Ostoskori on tyhjä.

Ruskamatka Saariselälle / vk 37

11.09.2021 - 18.09.2021 | 8 pv

Ruskamatka Urho Kekkosen kansallispuistoon

Rentouttava ruskamatka Lapin huipulle Inari-Saariselän matkailualueelle toteutetaan yhteistyössä yhdistyksen kanssa. 

Ensimmäinen ruskamatkamme Saariselälle on loppuunmyyty, mutta nyt voimme tarjota myös järjestön kanssa yhteistyössä toteutettua ruskamatkaa! Matkaan lähtee silti perinteisesti mukaan niin Matka Mäkelän kuljettaja kuin matkanjohtajakin.

Ruskamatka tehdään siis yhdessä matkakumppanisi Matka Mäkelän matkanjohtajan sekä kuljettajan ja bussillisen iloista seuraa kanssa. Päiväretkiä tehdään alla olevan matkaohjelman ja ryhmän toiveiden mukaisesti ja molemmat uudet matkakumppanisi lähtevät luontoon mukaan retkeilemään. Toki kuljettaja on aina sillä varauksella, että saadaan linja-auto parkkiin, ottaen huomioon kansallispuistojen kävijäruuhkat suosittuina aikoina, sillä useille meistä ruskamatka Lappiin on syksyn kohokohta. Kuljettaja ja matkanjohtaja pitävät aina reitin perää, eli kukaan ei jää jälkeen. Ennen reiteille lähtöä kerrotaan kellonaika, kun bussi lähtee takaisin hotellia kohti, ja jokainen saa tämän ajan käyttää mieluisellaan tavalla. Voit siis lähteä aina matkanjohtajan ja kuljettajan kanssa, tai sitten mennä omia reittejä pitkin!

Ruskamatka Saariselälle 11.-18.9.2021

 • Matkanjohtajamme on mukana ja käytettävissä koko matkan ajan
 • Myös Matka Mäkelän bussi ja kuljettaja ovat koko matkan ajan mukana ja ryhmän käytettävissä
 • Voit hypätä bussin kyytiin myös reitin varrelta
 • Majoitus Holiday Club Saariselän jaetussa kahden hengen superior -huoneessa (7 yötä)
 • Sinulla on mahdollisuus valita nais- tai miespaikka hotellissa
 • Hotelliaamiaiset (7)
 • Lounas (2) meno- ja paluupäivänä
 • Päivisin mahdollisuus osallistua retkiohjelman mukaisille reiteille matkanjohtajan kanssa
 • Voit myös valita omat reitit ja lähtöpaikat (omatoimisesti), jos et halua lähteä meidän valitsemille retkille
 • Jos valitset esim. lyhyemmän reitin kuin muut, voit viettää aikaa reitillä esim. tulistellen sen päivän pidemmän reitin mukaisesti, jotta pääset bussin kyydissä lähtöpaikalle ja takaisin hotellille
 • Voit rentoutua hotellin kylpylässä sen aukioloaikojen mukaisesti
 • Viemme myös halukkaat ostoksille paikalliseen kauppaan, jolloin saamme ostettua omatoimisesti evästä retkipäiville, kuten vaikka makkaraa ja hedelmiä
 • Halutessasi voit myös osallistua lisämaksullisille opastetuille retkille myöhemmin ilmoitetun matkaohjelman mukaisesti
 • Muutokset matkaohjelmaan on mahdollisia ja kelistä riippuen voimme kehitellä matkanjohtajan kanssa täysin uusia retkikohteita esim. rankkasateen yllättäessä
 • Matkan aikana tiedottamisessa ja kuvien sekä fiilisten jakamisessa ryhmän kesken toimii matkanjohtajan luoma WhatsApp-ryhmä
 • Saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Ajankohta

 • 11.-18.9.2021

Hinta

 • 685 € / hlö / 2hh

Lisämaksusta ennakkoon

 • 182 € / hlö / päivällinen hotellissa (7)
 • 60 € / hlö / retkieväät (6)
 • 240 € / hlö / ruokapaketti (sis. eväät + päivällinen)
 • 210 € / hlö / 1hh

Aikataulu

Lauantai 11.9.2021 *

05:00 Keuruu, linja-autoasema
05:25 Petäjävesi, Kyläsepän piha
06:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
07:00 Suonenjoki, Koskelo
07:45 Kuopio, linja-autoasema
08:00 Siilinjärvi, Shell (omakustanteinen kahvitauko)
* Paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on lähtijöitä.

