Matkakumppani jakaa kokemuksesi

Matkanjohtaja on enemmän – matkanjohtajamme on matkakumppani!

Yhteisöllisyys? ”Ihmisten sosiaalisten suhteiden muodostama kokonaisuus, jonka kantavia teemoja ovat luottamus, osallisuus, sitoutuminen, motivaatio ja läheisyys.”

Pienin yhteisömme taitaa olla meidän jokaisen oma perhe. Kun asiaa sitten oikein ryhdyin tarkastelemaan, niin näitä sosiaalisten suhteiden muodostamia yhteisöjä onkin ympärilläni aika paljon. Pakko myöntää, että hieman rajoittuneitahan ne ovat viimeisen vuoden aikana olleet. Voidaksemme olla yhdessä olemme kuitenkin löytäneet siihen uusia tapoja, virtuaalisesti ja etäällä, mutta kuitenkin, yhdessä. Itse seuraan netissä milloin villasukkien, milloin islanninvillanpaitojen kutomista – välillä jaetaan reseptejä ja kuntoiluvinkkejä. Jopa kahvakuulajumppa onnistuu ihan vain kotona omassa olohuoneessa.

Ryhmämatkalla…

Yhteisöllisyyttä parhaimmillaan on mielestäni ryhmämatkustaminen. Itse ainakin kaipaan matkoilleni kumppania, jonka kanssa saan jakaa kaikki ne hienot kokemukset ja näkemiset matkan varrella. Ajattele, että olisit vaikkapa Roomassa Navonan aukiolla ihailemassa sen keskellä olevaa suihkulähdettä ja kaikkia niitä katutaiteiljoita, jotka ovat tulleet turisteja viihdyttämään. Ihan pakko on saada kuiskuttaa matkakumppanille että ”Katso nyt tuotakin!” ”Voi, kuinka kaunista” ”Wau, mikä katusoittaja – selvä renttu, mutta ah, niin komea ;)!”

Ruskamatkoillamme toiset nauttivat retkistä ihan itsekseen, osa lähtee ahnehtimaan kilometrejä ja osa kiiruhtaa hitaammin maisemista nauttien. Kuljettajamme ja matkanjohtajamme lähtevät mieluusti mukaan retkille. Mukavan tarinan omasta ruskamatkastaan meidän kanssamme kirjoitti Sirpa.

…ja matkan jälkeenkin

Juuri ennen koronaa teimme 10 päivän matkan aurinkoiselle Teneriffalle. Perustamme matkalle lähtijöiden kesken whatsupp-ryhmän, jossa jaetaan tietoa matkan edetessä: jos aikatauluissa tulee muutoksia, tietoa tulevista retkistä, muistutuksia milloin mistäkin. Parhaimmillaan ryhmä toimii myös vinkkien jakajana meidän kaikkien matkalaisten kesken: mistä löytyy hyvä kenkäkauppa, oliko meren rannalla tuulista, tuuliko Teidellä – lähdetäänkö porukalla shoppailemaan, tai kenties illalla showta katsomaan. Jostain syystä ryhmämme ”jäi elämään”. Matkalta palattuamme korona otti ja sulki meidät kaikki koteihimme ja elinpiirimme kutistui huomattavasti. Kevään mittaan toivottelimme toisillemme hyvät jatkot, jaoimme kuvia ja tunnelmia – kyselimme kuulumisia, toivottelimme hyviä jouluja ja vielä viime viikolla virittelimme kuvamuistoilla ajatuksia ja toiveita, että jospa kenties vielä pääsisimme takaisin Teneriffalle – tai mihin tahansa – kunhan vaan päästäisiin matkustamaan yhdessä, mukavasti ja turvallisesti!

Boccelista Torikkaan

Jokainen ryhmämatkamme on ollut oma erityinen yhteisönsä: musiikinystävien kanssa olemme käyneet nauttimassa niin Andrea Boccelista kuin Waltteri Torikastakin, teatteriesitykset ovat vieneet meitä milloin iloiseen Salzburgiin Trappin perheen luokse, milloin riutumaan rakkaudesta Oopperan kummituksen kanssa. Malediiveillä nautimme lepolomasta ja uimme yhdessä merikilpikonnan kanssa. Kuinka hienoa on ollut saada kokea nämä kaikki – ja niin paljon muutakin – yhdessä asiakkaidemme kanssa!!

Matkanjohtaja = Matkakumppani

Kun taas pääsemme yhdessä matkaan, meiltä lähteekin kanssasi reissulle Matkakumppani – Tiina, Noora tai Nelli <3.