Ostoskori on tyhjä.

Ruskamatka Iso-Syötteelle / vk 38

20.09.2021 - 24.09.2021 | 5 pv

Iso-Syöte – Suomen eteläisin tunturi ja uusi uljas Tunturihotelli

Iso-Syöte on tunnettu lumivarmasta talvestaan, mutta siellä on tarjolla ympärivuotisesti erilaisia retkiä ja ikimuistoisia elämyksiä kuten husky- ja porotilavierailuja. Kesällä kansallispuisto puhkeaa loistoonsa ja marjastus, retkeily, melonta sekä vaellus ovat suosittuja harrastuksia pitkälle syksyyn asti. Lisäksi voit tutustua alueeseen myös sen vaihtelevilla pyöräilyreiteillä. Syötteen luontokeskus palvelee myös vanhan metsän keskellä, aivan kansallispuiston portilla. Luontokeskuksessa pääset tutustumaan alueen luontoon sekä kulttuurihistoriaan mielenkiintoisen näyttelyn kautta. Syötteen kansallispuisto sopii hyvin koko perheelle, mutta myös vauhtia etsivälle aktiivilomailijalle sekä osin myös liikuntaesteisille.

Koko matkan ajan matkakumppaninasi toimivat Matka Mäkelän matkanjohtaja sekä kuljettaja ja bussillinen iloista seuraa. Päiväretkiä tehdään alla olevan matkaohjelman mukaisesti ja molemmat uudet matkakumppanisi lähtevät luontoon mukaan retkeilemään. Toki kuljettaja on aina sillä varauksella, että saadaan linja-auto parkkiin, ottaen huomioon kansallispuistojen kävijäruuhkat suosittuina aikoina. Kuljettaja ja matkanjohtaja pitävät aina reitin perää, eli kukaan ei jää jälkeen. Ennen reiteille lähtöä kerrotaan kellonaika, kun bussi lähtee takaisin hotellia kohti, ja jokainen saa tämän ajan käyttää mieluisellaan tavalla. Voit siis lähteä aina matkanjohtajan ja kuljettajan kanssa, tai sitten mennä omia reittejä pitkin!

Ruskamatkallamme Iso-Syötteelle 20.-24.9.2021

 • Matkanjohtajamme on matkakumppaninasi ja käytettävissä koko matkan ajan
 • Myös Matka Mäkelän bussi ja kuljettaja ovat koko matkan ajan mukana ja ryhmän käytettävissä
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta
 • Majoitus uudessa boutique Tunturihotellissa, Hotelli Iso-Syöte (4)
 • Jo huoneista käsin pääsee nauttimaan suurista ikkunoista avautuvista kuvankauniista tunturimaisemista
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Hotelliaamiaiset (4)
 • Puolihoitopäivälliset hotellissa (4)
 • Lounas paluumatkalla (1)
 • Päivisin mahdollisuus osallistua retkiohjelman mukaisille reiteille matkanjohtajan kanssa – ohjelma tarjoaa Syötteen kansallispuiston parhaat palat
 • Voit myös valita omat reitit ja lähtöpaikat (omatoimisesti), jos et halua lähteä meidän valitsemille retkille
 • Tai joka päivä tarjolla myös lyhyempi kierros omatoimisesti, jolloin viedään lähtöpaikalle, mutta aikaa tulee reitillä kuluttaa esim. tulistellen sen päivän pidemmän reitin mukaisesti
 • Iltaisin voit rentoutua hotellin Arctic Spa kylpylässä
 • Viemme myös ostoksille paikalliseen kauppaan, jolloin saamme ostettua omatoimisesti evästä retkipäiville, kuten vaikka makkaraa ja hedelmiä
 • Muutokset matkaohjelmaan on mahdollisia ja kelistä riippuen voimme kehitellä matkanjohtajan kanssa täysin uusia retkikohteita esim. rankkasateen yllättäessä
 • Matkan aikana tiedottamisessa ja kuvien sekä fiilisten jakamisessa ryhmän kesken toimii matkanjohtajan luoma WhatsApp -ryhmä
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 20.-24.9.2021

