Ruskamatka Muonioon / vk 36

03.09.2022 - 10.09.2022 | 8 pv

Luonnostaan onnelliseen Muonioon

Ruskamatka Muonio / Ruskaviikko Muoniojoen varrella tuntureiden ja kerojen syleilyssä!

Länsi-Lapin Muoniossa meitä odottaa yli 20 tunturia ja keroa, yli 200 erikokoista järveä, maailman puhtain ilma ja aito lappilainen elämänmeno monipuolisine palveluineen. Majoitumme perheyritys Harriniva Hotels & Safaris nimikkohotelli Harrinivassa, josta käsin teemme mm. päiväretket upeille Särki- ja Pallastuntureille sekä halutessasi voit osallistua myös lisämaksullisille retkille. Majapaikkamme Harriniva sijaitsee tunnetun lohijoen, Muoniojoen varrella 3 km päässä Muonion kirkonkylältä. Meille on varattu hotellihuoneet, mutta lomakeskukseen kuuluu myös wilderness-sviittejä ja mökkejä. Lisäksi lomakeskuksessa on oma 230-paikkainen ravintola, joka palvelee päivittäin tarjoten tuoretta ja herkullista lappilaista ruokaa modernilla twistillä. Illalla voimme vielä istahtaa Bar North -ravintolaan vaihtamaan päivän kuulumiset.

Koko matkan ajan matkakumppaninasi toimivat Matka Mäkelän matkanjohtaja sekä kuljettaja ja bussillinen iloista seuraa. Molemmat uudet matkakumppanisi lähtevät luontoon mukaan retkeilemään. Toki kuljettaja on aina sillä varauksella, että saadaan linja-auto parkkiin, ottaen huomioon kansallispuistojen kävijäruuhkat suosittuina aikoina. Kuljettaja ja matkanjohtaja pitävät aina reitin perää, eli kukaan ei jää jälkeen. Ennen reiteille lähtöä kerrotaan kellonaika, kun bussi lähtee takaisin hotellia kohti, ja jokainen saa tämän ajan käyttää mieluisellaan tavalla. Voit siis lähteä aina matkanjohtajan ja kuljettajan kanssa, tai sitten mennä omia reittejä pitkin!

Ruskamatka Muonio 3.-10.9.2022

 • Matkanjohtajamme on matkakumppaninasi ja käytettävissä koko matkan ajan
 • Myös Matka Mäkelän bussi ja kuljettaja ovat koko matkan ajan mukana ja ryhmän käytettävissä
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta
 • Majoitus perheyritys Harriniva Hotels & Safaris Harriniva lomakeskuksessa
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Hotelliaamiaiset (7)
 • Lounas meno- ja paluumatkoilla (2)
 • Päivisin mahdollisuus osallistua myöhemmin vahvistetun retkiohjelman mukaisille reiteille matkanjohtajan kanssa
 • Voit myös valita omat reitit ja lähtöpaikat (omatoimisesti), jos et halua lähteä meidän valitsemille retkille
 • Tai joka päivä tarjolla myös lyhyempi kierros omatoimisesti, jolloin viedään lähtöpaikalle, mutta aikaa tulee reitillä kuluttaa esim. tulistellen sen päivän pidemmän reitin mukaisesti
 • Viemme myös ostoksille paikalliseen kauppaan, jolloin saamme ostettua omatoimisesti evästä retkipäiville, kuten vaikka makkaraa ja hedelmiä
 • Muutokset matkaohjelmaan on mahdollisia ja kelistä riippuen voimme kehitellä matkanjohtajan kanssa täysin uusia retkikohteita esim. rankkasateen yllättäessä
 • Matkan aikana tiedottamisessa ja kuvien sekä fiilisten jakamisessa ryhmän kesken toimii matkanjohtajan luoma WhatsApp -ryhmä
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 3.-10.9.2022, la-la

Hinta

Tarjoushinta:

 • 595 € / hlö / 2hh
 • 866  / hlö / 1hh

Normaali hinta:

 • 645 € / hlö / 2hh
 • 916  / hlö / 1hh

Huom! Tarjoushinta on voimassa vain 31.3.2022 saakka. Paikkoja rajoitetusti, joten varmistathan omasi pian!

