Ostoskori on tyhjä.

Valamoon päiväretkelle

09.06.2021 - 09.06.2021 | 1 pv

Rauhaisa päiväretki Valamoon – ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus!

Päiväretkellä Valamoon tutustumme munkkiluostariin, joka sijaitsee luonnonkauniilla Heinävedellä tarjoten nykypäivän ihmiselle ilmapiirin ja ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kiireestä. Saavuttuamme Valamoon nautimme lounaan ravintola Trapesassa, joka on yksi luostarin tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Tämän jälkeen teemme opastetun kierroksen luostarin pääkirkossa. Kierroksemme päättyy luostarin viinitupaan viininmaistajaisiin. Jo vuosisatoja viininvalmistustaito on säilynyt ja siirtynyt eteenpäin luostarin muurien suojassa. Retkellämme jää vielä hyvin omaa aikaa tutustua Valamon näyttelyihin ja luostarin museoon. Tuliaisostoksia teemme Tuohuksessa sekä Viinitilalla ja lähtökahvit hörpätään vielä ennen kotimatkaa. Jyväskylässä olemme n. klo 19:15 ja Keuruulla 20:15.

Retkellämme Valamoon 9.6.2021:

  • lähdemme matkaan mukavasti bussilla, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia ajamisesta tai parkkeerauksista
  • matkaa tehdään väljästi, tilavasti ja turvallisesti isolla bussilla
  • nautimme lounaan luostariravintola .
  • tutustumme oppaan johdolla elämään luostarissa sekä sen mielenkiintoisiin kohteisiin: luostarin pääkirkkoon ja viinitupaan
  • omaa aikaa museon ja näyttelyihin tutustumiseen
  • lähtökahvit
  • saat varmasti mukavaa matkaseuraa!

Hinta

Club Mäkelän jäsenille:

  • 99 eur / hlö

Muut:

  • 115 eur / hlö

Mietitkö, mikä on Club Mäkelä? Lue lisää täältä! Voit liittyä matkaklubimme jäseneksi myös matkavarauksen yhteydessä, ja hyödyt heti clubieduistamme!

Aikataulu

Keskiviikko 9.6.2021 *

07:00 Keuruu, linja-autoasema
07:25 Petäjävesi, Kyläsepän pysäkki

08:00 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri
11-16 Valamon luostari

n. 19:15 Saavumme Jyväskylään
n. 20:15 Saavumme Keuruulle

* paikkakunnalla poiketaan, mikäli sieltä on etukäteen ilmoittautuneita lähtijöitä.

Valamon luostari

Tavat ja pukeutuminen

Sekä miesten että naisten toivotaan pukeutuvan kaikkialla luostarin alueella niin, että asu peittää ainakin polvet ja olkapäät. Paljastavat asut eivät siis sovi luostariin.

Perinteisesti miehet sijoittuvat kirkossa ovesta katsottuna oikealle ja naiset vasemmalle. Palveluksissa on tapana seistä, mutta kirkoissa on myös muutamia penkkejä, joilla voi levähtää palveluksen aikana. On myös hyvä muistaa, että kirkossa ei ole suotavaa istua jalat ristissä, eli jalka toisen päällä.

Lisäksi luostarin jumalanpalveluksissa naisten toivotaan peittävän hiuksensa huivilla tai muulla päähineella, kun taas miehet ovat kirkossa aina paljain päin.

Huomioithan myös, että luostarin asukkaita ei saa kuvata ilman lupaa, ja valokuvaaminen jumalanpalveluksien aikana on kielletty.

Kulttuuritarjonta

Valamon luostarissa vaalitaan kulttuurin monimuotoisuutta. Kulttuurikeskus tarjoaa muun muassa näyttelytilat luostarin historialliselle esineistölle ja vaihtuville näyttelyille.

Vanha luostari tunnettiin kyllä talonpoikaisluostarina, mutta veljestön työpajoissa maalattiin ikoneja, harjoitettiin valokuvausta ja kirjansidontaa. Keljoissa jäljennettiin käsikirjoituksia ja painettujen kirjojen kustantamisen Valamon luostari aloitti jo 1860-luvulla.

Kulttuuritoiminta pääsi nousuun, kun Antero Turkin suunnittelema Kulttuurikeskuksen rakennus valmistui ja vihittiin käyttöön 21.-23.9.1984 juhlallisessa seminaarissa, jonka kutsui koolle arkkipiispa Paavali.

Kulttuurikeskuksen tiloissa aloittivat myös Valamon luostarin kirjasto ja arkisto. Ortodoksiseen kulttuuriin ja teologiaan erikoistunut Valamon luostarin kirjasto palvelee veljestön, tutkijoiden ja opiskelijoiden lisäksi kaikkia luostarin vieraita.

Varmista paikkasi matkalle nyt!

Lähtöpäivä:

  • 9.6.2021

Varaukset:

Varaukset 25.5.2021 mennessä. Laskutus etukäteen, eräpäivä 25.5.2021. Matka vaatii toteutuakseen 20 lähtijää. Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Huom! Klubialennus näkyy vasta verkkokaupan kassalla.

Kuluton peruutus:
25.5.2021 mennessä.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja täältä.

Lue lisää klubistamme, Club Mäkelä, täältä! Liittyminen on helppoa, vaikka saman tien varauksen yhteydessä – ja saat heti ensimmäisen klubietusi – 2 euron alennuksen tästä matkasta!

Varaa matkasi tästä

Club Mäkelä16

Valamo kuljetus

Valamo matkapaketti

Matkustaja 1