Hinta

Poro Standard huone

 • 575 € / hlö / 2hh
 • 775 € / hlö / 1hh

Aikataulu

Maanantai 20.9.2021 *

06:00 Multia, matkahuolto
06:20 Keuruu, linja-autoasema
06:40 Petäjävesi, Kyläsepän piha
07:20 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
09:15 Viitasaari, ABC (omakustanteinen kahvitauko)
10:15 Pyhäjärvi, ABC
12:00 Omakustanteinen lounastauko matkalla
15:00 Majoittuminen hotelliin
* Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Iso-Syöte – Majoitus

Uusi uljas Tunturihotelli Iso-Syöte

Uusi boutique hotelli tunturin laella rauhallisen kansallispuiston kupeessa. Hotellin huoneet tarjoavat tyyliä ja persoonallisia valintoja, joiden sisustuksessa on otettu huomioon pohjoinen luonto, ympäristöystävällisyys sekä suomalainen design. Standard huoneiden majoituksen hintaan sisältyy hotellin Arctic Spa -kylpylään vapaa sisäänpääsy. Viihtyisältä allas- ja saunaosastolta löytyy sekä perinteinen suomalainen sauna että höyrysauna, joissa pääsee mukavasti rentoutumaan aktiivisen rinnepäivän tai pidemmän pyöräreissun jälkeen. Saunat ovat yhteissaunoja, joten muistetaan uimapuvut ja pyyhkeet.

Poro Standard -huoneiden (20 m2) varustukseen kuuluu kaksi erillistä vuodetta, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, vedenkeitin, tv, tuoli ja pöytä sekä ilmainen Wi-Fi-yhteys.

Lisätietoja hotellista löytyy täältä.

Syötteen kansallispuisto

Vaarametsien maa

Syötteen kansallispuisto on perustettu vuonna 2000 suojelemaan vaarakuusikoiden sisäänsä kätkemää arvokasta luontoa. Kansallispuiston siimeksessä uhanalaiset lajit, kuten liito-orava, maakotka sekä suurpedot saavat elää arvoistansa elämää. Puiston 300 km2 alueella on 122 km merkittyjä retkeilyreittejä, jotka sopivat niin päiväretkeilyyn kuin pidemmillekin vaelluksille. Puisto sijaitsee Pudasjärven, Taivalkosken ja Posion kunnissa, ja bussi vie eri reittien aloituspisteille loman aikana.  Luontokeskukselta saamme vinkkejä sekä karttoja kansallispuiston useille eri reiteille. Tarkempi päiväohjelma löytyy alta.

Lisätietoja Syötteen kansallispuistosta löytyy alla olevasta matkaohjelmasta sekä täältä.

Matkaohjelma

Maanantai 20.9. – Menomatka & Iso-Syötteen huiputus

Matkanjohtaja ja kuljettaja tervehtivät matkalaisia Multialta lähtien, josta ajamme yllä olevaa aikataulua ja reittiä mukaillen Iso-Syötteelle. Matkalla matkanjohtaja kyselee kaikkien toiveita matkaa varten sekä kertoo kohteesta ja matkaohjelmasta tarkemmin. Lisäksi matkanjohtaja luo WhatsApp -ryhmän, jossa tiedotetaan matkan aikana ajankohtaisista asioista ja kaikki voivat jakaa omia kokemuksiaan sekä kuviaan reissusta. Menomatka kuluu kuin siivillä tutustuen uusiin matkakumppaneihin ja ehkä tavaten vanhoja tuttuja! Iso-Syötteelle saavumme n. klo 15:00 ja majoitumme uuteen tunturihotelliin. Majoittumisen jälkeen klo 16:00 lähdemme halukkaiden kanssa verryttelemään jalkoja ajomatkan jäljiltä ja huiputtamaan Iso-Syötteen. Huippupolku rengasreitti on keskivaativa ja pituudeltaan n. 1 km:n. Retken jälkeen nautimme päivällisen hotellilla klo 18:00. Vielä ennen unille menoa kuulemme hotellilla infon sen palveluista sekä vinkkejä lomaamme varten.

