Vaellus- ja retkimatkat Matka Mäkelän tyyliin!

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta vaellus? Tai retki? Tai erämaa? Sana vaellus voi nostaa mielikuvan ihmisestä kävelemässä ylämäkeen painava rinkka selässä. Mieleen voi nousta ajatusta myös siitä, että sitä painavaa rinkkaa kannetaan kymmeniä kilometrejä päivässä yhteensä satoja kilometrejä. Sitähän se vaellus ja varsinkin erämaa vaellus on. On kannettava kaikki itse mitä tarvitset, koska ei erämaassa ole kauppaa tai muitakin kaupungin palveluita. Ja ennen kuin edes pääset vaeltamaan, täytyy tehdä kalliita hankintoja? Vai kuinka se oikeastaan menekään?

Me Matka Mäkelällä lähdimme haastamaan tätä ajatusta ja mielikuvaa vaelluksesta ja erämaasta! Vaelluksen tai edes erämaavaelluksen ei tarvitse olla kurjuuden maksimointia! Olemme Matka Mäkelällä suunnitelleet erämaavaelluksia mukavuuksilla. Sinulla on mahdollisuus päästä kokemaan erämaan rauha, kauneus ja ainutlaatuisuus niin, että sinun ei tarvitse tehdä kalliita väline hankintoja ennen reissua eikä sinun tarvitse kantaa painavaa rinkkaa. Meidän kauttamme on mahdollista lainata tarvittavat varusteet maksutta. Olemme suunnitelleet reitit niin, että pääset nukkumaan yöt lakanoissa. Vaelluksista mukavuuksilla lisää täältä. Vaikka ydin ajatuksemme onkin, että haluamme tarjota vaelluksia matalalla kynnyksellä mukavuuksilla, on meillä tarjolla myös vaelluksia, joissa pääset sitä rinkkaa ja nukkumaan teltassa.

Vaellukset ovat aina ikimuistoisia. Vaelluksilla monesti ihmiset ylittävät itsensä, koska mielen esteet ovat usein ne suurimmat. Onnistumiset kantavat monelle eri elämän osa-alueelle ja luovat hyvinvointia ja parantavat itseluottamusta. Eli kysymys on muustakin kuin vain upeista maisemista ja tuntureista, vaikka toki niitäkin on aina vaelluksilla tarjolla. Kun ollaan monta päivää maastossa, muodostaa siellä ns. metsä-/vaelluskupla, koska maastossa ollaan perusasioiden äärellä ja päivät rytmittyvät sen mukaan, milloin syödään ja milloin leiriydytään. Ei ole muuta kuin matka, hetki ja ympäröivä luonto.

Retkeilykurssit

Jos tuntuu, että vaellus on silti vielä liikaa, tarjoamme myös retkeilykursseja. Kursseilla pääset oppimaan tai muistelemaan niitä taitoja ja asioita, joita vaeltamisessa ja retkeilyssä tulisi ottaa huomioon. Kursseistakin tarjoamme kahta eri vaihtoehtoa: nukutaan teltassa tai lakanoissa.

Niin vaelluksilla kuin kursseillakin on mukana koko ajan Matka Mäkelän omat koulutetut eräoppaat, Johanna ja Noora. Johannalla ja Nooralla on omaa harrastuneisuutta vuosien ajalta, halua tehdä ja kehittää uutta sekä mahdollistaa kaikille kokemus luonnosta, vaelluksesta ja luoda uusia muistoja sekä kokemuksia.

Katso tulevat vaellusmatkat matkat osiosta

Alla on lueteltuna tällä hetkellä myynnissä olevat vaellukset ja kurssit. Klikkaamalla reissua, pääset lukemaan kyseisestä matkasta lisää!

6.-9.9.2022 Pallaksen ruskavaellus

12.-16.9.2022 Ruskavaellus Iso-Syötteelle

19.-21.9.2022 Salamajärven retkeilykurssi mukavuuksilla

26.-28.9.2022 Salamajärven retkeilykurssi teltoissa nukkuen

Tervetuloa mukaan kanssamme muuttamaan ajatusta ja mielikuvaa vaeltamisesta!