelä Oy:n tilausajokuljetukset koko matkalle
 • Majoittuminen kahden hengen huoneissa Original Sokos Hotel Arina
 • Matkan jokaiselle aamulle hotelliaamiainen (2)
 • Lounaat (3) ja iltapäiväkahvit (2)
 • Vierailun matkaohjelmassa mainittuihin kohteisiin
 • Matka Mäkelän matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 25.-27.6.2024, ti-to

Matkan hinta

 • 470 € / hlö / 2hh
 • 563 € / hlö / 1hh

Bussiaikataulu tiistai 25.6.

07:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
07:35 Petäjävesi, Kyläsepän piha
08:00 Keuruu, linja-autoasema
13:00 Raahe, lounas
n. 18:00 Majoittuminen, Original Sokos hotel Arina, Oulu

Alustava retkiohjelma

Tiistai 25.6. – Kohti Oulua

Lähdemme liikkeelle Jyväskylästä aamulla ja otamme muilta paikkakunnilta loput matkustajista kyytiin aikataulun mukaisesti. Ensimmäinen pysäkkimme on Raahessa, jossa nautimme lounasta. Lounastettuamme pääsemme nauttimaan n. tunnin mittaisesta opastetusta kierroksesta Wanhassa Raahessa. Kierroksen jälkeen nautimme kahvit Langin Kauppahuoneella. Kahvittelun jälkeen on mahdollista kierrellä Wanhaa Raahea ja sen pikku puoteja omatoimisesti. Tämän jälkeen jatkamme matkaa kohti Oulua, jossa majoitumme hotellille. Loppuilta vapaata aikaa.

Keskiviikko 26.6. – Hailuotopäivä

Herättyämme ja nautittuamme hotelliaamupalaa siirrymme kohti lauttarantaa ja matkustamme lossilla Hailuotoon. Saamme päivän aikana kattavan opastetun kierroksen paikallisoppaan johdolla. Nautimme päivän aikana lounaan sekä päiväkahvit. Takaisin hotelilla olemme noin klo 16.30. Loppuilta vapaata aikaa.

Torstai 27.6. – Manamansalo & Kotimatka

Hotelliaamupalan nautittuamme pakkaamme auton ja suuntaamme kohti Vaalaa. Manamansalon nähtävyyksiin meidät tutustuttaa paikallisopas. Yksi päivän nähtävyyksistä ovat Manamansalon gneissikalliot. Gneissikallio on Euroopan Union vanhinta kallioperäaluetta, joka 2700-2600 miljoona vuotta sitten kiteytynyt gneissikallioksi. Se on jääne muinaismantereesta, joka on useita kertoja poimuttunut vuoristoksi ja kulunut jälleen kalliopinnaksi. Sen historiasta kertoo kallion raitainen ja poimuttunut ulkoasu. Kallio kuuluukin Rokua Geopark-alueen luontokohteisiin.

Lounaan nautimme Kassu Halosen taidetalolla, jossa saamme myös kierroksen taiteilijan elämään. Manamansalolta matkustamme takaisin mantereelle lossilla. Tämän jälkeen lähdemme kotimatkalle ja olemme perillä Keuruulla n. klo 20.

Majoitus

Original Sokos hotel Arina on Oulun rotuaarilla sijaitseva eläväinen kaupunkihotelli paraatipaikalla. Koko kortteli huokuu oululaista elämää. Hotelli on uusittu vuonna 2022, jolloin jokainen hotellihuone on saanut oman tarinansa ja leimansa. Pääset nauttimaan hotellin ravintolassa ja aamupalalla paikallisten tuottajien tuotteita sekä vivahteita maailmalta. Tunnelmalliset asiakassaunat lämpiävät joka ilta klo 17-22. Sokos hotel Arina on vastuullinen Green key – sertifikaatin kantaja, ja kierrätys onkin oleellinen osa vuonna 2022 tehtyä uudistusta.

Standard huoneiden varustukseen kuuluu suihku, kahvinkeitto mahdollisuus, säädettävä huonekohtainen ilmastointi sekä Chromecast. Huoneiden valaistusta voi säädellä eri tunnelmiin, kylpyhuoneessa on liiketunnistimella automaattisesti toimiva yövalo ja suomalaiset Lumenen kylpyhuonetuotteet. Uudistetuista huoneista on kaupunkinäkymät kävelykatu Rotuaarille, keskikaupungille tai rauhalliselle sisäpihalle.

Varaa matkasi täältä!

Lähtöpäivä:

 • 25.6.2024, tiistai

Varaukset:

Varaukset 24.5.2024 mennessä! Laskutus sähköpostilla ennakkoon, eräpäivä 24.5.2024. Matka vaatii toteutuakseen 20 lähtijää.

Kuluton peruutus:

Peruutukset kuluitta 24.5.2024 asti.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.