Tiistai 21.9. – Syötteen Luontokeskus & Teerivaaran kierros

Hyvin levänneenä uuteen aamuun! Aamiainen nautitaan hotellin ravintolassa, jonka jälkeen lähdemme kohti Syötteen Luontokeskusta, joka toimii puiston pääopastuspisteenä. Itse rakennus on komea hirsilinna aivan kansallispuiston portilla. Luontokeskuksesta voimme tiedustella ajankohtaisia retkivinkkejä. Lisäksi pääsemme tutustumaan omatoimisesti historian havinaan sekä kuusten huminaan Luontokeskuksen pysyvässä näyttelyssä, joka kertoo ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta Syötteen selkosilla vuosisatojen ajan.

Luontokeskukselta käsin lähdemme yhdessä retkelle Terivaaran kierrokselle (4,5 km / vaativa). Reitistä tekee vaativan sen korkeuserot sekä osittain vaikeakulkuinen maasto, mutta se on silti sopiva kohde niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin retkeilijälle. Vaihtoehtoisesti voit valita myös Naavapolku rengasreitin (3 km / helppo) tai jos olet todella innokas, niin voit myös kiertää 17 km pituisen Ahmankierroksen (keskivaativa).

Palaamme iltapäivällä takaisin hotelliin, jossa voit rentoutua vaikka Arctic Spa kylpylässä ennen kuin nautimme päivällisen klo 18:00. Ilta vietetäänkin yhdessä tai erikseen hotellin palveluista nauttien.

Keskiviikko 22.9. – Pudasjärvi & Pytkyn pyrähdys

Herkullisen hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Rytkinsalmentietä, josta lähtee 1 km pituinen Kellarilammen luontopolku sekä Pytkyn Pyrähdys rengasreitti (9 km / keskivaativa), jolle me lähdemme. Reitin varrelle jää jääkauden aikaansaamia harjuja, vanhaa kuusimetsää sekä auringossa kimmeltäviä kalaisia lampia. Lisäksi kierroksella on kolme mainiota taukopaikkaa, joissa voidaan pysähtyä nauttimaan eväitä. Kierroksen päätteeksi palaamme bussilla hotellille (n. 20 min) ja päivällinen nautitaan jälleen hotellin ravintolassa klo 18:00.

Torstai 23.9. – Pudasjärvi & Rytivaaran kierros

Aamiaisen nautittuamme pakkaamme jälleen retkikamat bussiin ja lähdemme n. 30 minuutin päähän Rytivaaran kierroksen (10 km / keskivaativa) aloituspaikalle. Reitti on monipuolinen katsaus Syötteen kansallispuiston luontoon ja historiaan. Reitin luonaan puoleisella osuudella kuljetaan torpparin jalanjäljillä persoonallisten luontotaulujen kautta ja tutuksi tulevat niin kaskisavut, niittykulttuuri kuin vanhat eränkäynnin perinteetkin.

Perjantai 24.9. – Kotimatka & Kärsämäen Juustoportti

Pakkaamme auton ja lähdemme kotimatkalle aamiaisen jälkeen klo 10:00. Ajelemme ensin Kärsämäen Juustoporttiin, jossa nautimme matkan hintaan sisältyvän lounaspöydän. Kahvila-ravintolan lisäksi Juustoportista löytyy herkkukauppa sekä Pentikin Outlet-myymälä, joissa on aikaa tehdä tuliaisostoksia. Noin tunnin tauon jälkeen jatkamme kotimatkaa, ja Jyväskylään saavutaan n. klo 17:30, Keuruulle n. klo 18:30 ja Multialle n. klo 18:50.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 20.9.2021

Varaukset:

12.8.2021 mennessä! Laskutus ennakkoon, eräpäivä 7 päivää varauksesta tai viimeistään 12.8.2021. Matka toteutuu! Muutokset ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Kuluton peruutus:
21.7.2021

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Iso-Syöte kuljetus

Iso-Syöte majoitus

Matkustaja 1