Majoitus

Holiday Club Saariselkä

Majoitumme tässä Euroopan, ellei koko maailman pohjoisimmassa kylpylähotelli- ja loma-asuntokohteessa. Hotelli sijaitsee Saariselän keskustassa lähellä palveluita. Hotellissa on lisäksi kylpylä, jonka käyttö kuuluu hotellihuoneiden hintaan. Meille on varattu uusitut ja viihtyisät superior-huoneet, joista on sisäyhteys kylpylään sekä ravintolaan, jossa tarjoillaan myös puolihoitoruokailut.

Huonevarustukseen kuuluu mm. kylpytakit, hiustenkuivaaja, silitysvälineet, vedenkeitin, työpöytä, tv ja radio sekä langaton internet-yhteys. Kylpytossut saa ostettua lisämaksusta hotellin vastaanotosta.

Saariselkä / UKK

Avaraa, mutta jylhä erämaamaisemaa!

Saariselkä on tiiviiksi kyläksi rakennettu lomakohde, joka sopii erinomaisesti luontoa ja rauhaa rakastavalle, ja jonka upea tunturiluonto tarjoaa elämyksiä ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Syksyinen Saariselkä tarjoaa aktiiviselle lomailijalle paljon, voit valita oman kunnon ja aikataulun mukaan erilaisia reittejä kilometrin patikoinnista useiden päivien vaellukseen. Itse Saariselän ohella myös Kiilopää ja Tankavaara ovat oivat lähtöpisteet alueen hienoimmille vaellusreiteille, joiden merkityt polut vievät ihastelemaan Urho Kekkosen Kansallispuiston suojeltua tunturielämää.

Luonto on toisaalta pyöreälakisten tuntureiden ylänköä, mutta myös laajoja mänty- ja kuusimetsiä. UKK:n nähtävyyksiin lukeutuu mm. Rumakuru, joka on jääkauden sulamisvesien kovertama jyrkkä kuru. Saariselältä Rumakurulle on matkaa n. 6 km, ja se sijaitsee merkittyjen reittien varrella. Myös omaleimaista tunturikurua, Pääsiäiskurua pääsee ihailemaan merkittyjä reittejä pitkin. Moni vaeltaja tavoittelee myös Sokosti-tunturin huiputtamista, joka kohoaa 718 m korkeuteen ollen UKK:n korkein tunturi.

Alueelta löytyy myös puuhaa kulttuurinnälkäisille. Saariselältä n. 40 km pohjoiseen sijaitseva Inarin kirkonkylä on saamelaisuuden keskus, jossa sijaitsee myös saamelaismuseo ja luontokeskus Siida. Täällä on myös Suomen toiseksi syvin sekä kolmanneksi suurin järvi, Inarijärvi, jossa komeilee saamelaisten vanha pyhä uhripaikka, Ukonsaari. Myös Inariin pääset tutustumaan halutessasi matkan aikana alla olevan matkaohjelman mukaisesti, tai vaihtoehtoisesti retkipäivinä voit viettää omatoimisen päivän Saariselällä.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

 • 11.9.2021

Varaukset:

26.7. mennessä! Laskutus ennakkoon, eräpäivä 26.7.2021. Matka vaatii toteutuakseen 30 lähtijää. Muutokset ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Kuluton peruutus:
26.7.2021

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä

Saariselkä kuljetus keliakia

Saariselkä majoitus keliakia

Matkustaja 1