Ystäviä ja elämyksiä vuodesta 1937. Matka Mäkelän yli 80-vuotisen historian aikana asiakkaita on palvellut jo neljä sukupolvea Mäkelöitä. Tutustu yrityksemme historiaan alta!

Ystäviä ja elämyksiä vuodesta 1937.

Matka Mäkelän yli 80-vuotisen historian aikana asiakkaita on palvellut jo neljä sukupolvea Mäkelöitä. Tutustu yrityksemme historiaan alta!

JUURET – Valdemar ja Enne

Matka Mäkelän perustaja oli menestynyt kyläkauppias Valdemar Mäkelä. Muutaman vuoden liikennöityään, tuli hänelle ja autoille lähtö sotaan. Takaisin sodasta tulivat kaksi hänen linja-autoaan, tosin romuksi ajettuina. Valdemar itse kaatui talvisodassa Taipaleenjoella. Tästä yrityksen pyörittämistä jatkoi kahden pienen pojan äiti Enne Mäkelä. 60-lukuun saakka elettiin voimakkaan kasvun aikaa. Suomea jälleenrakennettiin, ihmisillä ei ollut omia autoja ja julkisen liikenteen suosio räjähti. Yrityksemme liiketoiminta laajeni yritysostojen kautta Hämeen lääniin saakka. Enne pyöritti kaikkea tätä, vaikka hänellä ei ollut ajokorttia saatika kokemusta autojen huollosta.

TOINEN SUKUPOLVI – Antero ja Rauno

70-luvulla yrityksen johtoon tuli toinen sukupolvi, kun ohjaksiin astuivat Antero ja Rauno Mäkelä. Toiminta laajeni ja parhaimpina aikoina yritys työllisti yli 60 henkeä ja autoja oli 30. 80-luvulla alkoi bussiliikenteen alamäki. Ihmiset muuttivat maalta kaupunkeihin ja ostivat omia autoja eikä julkista liikennettä enään tarvittu samalla tavalla, kuin ennen. Tiukan kulukuurin ansiosta tästäkin päästiin yli. Stategiaksi otettiin se, että keskityttiin tilausajoihin ja näillä mennään yhä edelleen.

KOLMAS SUKUPOLVI – Jukka ja Tiina

90-luvun alussa kolmas sukupolvi, Jukka Mäkelä sekä Tiina Oksanen tarttuivat ohjaksiin ja internetin myötä matkojen myynti siirtyi yhä enemmän nettiin. Matkatoimistoja lopetettiin ja mekin fokusoimme toimintojamme uudelleen. Päätimme keskittyä ryhmiin ja omaan tuotantoon. Lopetimme kivijalkatoimistot ja siirsimme kaiken toimintamme yhteen osoitteeseen Mäntymäentielle…. tuoden myös meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

NELJÄS SUKUPOLVI – Matti, Nelli ja Noora

Vuonna 2015 aloitettiin sukupolvenvaihdos ja tänä päivänä neljäs sukupolvi, Matti Mäkelä, Nelli Oksanen ja Noora Mäkiaho ovat yrityksen johdossa. Tällä hetkellä työllistämme noin 20 alan ammattilaista ja meillä on yli 20 autoa. Strategiana on edellisien sukupolvien viitoittama polku ja strategian kärkenä meillä ovatkin edelleen tilausajot ja oma matkatuotanto. Tervetuloa pehmeisiin kyyteihimme!

Tärkeä liikennetiedote!

Keuruu-Mänttä-Keuruu vuoron ajoreitti muuttuu! Maanrakennus- ja asfaltointityöt aiheuttavat meidän liikenteeseen haittaa 14.5.2024 alkaen. VT 23 asfaltointityö hidastaa liikennettä koko toukokuun ajan sekä VT 58 sulku välillä Koulutie-Niilontie aiheuttaa sen, että mitään Keuruu-Mänttä-Keuruu vuoroista ei aja enää tänä keväänä Keuruun keskustan läpi. Muutos tehdään myös matkahuollon järjestelmään. Poikkeusreitti ja pysäkit, jotka pois käytöstä, näkyvät myös kuvassa. Keuruu-Jyväskylä-Keuruu vuorojen reitti pysyy ennallaan toistaiseksi. Lisätietoja numerosta 0207 438 310/matkatoimisto ja 0207 438 311/tilausajo & liikenne ja päivystys hätätapauksissa toimistoaikojen ulkopuolella.

Hiihtoloma on täällä!

Jihaa, hiihtoloma on saapumassa Keski-Suomeen! Ensi viikolla nro 9 tällä vietetään koulujen hiihtolomia ja tämä tarkoittaa sitä, että me ajamme loma-ajan liikennettä. Liikennöimme loma-ajan liikenteen mukaiset vuorot ajalla 26.2.-3.3.2024! Tämä tarkoittaa sitä, että ajamme vain M-P, L ja SS-vuorot eli KOULP-vuoroja ei ajeta ollenkaan. Keuruu-Jyväskylä vuoroa ajamme loma-ajan kierroin koko viikon 9 maanantaista sunnuntaihin ja kyseisen välin aikataulut voit tarkistaa tästä! Ajalla 26.2.-3.3.3024 seuraavia koulupäivälinjoja ei ajeta ollenkaan: Keuruu-Pohjoisjärvi-Mänttä Pohjaslahti-Mänttä Mänttä-Vilppula-Kolho Serlachius Art Express-vuoro Tampereelta Taidekaupunki Mänttään ajetaan normaalisti tiistaina 27.2.2024! Lisätietoja vuorosta Serlachius-museoiden sivuilta. Toimistomme palvelee normaalisti. Saatamme tehdä töitä etänä, joten jos olet tulossa toimistolle, kannattaa varmistaa, että olemme paikalla. Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ja kuten aina, päivystäjämme on langan päässä hätätapauksia varten 24/7. Päivystysnumeromme on 0207 438 311. Ihanaa ja iloista hiihtolomaviikkoa toivottaa, Matka Mäkelän tiimi  

Lakko ei vaikuta liikennöintiimme!

1.-2.2.2024 oleva lakko ei vaikuta liikennöintiimme vaan ajamme kaikki ajomme normaalisti. Matka Mäkelä Oy ei ole lakon piirissä. Lisätietoja AKT:n lakosta täältä.