Ystäviä ja elämyksiä vuodesta 1937. Matka Mäkelän yli 80-vuotisen historian aikana asiakkaita on palvellut jo neljä sukupolvea Mäkelöitä. Tutustu yrityksemme historiaan alta!

Ystäviä ja elämyksiä vuodesta 1937.

Matka Mäkelän yli 80-vuotisen historian aikana asiakkaita on palvellut jo neljä sukupolvea Mäkelöitä. Tutustu yrityksemme historiaan alta!

JUURET – Valdemar ja Enne

Matka Mäkelän perustaja oli menestynyt kyläkauppias Valdemar Mäkelä. Muutaman vuoden liikennöityään, tuli hänelle ja autoille lähtö sotaan. Takaisin sodasta tulivat kaksi hänen linja-autoaan, tosin romuksi ajettuina. Valdemar itse kaatui talvisodassa Taipaleenjoella. Tästä yrityksen pyörittämistä jatkoi kahden pienen pojan äiti Enne Mäkelä. 60-lukuun saakka elettiin voimakkaan kasvun aikaa. Suomea jälleenrakennettiin, ihmisillä ei ollut omia autoja ja julkisen liikenteen suosio räjähti. Yrityksemme liiketoiminta laajeni yritysostojen kautta Hämeen lääniin saakka. Enne pyöritti kaikkea tätä, vaikka hänellä ei ollut ajokorttia saatika kokemusta autojen huollosta.

TOINEN SUKUPOLVI – Antero ja Rauno

70-luvulla yrityksen johtoon tuli toinen sukupolvi, kun ohjaksiin astuivat Antero ja Rauno Mäkelä. Toiminta laajeni ja parhaimpina aikoina yritys työllisti yli 60 henkeä ja autoja oli 30. 80-luvulla alkoi bussiliikenteen alamäki. Ihmiset muuttivat maalta kaupunkeihin ja ostivat omia autoja eikä julkista liikennettä enään tarvittu samalla tavalla, kuin ennen. Tiukan kulukuurin ansiosta tästäkin päästiin yli. Stategiaksi otettiin se, että keskityttiin tilausajoihin ja näillä mennään yhä edelleen.

KOLMAS SUKUPOLVI – Jukka ja Tiina

90-luvun alussa kolmas sukupolvi, Jukka Mäkelä sekä Tiina Oksanen tarttuivat ohjaksiin ja internetin myötä matkojen myynti siirtyi yhä enemmän nettiin. Matkatoimistoja lopetettiin ja mekin fokusoimme toimintojamme uudelleen. Päätimme keskittyä ryhmiin ja omaan tuotantoon. Lopetimme kivijalkatoimistot ja siirsimme kaiken toimintamme yhteen osoitteeseen Mäntymäentielle…. tuoden myös meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

NELJÄS SUKUPOLVI – Matti, Nelli ja Noora

Vuonna 2015 aloitettiin sukupolvenvaihdos ja tänä päivänä neljäs sukupolvi, Matti Mäkelä, Nelli Oksanen ja Noora Mäkiaho ovat yrityksen johdossa. Tällä hetkellä työllistämme noin 20 alan ammattilaista ja meillä on yli 20 autoa. Strategiana on edellisien sukupolvien viitoittama polku ja strategian kärkenä meillä ovatkin edelleen tilausajot ja oma matkatuotanto. Tervetuloa pehmeisiin kyyteihimme!

Liikennetiedote: Keuruu-Jyväskylä vakiovuoro

Keuruulla Kantatie 58 parantamisurakan työt ovat edenneet linja-autoaseman viereiseen Koulutie-Tehtaantie liittymään. Tämä ei tuo kuitenkaan muutoksia Keuruu-Jyväskylä -vakiovuoromme pysäkkeihin ja vuorot lähtevät sekä saapuvat yhä Keuruulla linja-autoasemalta / linja-autoasemalle. Reitti vaihtelee tietöistä johtuen, mutta kaikki normaalit pysäkit palvelevat. Lisätietoja parannustöistä löytyy Keuruun kaupungin sivuilta täältä. Lisäksi vakiovuorot liikennöidään kesän ajan pääsääntöisesti normaalia pienemmällä kalustolla vähäisten matkustajamäärien vuoksi. Huomioithan tämän kun odotat bussia pysäkillä ja annat kuljettajalle pysähtymisen merkin. Kesän loma-ajan aikataulut voit tarkistaa täältä. Toimistomme palvelee normaalisti. Saatamme kuitenkin tehdä töitä etänä, joten jos olet tulossa toimistolle, kannattaa varmistaa, että olemme paikalla. Puhelimitse tavoittaa arkisin klo 8-16 numerosta 0207 438 310 ja verkkokauppamme palvelee 24/7. Ja kuten aina, päivystäjämme on langan päässä hätätapauksia varten 24/7. Päivystysnumeromme on 0207 438 311.

Kesän aikataulut on täällä!

Kesä on saapunut helteiden myötä Keski-Suomeen! Nyt tulevana lauantaina eli 1.6. jää koululaiset ansaitulle kesälomalle! Meillähän tämä tarkoittaa sitä, että Matka Mäkelä aloittaa liikennöinnin kesän aikataulujen mukaan, jotka on siis julkaistu nettisivuillamme! Huomioithan, että aikatauluista jää siis pois vuoroja, jotka ennen ajettiin koulupäivinä! Liikennöimme kesän aikataulujen mukaan maanantaista 3.6.2024 alkaen! Kesän aikataulut voit tarkistaa tästä! Kesän aikana eli 3.6. alkaen seuraavia koulupäivälinjoja ei ajeta ollenkaan: Keuruu-Pohjoisjärvi-Mänttä Pohjaslahti-Mänttä Mänttä-Vilppula-Kolho 1.6.–1.9.2024 Serlachius Art Express liikennöi jälleen joka päivä. Museoiden välinen liikennöinti Mäntässä on keskeytyksissä Serlachius Pääkonttorin maalämpöremontin vuoksi 15.6.2024 saakka. Toimistomme palvelee normaalisti. Saatamme tehdä töitä etänä, joten jos olet tulossa toimistolle, kannattaa varmistaa, että olemme paikalla. Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ja kuten aina, päivystäjämme on langan päässä hätätapauksia varten 24/7. Päivystysnumeromme on 0207 438 311. Ihanaa ja iloista kesän alkua toivottaa, Matka Mäkelän tiimi  

Tärkeä liikennetiedote!

Keuruu-Mänttä-Keuruu vuoron ajoreitti muuttuu! Maanrakennus- ja asfaltointityöt aiheuttavat meidän liikenteeseen haittaa 14.5.2024 alkaen. VT 23 asfaltointityö hidastaa liikennettä koko toukokuun ajan sekä VT 58 sulku välillä Koulutie-Niilontie aiheuttaa sen, että mitään Keuruu-Mänttä-Keuruu vuoroista ei aja enää tänä keväänä Keuruun keskustan läpi. Muutos tehdään myös matkahuollon järjestelmään. Poikkeusreitti ja pysäkit, jotka pois käytöstä, näkyvät myös kuvassa. Keuruu-Jyväskylä-Keuruu vuorojen reitti pysyy ennallaan toistaiseksi. Lisätietoja numerosta 0207 438 310/matkatoimisto ja 0207 438 311/tilausajo & liikenne ja päivystys hätätapauksissa toimistoaikojen ulkopuolella.