Lisämaksusta

 • 154 € / hlö / puolihoitopäivällinen (7)
 • 60 € / hlö / retkieväät (6)
 • 30 € / hlö / menopaluu kuljetus Kilpisjärvelle
 • 12 € / hlö / rekikoirakeskusvierailu
 • 15 € / hlö / porotilavierailu
 • 45 € / hlö / koskenlasku (min. 4 hlöä)
 • 25 € / hlö / Arctic Sauna World -ilta

Aikataulu

Lauantai 3.9.2022 *

06:10 Multia, matkahuolto
06:30 Keuruu, linja-autoasema
06:55 Petäjävesi, Kyläsepän piha
07:30 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
08:00 Hirvaskangas, ABC
09:45 Pihtipudas, Shell
10:15 Pyhäjärvi, ABC
Matkan hintaan sisältyvä lounastauko matkalla
n. 18:00 Muonio, majoittuminen hotelliin
* Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Majoitus

Harriniva Hotels & Safaris – Harriniva lomakeskus

Majoitumme perhe Pietikäisen omistaman Harriniva-lomakeskuksen hotellihuoneissa. Majoituksen lisäksi voit nauttia monipuolisesta ohjelmasta, kuten koiratarha- tai porotilavierailuista, koskenlaskusta ja saunamaailman palveluista. Hotellin ravintolassa tarjoillaan matkan hintaan sisältyvä aamiainen sekä lisämaksullinen puolihoitopäivällinen.

Hotellihuoneet on sisustettu erämaa-tyylisesti, ja niiden varustukseen kuuluu oma kylpyhuone, 2 erillistä sänkyä, oleskelutila ja hiustenkuivaaja. Huoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa.

Lisätietoja hotellista löytyy täältä.

Muonio / Pallas-Yllästunturi

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto – suomalaisten suosikki

Retkeilimme viimeksi Pallas-Yllästunturin maastossa ruskamatkalla vuonna 2020. Kansallispuisto on suuri ja levittäytyykin neljän kunnan alueelle. Edellisen kerran kapusimme Särkitunturin päälle ja sen hurmaavat maisemat veivät mennessään, joten myös tällä reissulla on mahdollisuus nousta ihastelemaan 492 m korkean tunturin maisemia Pallaksen suuntaan sekä tunturin laella olevaa lampea. Lisäksi voit osallistua lisämaksusta erilaisille retkille, kuten päiväretkelle Kilpisjärvelle, Torassiepin rekikoirakeskusvierailulle, Torassiepin perinne- ja porotilavierailulle, kokeilla Muoniojoen tyrskyjä koskenlaskulla tai rentoutua Arctic Sauna Worldissä. Jeris-järven rannalla sijaitsevassa saunamaailmassa neljä elementtiä maa, vesi, ilma ja tuli yhdistyvät ja muodostavat viidennen elementin, höyryttävän saunahengen. Tapio, Ukko, Ilmatar ja Vellamo -saunoissa vierähtää helposti useampikin tunti nauttien löylyistä tuntureiden välissä, kansallispuiston kainalossa pyhän järven rannalla, lähdenveden äärellä!

Lisätietoja Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta löytyy alla olevasta matkaohjelmasta sekä täältä.

Matkaohjelma

Lauantai 3.9. – Menomatka Muonioon

Matkaan lähdetään erillisen aikataulun mukaan ja matkalla pidetään omakustanteisia kahvitaukoja sekä matkan hintaan sisältyvä lounastauko ennen kuin n. klo 18:00 saavumme majoittumaan hotellille. Ilta on omaa aikaa asettua taloksi ja rentoutua pitkän ajomatkan jäljiltä.

Sunnuntai 4.9. – Perjantai 9.9.

Päivät vietetään retkeillen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa sekä mm. päiväretkellä Kilpisjärvellä. Tarkempi retkiohjelma päivittyy tähän loppuvuoden 2021 aikana.

Lauantai 10.9. – Kotimatka

Pakkaamme auton ja lähdemme kotimatkalle aamiaisen jälkeen. Matkalla pidetään jälleen omakustanteisia kahvitaukoja sekä matkan hintaan sisältyvä lounastauko. Takaisin Keski-Suomeen saavutaan illansuussa.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 3.9.2022, lauantai

Varaukset:

1.8.2022 mennessä! Laskutus ennakkoon, eräpäivä 1.8.2022. Matka vaatii toteutuakseen 30 lähtijää. Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Kuluton peruutus:
1.8.2022

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Muonio kuljetus

Muonio majoitus

Muonio ruokailut

Matkustaja 1